Zoberú syna do škôlky?

19. apr 2024

Ahojte, syn bude mat zaciatkom februara 3 roky. Sme v Ruzinove v BA. Nevie mi niekto poradit ci mi ho zoberu do skolky a kedy. Nema niekto skusenost? Podavame prihlasku uz teraz v maji a netusim ani ci tam napisat ze od septembra alebo od februara. Ja by som ho dala aj od septembra ale to nebude mat ani 3. Podla mna mi ho od septembra nezoberu. Dakujem za rady

belllinka
19. apr 2024

veď daj že od janurára, ale ružovo to nevidím. Skôr až od budúceho septembra. Prípadne si potom skúšaj obvolávať behom roka škôlky, či sa im neuvoľnilo meisto.

autor
19. apr 2024

@belllinka ved to ani ja to velmi ruzovo nevidim a zas vypoved v praci nechcem davat kvoly tomu. Co pozeram suktomne jasle 500 eur na mesiac.. je teda dost.. :(

janisa31
19. apr 2024

podobny problem mala kamoska, no tej ani od januara nezobrali lebo ved malo kedy sa stava ze by to nejake dieta vypadlo do januara a tym sa uvolnilo miesto pre to tvoje. takze bud od septembra alebo vobec.

lucik194
19. apr 2024

no vyskusat mozes od septembra, ale problemom je , ze nema 3 roky, t.j. nesplna vtedy podmienku prijatia. takze to ruzovo nevidim.

takze skor by som dala od januara, ono deti sa stahuju, odhlasuju, vzdy aspon 1-2 kusy v triede byva posun.

vypoved by som urcite nedavala, skor by som hladala od januara, ked ho nezoberu sukromnu skolku, opatrovanie..... v BA je tych moznosti predsa len viac ..... tak par mesiacov potiahnete vyssie platby, nic ine sa robit neda...... potom by ho uz do statnej zobrat mohli.

kris_tin257
19. apr 2024

My sme to vyriešili tak že syn išiel do súkromnej škôlky ja do práce a keďže rodicak dostávate do 3 rokoch tak z rodicaku sa platila škôlka strava a celá výplata bola "navyše" takže problém nebol

slavomira236
19. apr 2024

Daj do sukromnej budes mat plat rodicak tak mas z coho sukromnu zaplatit

belllinka
19. apr 2024

@slavomira236 rodičák bude mať snáď iba do februára, nie??
Ale áno, iné ako súkromná ti asi nezostane.

slavomira236
19. apr 2024

@belllinka tak aspon nieco. Ja led som bolana rodicaku s majstarsou a vratila som sa do prace rodicak hnedzastaveny . Take nebolo. ze aj aj

autor
19. apr 2024

@lucik194 tak to su o dost vyssie platby ked z domacnosti odijde 500 eur

autor
19. apr 2024

@lucik194 a zas par mesiacov teda 6 po 500eur je 3000 eur.. ako to je teda kopec penazi..

autor
19. apr 2024

@kris_tin257 ano a vo po 3 rokoch ked uz rodicak nebol..? Lebo ja riesim to ze vo februari bude mat 3.. a sotva mi ho takto zoberu v polovici roka.

luliu
19. apr 2024

Najskôr ti ho zoberú v septembri, keď bude mať 3,5 keď vôbec...... Ba a ešte Ruzinov predpokladám, že bez šance, aby to bolo skor

autor
19. apr 2024

@slavomira236 rodicak mam len do troch rokov co je do februara .. do konca juna je to 5 mesiacov kedy uz rodicak mat nebudem a ako z mojej vyplaty 800 eur ked mam dat 500 a viac na skolku v priebehu 5 mesiacov tak je to dost penazi.. nehovoriac o tom ze dieta co ma 3 roky v auguste tak ho do skolky v septembri zoberu ale vsetky deti po tom musia cakat rok.. ved dieta co ma 3 roky v oktobri tak vlastne do skolky nastupi az o 11 mesiacov a tych 11 mesiacov mozu rodia zaplatit 4500 eur na skolku.. len preto ze sa narodilo o mesiac neskor.

autor
19. apr 2024

@slavomira236 nebudem mat rodicak, vo februari skonci lebo dieta ma 3 roky ma ist do skolky..

luliu
19. apr 2024

Ste rodičia, musíte sa postarať. Majú to tak všetci. Štát sa krásne postaral 3 roky ....

henka123123
19. apr 2024

Mozes dat prihlasku ale podla mna ti ho nevezmu.co viem nevzali deti uz oktober co boli narodene...potom jedine v tom february si mozes dohodnut neplateny rodicak (budu za teba platit len zdravotku) a od dalsieho septembra do skolky co bude mat 3.5..

luliu
19. apr 2024

A ako píšeš, máš 2 možnosti. Dáš dieťa do súkromnej skolky a pôjdeš robiť a budeš v pluse 300€ alebo zostaneš zadarmo doma, resp. dáš výpoveď a budeš na podpore. Ja by som dala do súkromnej skolky

A osobná skúsenosť, syn mal 3 v januári a vzali ho do školky v Ba v deň narodenín

autor
19. apr 2024

@luliu ha ha.. ze krasne, stat plati len tolko kolko si clovek platil odvody a ked ani narok na materku nie je tak plati rodicat o 100 mensi lebo suma sa rozratava na viac mesiacov.. ale ok asi krasne pre niekoho, pre niekoho nie.. stat by mal zabezpecit aj skolky ked chce dane a odvody.. lebo sukromne skolky je jedno vudieracstvo rodicov. Tolko co skolka nestoji ani sukromna vysoka skola kde nie su vychovavatelky ale profesori s 5 rirulmi, kapacity v odbore nehovoriac o obrovskych priestoroch... ale skoda reci. Rodicia platia tak preco noe o chvilu budu pytat aj 1000 eur na mesiac.

lucik194
19. apr 2024

no ano 3000eur je dost ale ani statna nie je zadarmo,

statna
skolne 75eur, okolo 50-60 eur jedlo, mesacne

plus 50-100 eur do skolky 1xrocne

anshelia
19. apr 2024

Myslím, že 500€ za škôlku je ok cena. Ja som platila toľko 10 rokov dozadu a to bol rodičák 200. Buď potrebujem pracovať a zariadim sa, alebo sa budem všade naokolo sťažovať aké je všetko drahé. Rok môže byť v súkromnej a potom štátna. Prihlášku si skús dať, uvidíš čo bude..

autor
19. apr 2024

@lucik194 no tak to je velmi velky rozdiel. Platit 100 ci 150 alebo 500 ved uz celkovo 1500eur alebo 5000 za 10 mesiacov

autor
19. apr 2024

@anshelia ale to nie je o tom ze clovek sa stazuje alebo ze proste nechcem ci chcem ist robit tak proste dam dieta do skolky... to ide o to ze ta cena je podla mna neprimerana. Proste vsetko musi mat svoju hranicu.. a 500 to som nasla najlacnejsie v celom meste aj to to mozno je aj viac. A ide hlavne o to ze niektore dieta ma 3 a zoberu ho a rodicia zaplatia za 10 mesiacov 1500 a ine dieta ma 3 a nezoberu ho lebo sa narodilo v oktobri napriklad a rodicia musia platit 5000 tak aky je tam velky nespravodlivy rozdiel. Preco jedno dieta na to narok ma od 3 rokov a druhe od 3 rokov nie.

autor
19. apr 2024

@anshelia a nie je to o stazovani sa ale o tom ze nemusim byt ovca a suhlasit so vsetkym.. ci na to mam nemam.. to je jedno aj keby som mala 3000 eur vyplatu aj tak mi to pride vela. Pretoze 500 je vzdy 500.. a za mna je to za tuto sluzbu vela. Tiez nedam za liter limonady 15 eur lebo mi to tiez pride vela.

luccija
19. apr 2024

Život nie je spravodlivý už si mohla zistiť🙂a predstav si, že máš dvojičky.Ja som mala v škôlke mamu, ktorá nastúpila ako sestrička a povedala, že celý plat išiel na škôlku a benzín.Ale chceli stavať dom tak potrebovala príjem kvôli hypo a bola rada za plat.Nemozes to tak rátať, že koľko to bude stáť potrebuješ to, tak zaplatíš.Ak nie, zostaň doma budú platiť odvody a prídeš o prácu.Ty sú výber čo Ti je lepšie Druhá vec, že budeš platiť 500 eur a možno pol mesiaca bude chory

lienka.7
19. apr 2024

Prihlášku daj už teraz a keď ho nevezmu (co asi ano) potom obvolavat skolky. Lebo ak nedáš teraz, nevezmu ti ani bud.rok, keby sa uvoľnilo miesto.

michelle567
19. apr 2024

800e plat na BA je aj tak akosi malo, neuvažovala by si si nájsť aj lepšiu prácu? A do toho septembra byť napr na podpore

lienka.7
19. apr 2024

Autorka, teraz nič v zlom, ale treba si určit nejaké priority... pokial nechceš prísť o prácu a dieta to do skolky nevezmu, tak musíš na ten čas riešiť sukromnu. To, ze je drahá, je fakt, ale co urobíš. Asi máš aj manžela, nie? Cize mate aj druhý prijem. A prinajhoršom, uskromniť sa v niečom, tak ako musia iní. Napr.v lete nepôjdeme na dovolenku. Svet sa snáď nezrutí... je to na tebe, co si vyberieš.
A v rámci BA mate možnosť nájsť aj niekoho na stráženie, pripadne sa dohodnúť s maminou, či by ho za menej peňazí nepostrazila. Kamoska takto za 300€ stráži druhé dieťa. Jej to pomôže, a tu druhu to zase nezruinuje.

mircalla
19. apr 2024

Mne dceru nezobrali v spadovej oblasti, 3 mala v novembri, od septembra ju nevzali kvoli veku. Vo februari tiez nie, tak to nefunguje, ze ti ho zoberu od polky roka...urcite nie.
Napokon som mala stastie, lebo v Dubravke prave otvarali novu skolku a mali dost kapacit, zobrali vsetky deti....ale to bolo o stasti. Takze rok som chodila z mesta do Dubravky, potom ju vzali uz v spadovej oblasti.

Takze skor jedine sukromna. Pripadne sa informuj v inej mestskej casti, kde su kapacity

mircalla
19. apr 2024

Prihlasku by som si ale dala, je vacsia sanca o rok. 800 eur plat v Bratislave to je realne?

klaudialip
19. apr 2024

My bývame síce na dedine ale od jakziva bolo že či chcú nastúpiť od septembra alebo od januára. Mladšie deti neberú hlavne preto,že dieťa ktoré nemá 3 roky sa ráta za dve deti. Čiže zaberá miesto niekomu inému uz