ZŠ Nobelovo námestie a ZŠ Bulharská škola Christa Boteva

medvedica_mkn
28. feb 2024

Zdravim,

prosim mate niekto skusenosti s tymito ZS, hlavne z obdobia max. 5 rokov spat ?
(Sikana, pristup k detom, kvalita vzdelavania...)

Nobelovo poznam. z davnych cias (za mna v minulosti velmi dobra skola), ale co som pocula, vela sa tam udajne zmenilo a nie v ramci kvality k lepsiemu. Na Bulharsku mam hodnotenia, akurat z modreho konika, ale dost by mi pomohla nejaka konkretna mamicka, co tam ma dieta, ako je spokojna.

Dakujem pekne.

uhnakova
28. feb 2024

Ahoj, moje deti chodia na Nobelko. Je to bežná sídlisková škola, nejaké zázraky sa nedajú čakať. Na prvom stupni veľmi záleží, akú učiteľku dieťa dostane a či tá učiteľka vydrží na škole. Je tu problém s fluktuáciou učiteliek, ale to je žial všade na petržalských školách. Moje deti mali šťastie na fajn učiteľky na prvom stupni (až na jednu). Šikanu riešia v rámci možností, napr. deti idú za školskou psychologičkou, tá príde aj do triedy a pracuje s kolektívom. Na druhom stupni sú plus-mínus fajn učiteľky, ale zase je otázne, či tam budú aj o 5 rokov. Niektoré sú mladé a môžu buď ísť na materskú alebo sa niekam kariérne posunúť. U mňa rozhodovala blízkosť školy, nevidela som zmysel deti vyvážať na inú petržalskú ZŠ. A na súkromnú ZŠ pre dve deti peniaze nemáme, resp. nechceme toľko minúť. Výhodou Nobelka je aj priľahlá ZUŠka, kde si staršie dieťa dôjde po škole aj samé.

3009
28. feb 2024

@medvedica_mkn mne na Nobelovo nám. chodí vnučka na I. stupeň a okrem jedálne kde varia dosť biedne je všetko OK.

uhnakova
28. feb 2024

Ešte pridám nejaké veci. Hlavné predmety - slovenčina, matika - majú výbornú úroveň. S angličtinou je to slabšie, na prvom stupni sú učebnice, v ktorých je malo slovnej zásoby. Na druhom stupni potom zrazu strašný skok a mega ťažké učebnice. Moje deti majú gro slovnej zásoby z videí na YouTube, obaja začali pozerávat cca v tretej triede a pomerne rýchlo sa to prejavilo. Na prvom stupni sa chodí aj do školy v prírode, takmer každý rok je ponuka. V družine sa chodí takmer vždy von, len keď fakt leje alebo je iné zle počasie, tak nejdú. Čo sa týka školskej jedálne, mojim detom chuti cca 80% toho, čo uvaria.

medvedica_mkn
autor
28. feb 2024

@3009 Dakujem pekne

medvedica_mkn
autor
28. feb 2024

@uhnakova Ahoj, dakujem pekne za podrobnu odpoved. Mozno este dve otazocky.
Co sa tyka anglictiny, kolko mavaju hodin do tyzdna ? Pripadne z akych ucebnic sa ucia ?

V ramci tej druhej, aka bola komunikacia s triednymi ucitelkami. Da sa dohodnut pripadne nejaky individualny studijny plan, alebo to je skor na dohovor s riaditelkou ? (Myslim skor, ci su pani ucitelky otvorene komunikacii... aj ked chapem, ze pri danom pocte ziakov je to velmi zlozite).

Dakujem 🙂

uhnakova
28. feb 2024

@medvedica_mkn na prvom stupni sa učia z učebníc Incredible English, v ktorých je naozaj minimum slovnej zásoby. Na druhom stupni v piatej triede mali Project Explore, to bola veľká zmena, v každej kapitole cca 50-80 slovíčok a učiteľka ich to skúša písomne. V šiestej zase zmena na Project, cca rovnaká úroveň ako Project Explore, ale konečne zmena skúšania k lepšiemu.
Čo sa týka individuálneho plánu, tak to nemám ani potuchy, vlastne ani neviem, čo to presne znamená. Jedno dieťa zo synovej triedy chodí po liečeniach a uznávajú mu známky, čo dostáva v škole na liečení. Niektoré deti majú v triede asistentku na slovenčinu alebo matiku. V škole sú aj špeciálne triedy pre deti s poruchami učenia, niektoré deti majú aj individuálnu logopédiu priamo v škole. Však kľudne napíš email riaditeľke, vysvetli vašu situáciu a ona ti určite niečo odpíše behom pár dní. Komunikácia s riaditeľkou je v pohode.

uhnakova
28. feb 2024

A teda ešte k hodinám angličtiny. Od prvej triedy majú tri až štyri hodiny týždenne, v jednotlivých ročníkoch sa to líši.

medvedica_mkn
autor
28. feb 2024

Dakujem pekne s tou anglictinou si ma potesila.
Ohladom toho individualneho, skusim napisat riaditelke.

Velka vdaka a nech sa dari 👍🙂

denya
29. feb 2024

@medvedica_mkn V skolskom roku 24/25 otvaraju jeden 1.ročník s anglickým programom,zajtra ti to mozem odfotit.

medvedica_mkn
autor
4. mar 2024

@denya Dakujem, pojdem sa tam prejst tento tyzden, pozriem priamo na skolu.

sadoney
15. máj 2024

@medvedica_mkn mne chodia deti na na ZŠ Christa Boteva. Ak by ste sa chceli niečo opýtať, nech sa páči.

ginnie
5. júl 2024

@sadoney dobry den ja sa pripojim sem…dcerka chodi do skolky ale neviem co zo skolou. Spada na dudovu a necitam na nu dobre recenzie. Ďakujem

ginnie
5. júl 2024

@denya ak toto patri k dudovej tak neviem neviem. Ja som pisala riaditelke nic take mi nepotvrdila.

denya
5. júl 2024

@ginnie nie na Nobelovo to plati,autorka sa pytala na bulharsku a nobelovo,nikde nespomina dudovu🙈