Ahojte, neviete ako to teraz chodí v Čadci mám ísť na tehotenskú cukrovku a dosť sa toho obavám, či berú krv zo žil alebo z prsta ?
@saraju12 ja tam idem teraz prvý krát a som 29 tt
@saraju12 Vlastne ani neviem čo mám tam čaká ani ako to prebieha ani nič 😂
Ja som si musela kúpiť sama roztok,vypiť zriedeny, 2hod čakať a potom mi len pichli do prsta. Tiež som bola 29 alebo 30tt.
@saraju12 a mám ho vypiť doma alebo ísť do nemocnice a vypiť ho tam ? Boli ste tiež v nemocnici ?
A kázali vám ho kúpiť? Alebo aké inštrukcie vám dali v nemocnici? Mne ten test robil môj gynekológ sám...
@saraju12 mne kázala sestrička môjho gynekológa kúpiť si glukozu a v piatok ráno ísť 🤷♀️ Viac mi nepovedala
naposledy som ho absolvovala pred 4 rokmi, ale asi sa vela nezmenilo. Prides do nemocnice na diabetologiu, tam das sestricke vymenny listok a ona si od Teba vezme glukozu. tu si kupis v lekarni, oni uz vedia, co ti dat. Zarobi Ti ju sestricka az priamo na mieste, spravi Ti prvy odber, vypijes ju. Potom cakas v cakarni, nejes, nepijes a po hodine a po dvoch hodinach Ti spravi kontrolny odber. potom ides domov. Oporucam vziat knihu, je to celkom nuda, ale inak pohoda, ked prezijes ten prvy sok zo sladkej zbrndy 🙂 Ci beru z prsta alebo zo zily si uz fakt nepamatam, ale je to par kvapiek, nic strasne..
Tak povedzte v lekárni že chcete glukozovy roztok pre test na tehotenskú cukrovku. V lekárni vám vysvetlia aj dávkovanie aj časovú rezervu. Ja som mala myslím 2hod ale radšej si to overte. U lekára mi potom ozaj len pichli do prsta, vzali pár kvapiek a bolo po
@evamarek77 a môžem ráno pit vodu alebo čaj ?
Mne pri prvom a druhom tehu z prsta robili odber, pri treťom zo žily brala krv. Švagrinej, ktorá bola so mnou brali iba z prsta...neviem podľa čoho 🤷
@mishach a koľko to trvalo cele ?
Dlho. Po hodine odber a potom zase po hodine odber..a bolo tam veľa ľudi, tak som dlho čakala
Vodu určite a čaj nesladený, bez obsahu sacharidov/glukózy/cukrov. Ak nevieš, ktorý čaj prirodzene obsahuje cukor radšej vypi iba vodu. PS: mne brali len z prsta krv. A tá sladká žbrnda z glukózy mne napr. chutila, aj keď ma strašili, že je to hnusné 😁
No ja som bola 4krat a zakaždým mi brala krv zo žily, glukózu som si doniesla a sestrička mi to rozriedila u nej. A čakala som vždy dve hodiny, po hodine vždy odber zase zo zily. A glukóza úplne v pohode nič co sa nedá vydržať.
Myslíš ten prvý test keď máš vypiť glukozovy roztok?