Žienky, prosím, poraďte mi 🙏. Zubárka nám dala pre 9-ročného syna doporučenie, že si máme nájsť čelustného kvôli strojčeku. Všade mi vyskakujú reklamy na neviditeľný strojček, ale keď som pozerala cenník, tak akože fúúúúúú, okolo 3.500-5.000eur. To je strašne veľa peňazí. Chápem, že je to najlepšia alternatíva, čo sa týka "výzoru" strojčeka a s ním spojené benefity, ale je to cez čiaru (pre nás). Máte na doporučenie iného čelustného odborníka pre deti z Bratislavy, ktorý to takto nevyhrotí na maximum? A poskytuje aj iné varianty ako je neviditeľný strojček? Malý je vedený v Dôvera a.s. (tam je príspevok max. 150eur na päť zubných zásahov - klasických počas roka), ešte som to presnejšie nepozerala. Ďakujem krásne za typy.
.
.
#zubnystrojecek
#strojceknazuby
#strojcekpredeti
#bratislava
Ahoj, syn zacina nosit nocny strojcek. Chodime do Progmed na Strecniansku v Petrzalke. Celkova cena strojceka vratane vysetreni je 350 eur. Raz mesacne je potom kontrola za 10 eur.
@handbag Bibianu Strauszovu pod Hradom vôbec neodporúčam
My sme boli na Pecnianskej tam robili zámky, a nočný strojček na šťastie denný nebol potrebny
A lekár v Senci má dobré ceny a povedal, že vôbec dieťa nepotrebuje strojček, že je vo vývoji a čeľusť narastie a pod...a mal pravdu.Ma krásne zuby.Zato Strauszova chcela trhať 2 zadné zuby, nosiť denný strojček ....
ja chodim s detmi k vybornej celustnej ortopedicke dr. Sona Majernikova, ambulancia Rovne zuby v Karlovke. Za nocny strojcek sme doplacali tusim okolo 170 eur a dcera ho nosila poctivo 2 roky a uz konci liecbu. Pani doktorka je uzasna - odborne aj ludsky, ceny uplne normalne, za kontroly platime okolo 13 eur (ma zmluvy s poistovnami, al enie so vsetkymi). Vzdy vsetko vysvetli, na vsetko mi trpezlivo odpoveda a aj s detmi to vie. A najma ma naozaj vyborne vysledky (moja dcera je toho prikladom). Uz aj mladsej 7.5 rocnej sa akurat u nej vyraba strojcek.
ono uvidis co povedia u zubara,
ak povedia ze nocny staci taj je to super, vsetko sa zmesti do 300-400eur
ale ak ma fakt krive zuby, nezmestia sa mu tak gumickovy rataj 2000-3500
priesvitny v BA 4000
dcéra krive velke zuby, malo miesta, nezmestia sa, tlacia jeden zub na druhy, nocny nepomoze, musi byt trvaly t.j. bud gumickovy alebo priesvitny.... takze ked ti sj niekto napise jaska do 300 e je mozny strojcek..... tak nie je.... boli sme u dvoch na konzultaciach a obaja hned, toto nocny strojcek neda..... mozeme si piskat
My chodime k pani doktorke Sindlerovej do dentalnej univerzity je to oproti kramarom a cely strojcek viditelny aj s kontrolami ma vyjde 1200 eur plati sa postupne nasadenie ma vyslo 370 eur zatial a je to suma na 2 roky
My chodíme na Tehelnu polikliniky k MUDr. Koronthaly, je perfektny, dcéra nosí strojček len cez noc, po 2 rokoch veľké zlepšenie. Platí sa ročný poplatok 45€ a strojček stál cca 120€.
@andrejka1974 to je ten gumickovy strojcek? Syn bude casom potrebovat aj ten, ako malicky mal uraz a v dosledku toho mu rastie zle horna jednotka a tato cena je super, tak preto sa pytam ci je to za ten klasicky nesnimatelny strojcek, co je nalepeny na zuboch.
@sandri ano je to ten strojcek nesnimatelny
@sandri najprv mala vyberatelny a ked mala trvale zuby dali jej tento
dr. Alexandrova
Syn chodí k Mudr. Petrincovej na Gajovu v starom meste a teda max spokojnosť, strojček nás stojí aj s kontrolami 1700e, v 3s dente nám ten istý núkali za 3200e :(
Ja fakt nechapem naco tak malym detom treba strojceky, ako uz pisali vyssie je to zbytocne, ved detom sa posuva sanka vsetko sa zvacsuje rastie, kym si vyrovna zuby strojcekom da dole mozu sa mu opat poposuvat, ja by som to riesila az v 14-15
@matqa411211 nerozumiem vám, lebo keď vám dvaja nezávislí zubári povedia že treba, aj tak budete tvrdiť že netreba to pre to dieťa urobiť? vždy hľadám možnosti, ale keď skrátka tá možnosť nie je, tak riešim to, čo sa dá urobiť.
@handbag ja suhlasim, ze ten pevny strojcek je pre 9 rocneho blbost, kludne mu mozu osmicky zuby zas poposuvat..skuste sa objednat pani dr. alexandrovej v karlovke, ja som tam chodila uz ako 25 rocna, presla som 4 lekarov a musim povedat, ze som z nej mala uzasny pocit, ma super pristup.. za zavolanie nic nedate 🙂
@handbag urcite trvaly strojcek nedaju daju vyberatelny normalny strojcek davaju az ked su trvale zuby aspon aj sestky moja mala takto od 10 do 12 a potom jej dali normalny strojcek uz vyberatelny jej velmi pomohol mala dost velky predkus takze je to dobre uz teraz synovi davali v 13 a nie je pravda ze by sa mu posunuli zuby ked munarastli osmicky ma 21 a ma zuby tak ako ich mal napravene v 13
Na nosenie zubných strojčekov sú dva názory, to nám povedala naša zubárka. Jeden názor, že treba nosiť ešte na mliečne zuby a druhý názor, že až keď bude mliečne nahradia trvalé. Ja som sa rozhodla pre strojček pre dcéru už na mliečne, zatiaľ sme spokojní, zuby sa jej krásne posunuli. A ak sa jej aj neskôr posunú, no a čo pôjdeme zase 😄. Ale urobila som, čo som mohla.
@matqa411211 toto je aj moj nazor, nakolko, vsetky maminy mi hovoria, ze ich posielaju k celustnej. T.j. vsetkym detom budu davat strojceky? Niektori odolaju, niektori - ako ja - sa nechaju ukecat. Ryza tak ci tak. Co mi hovorila stomatologicka, syn sa mal zranovat predkusom (nepoznam nikoho, kto sa zranuje predkusom, ale mozno sa o tom len nehovori). No, teraz ma "zranenu" celust, ale hlavne, ze zubky su ako lusk. Teda boli by, keby nepopraskali. Boli by, keby sa neodstiepili (mimochodom, poslali nas s tym k stomatologicke, a ona pekne naspat k celustnej , a ona zasa k stomatologicke). Naco by to riesili, ked program uz bol zaplateny, ucel splneny. Tu, ked riesime problemy s celustou a rozstiepenymi zubkami, vidiet, kedy islo o zdravie dietata = nikdy. S tou celustou je toto po "kure" bezne . Odpoved celustnej, ze si ju "presiluje" 🙈 Hmm, asi bude jest do konca zivota kasovitu stravu.... Som nahnevana, ze som sa nechala takto napalit!
@lubi2002 za mna je v pohode. Synovi sa zubky lekne upravili. Ale za casenku berie 10 eur a to sme tam fakt 5 min, viac nie v ramci kontroly. Ja si to davam preplacat cez VsZP - penazenka zdravia, tak mi ten poplatok nevadi. Za strojcek (nosi na noc) sme platili 250 eur pred rokom.
@sandri tak zaciname aj my riesit nocny strojcek zatial kvoli predkusu v Progmed na Strecnianskej (dcera ma takmer 10 rokov) a potom neskor fixny na vyrovnanie krivych zubov. No ceny sa pekne pohli dopredu za ten rok. Vsetky vysetrenia, odtlacky, rtg a samotny strojcek nas vyjdu na 700 eur v priebehu jedneho mesiaca. No ale uz sa mi nechce zhanat nieco ine tak ideme do toho. Dufam, ze VSZP nam preplati aspon nieco.
tak len pre info, dcerka ma VSZP (aj manzel aj mladsia dcerka) - vsetky pociatocne naklady na nocny strojcek nas vysli na 700 eur, z poistovne sme naspat dostali 160 eur, zvysok sme platili my...takze u nas poistovna preplatila len malu cast.
@handbag vôbec to nie je najlepšia alternatíva🙂
Ak chce lekára, ktorý používa rozum a neťahá z rodičov len peniaze, tak pozri v Senci je tam len jeden na zdr.stredisku milo ma prekvapil nepamätám meno.
Ináč sme mali na predných zuboch v tomto veku len zámky na prvých dvoch, a nočný strojček hrozil nám klasický, ale netrebalo...priesvievitnt je možnosť je to tvoja vec a vec tvojej peňaženky
Kamarátka to rozratavala, až tak veľký rozdiel medzi klasickým a týmto za celu liečbu nebol...ale sú to veľké sumy dentálnu hygienu k tomu, kontroly, gumičky, RTG odtlačky...ešte môžeš skúsiť v Petržalke oproti Inchebe tam sme tiež boli idem pozrieť meno ..