Ahojte zienky !
Chcela by som sa vas pekne spytat, ci mate niektora deticky na ZS Felix v Bratislave.
Konkretne by ma velmi zaujimalo ako prebiehaju prijimacky a ako podla coho vyberaju ?
Dakujem krasne za kazdy koment !
no viem ze u nich je hned plno a pocula som ze deti si vyslovene vyberaju ze napr nevezmu dieta co ma adhd alebo nejaku poruchu ucenia..
@jana0119 Za mna extremne nesympaticka skola a vedenie. Ale ak mozem poradit, nehovor, ze zvazujete aj ine skoly. Bol pohovor s rodicmi a dake testy pre deti, ale uz je to 8 rokov dozadu. Treba ich chvalit a dat silne dovody preco prave tato skola a naozaj posobit ze ta skola je pra Vas naj, ak len spomenies aj inu skolu, ze uvazujete, uz ste na ciernej listine. Proste normalne ich to naserie, beru to akoze nevies, co chces
Mne sa tam vobec nepacilo,
Ale veď ste už prešvihli všetko,aj rozhovor aj prijimačky
My sme absolvovali prijimacky tento tyzden. Neviem podla coho vyberaju, ale zapis bol velmi prijemny a dcerka odchadzala vesela (na rozdiel od zapisu v statnej skole, kde sa tak zlakla, ze zabudla kde byva 🤷🏼♀️) Nema este cistu vyslovnost a kdesi som tu na fore nasla, ze to moze byt problem, tak uvidime. Dostali sme priamo na zapise informaciu, ze okrem Petrzalky povacsine vedia prijat vsetky deti, samozrejme sa moze stat, ze aj ked bude kapacita, tak dieta nezoberu pre nejaky dovod, o ktorom sa asi nedozvieme. Poprosili nas, aby sme dodatocne nepisali emaily a neziadali o detaily ohladne konkretneho dietata, nakolko na to nemaju kapacitu. Vedenie a aj vsetci pritomni zamestnanci mi boli sympaticki. Velmi dufam, ze nas zoberu.
naša skúsenosť s prijímačkami bola veľmi pozitívna. V dotazníku som spomínala viacero škôl, na ktoré sme dcéru prihlásili a nikto s tým nemal najmenší problém ako spomína @mircalla Všetky školy však mali spoločný jeden menovateľ - a to metódy výučby (hejne, comenia script, sfumato, konštruktivizmus, rozvoj kritického myslenia)
Pre školu je najpodstatnejšie, aby si sa stotožnila s metódami výuky, ktoré oni používajú, tj. aby sa nestalo, že tam prihlásiť svoje dieťa, oni ho príjmu a potom v septembri prídeš s tým, že nesúhlasíš, aby sa matematiku učilo hejneho metódou, ale nech používajú klasickú výučbu. Inak bol ich prístup vždy veľmi priateľský, ústretový a slušný.
Veľmi rýchlo dávali aj výsledky prijatia/neprijatia a áno, je tam enormný záujem, hlavne v petržalke. Treba však čakať ako sa veci utrasú a čakať aj ako náhradník - je tam veľmi veľká šanca, že ho príjmu z pozície náhradníka.
Deti vyberajú podľa toho, či prešli testami zrelosti. Povyberali rôzne typy - extrovertné aj introvertné detičky. Viem, že vyslovene išli po tom, či sú detičky na školu zrelé.
A ozaj to treba brat v kontexte, ze ubehlo 8 rokov, ale skusenost bola presne, ako som opisala. Za mna nie, hoci teraz je to mozno ine.
@mircalla mne sa nepáčilo,že tatino sa spýtal koľko hodín majú Aj,lebo rozvrh sme nikde nevideli a úplne ten pán zostal arogantný,že nie su jazyková škola a ja mu hovorím,že veď na každej škole sa vyučuje jazyk,my sa pýtame informatívne a očami pregulovali...ten úplne znechutený odchádzal,že nevedia sa chovať vôbec hneď útočia
@kozova87 Mne prisli extremne arogantni, nepomozem si. Najprv boli fajn, ale akonahle som povedala, co sa im nepacilo (ze zvazujeme aj ine skoly), boli pomerne neprijemni, takze to ako boli predtym mili mi prislo ako hrane divadielko. V podstate sa tvarili, ze naco tam som, kedze som neni presvedcena, ze Felix a ze som pre nich strata casu, takych zaujemcov nepotrebuju. Takze som bola rada, ze nas nevzali. Syn inak jednotkar, uspesny riesitel olympiad, dokonca aj krajske kolo
A tuto skusenost mali 2 dalsia kamosky zo skolky, ktore tam davali deti.
@mircalla to je ale ich klasicky pristup. Ak si 100% stotoznena s tym ako skola veci robi a co ponuka a kedze vpodstate nemaju konkurenciu, tak nemas nad cim vahat - presne takychto rodicov hladaju. Ak vahas a/alebo zvazujes inu skolu je to pre nich znamenie, ze s nimi nie si uplne za jedno. Potom sa presne stavali pripady, ze rodicia riesili ze na inych skolach prvaci uz preberaju neviem ake pismenko, z matematiky riesia uz neviem co ine a z anglictiny maju viacej hodin
@stormie No, vadil mi ten ich sposob komunikacie. Na tu skolu sme na prihlasili na poslednu chvilu dost neplanovane, isli sme este na anglicku Kosicka a do spadovej oblasti. Ozaj som nebola presvedcena, ze ozaj jedine tuto skolu chcem, ale boli vyslovene neprijmemni. Syn mal 6 rokov len koncom leta a nemala som ani len istotu, ze ho na nejaku skolu zoberu, v tych rokoch bolo narodenych velmi vela deti a obrovsky problem s kapacitami, takze dovod bol aj tento. Takyto pristup som tam ale rozhodne necakala.
@mircalla ja poznam pometne vela rodicov, co odtial deti brali prec...z roznych dovodov...nie financnych
@erikavesela a vies prosim povedat aspon orientacne, ze ake boli tie dovody? Skolu zvazujeme. Dakujem
@janka_kubko este prosim ak by mi vedel niekto poradit ako je to s tymi poplatkami pri zapise - chapem ze tych 100 eur popoatok za zapis nam
v pripade, ze sa rozhodneme nakoniec do skoly neist nevratia. Ale neviem ako je to s 500 eurami co sa maju zaplatit po prijati. Dakujem
@janka_kubko 500€ vratia, ak dieta nakoniec neprijmu (v pripade, ze je nahradnik). Ak ale dieta do skoly prijali, ty s tym suhlasis a dieta prihlasis a o mesiac si to rozmyslis a dieta tan nenastupi, vtedy poplatok nevratia.
Ono sa to meni, par rokov dozadu vyberali na zaklade zrebovania lebo mali viacej zaujemcov ako kapacity. Samozrejmostou bol osobny pohovor s rodicmi ci chapu fylozofiu skoly, ucenbne postupy atd a ci su stym stotozneni. Potom kapacity navysili a losovanie nebolo, pohovor s rodicmi ostal. Teraz maju este viac kapacit, ale asi stupa aj zaujem. V kazdom pripade to nie je skola len pre “tych co na to maju” ale hlavne pre tych co chcu aby sa ich deti ucili inak a chapu preco a ako. Odporucam den otvorenych dveri (ale myslim ze uz bol) kde sa dozvies vsetko