Zmena dispozície bytu v Petržalke

1. okt 2023

Zdravím 🙋‍♀️
Kúpili sme 3 izbový byt v úplne pôvodnom stave a plánujem halu zrušiť a prerobiť na 4 izbový. Máte to tak prerobené nie je vám to malé?

melanta
1. okt 2023

Kamoška má zrušenú stenu medzi halou a izbou 3 a časť steny medzi kuchyňou a izbou 3. Tým pádom má väčšiu obývačku prepojenú s kuchyňou. Ale majú jedno dieťa, čiže im stačia 2 spálne. Neviem akú prerábku myslíš ty. Urobíš z haly obývačku? To bude malé a veľa dverí. Ale ak potrebujete 3 spálne, tak za mňa radšej malá obývačka a deti každé svoju izbu.

janicast
1. okt 2023

Tiež mám ten byt,priečku sme nezrušili..Toto riešenie.je.super!/prepáč,až na tú modrú/.Inak pre mna je to najlepšie riešený byt pôvodnej Petrzalky

sidonika
1. okt 2023

Áno dnes ľudia rúbu do stien,ako pojašení,ako by žili v prízemnom bungalowe.Tam vyhodia stenu,tam spravia nový otvor, a nikto nemá dokumentáciu, že kto si čo vyrúbal, koľko zo steny odkrojil a podobne. Len sa obávam, že keby prišlo nejaké zemetrasenie,koľko z domov by vydržalo,nakoľko neexistuje komplexný statický posudok na poprerabany panelák.. Akože to je podľa mňa nonsens robiť do steny v paneláku. Komu sa nepáči,nech si postaví svoj dom a tam nech si robí čo chce

luccija
1. okt 2023

Moja svokra má tento byt.Vyzera to dobre na tvojej vizualizacii.Co bude v hale aká izba?
@melanta obývačku dala namiesto loggie nie?

kris_tin257
1. okt 2023

My máme ten byt, priečku sme nechali lebo sme plánovali mať dve deti tak nech ma každé svoju izbičku 😊 takto máme obývačku v hale, spálňu a dve detské 😊

pandeia
1. okt 2023

Bola som v niekolkych takto prerobenych bytoch a za mna nie. Je to naozaj stiesnene, velmi mala obyvacka...neviem si tam predstavit rodinu. Ak das kuchynu do haly tak chyba aj ulozny priestor. Izba z kuchyne je hned vedla stupaciek, tam je vsetko pocut od susedov, na spalnu nic moc. Tuto dispoziciu najlepsie nechat ako je povodne.

zuzike123
2. okt 2023

Papier znesie, aj obrazok vyzera skvelo, ale chod sa radsej najprv pozriet k niekomu, kto takyto byt prerabal. Znamy mali "len" zrusenu priecku medzi halou a izbou 3, pod okno dali gauc a celkovo natiahli obyvacku az do haly, ale posobilo to velmi stiesnene. Tiez som bola v byte, aj ked mimo Petrzky, kde do takehoto centralneho priestoru natlacili kuchynu s obyvackou a jedalnou a to bol cisty masaker. Treba si uvedomit, ze priestor je uz sam o sebe dost stiesneny a este nim nonstop niekto behá (do jednej izby, do druhej, na wc, do kúpeľky... ).

janicast
2. okt 2023

@luccija ved to,co.vidite je z haly

luccija
2. okt 2023

@janicast prepáč som si myslela, že to je pôvodná kuchyna a zrušený balkón a dvere do haly tie druhé som si nevšimla.Mas inú možnosť?ako más veľké deti?ak väčšie budú viac v izbách, ak malé bude to horšie.

janicast
2. okt 2023

@luccija nič,v poho..ja nie som autor prispevku..😃bývam v takom byte,najskor synovia mali tu najvacsiu izbu dvaja,ja spálnu.v strednej/velkostne/,v tej malej mame hosťovskú izbu.v hale obyvku aj roldor,nám to stacilo.Návštevám neholdujem a keď tak v kuchyni.

autor
5. okt 2023

@janicast ahoj ta obyvka v hale stačí ano? priestorovo je tak na pohovku pri múre pri kúpeľni a možno aj na menšiu pohovku pri mure medzi spalnou a veľkou izbou. Uvažujem aj tak obyvku v hale. Na nete som už videla kuchyňu prerobenu v hale ale neviem si predstaviť varenie bez okna.

janicast
5. okt 2023

Mne to.vyhovuje

kris_tin257
5. okt 2023

U nás zas takto, ešte tam pribudol veľký koberec a po ľavej strane sú vstavané skrine - botník a na bundy

janicast
5. okt 2023

@kris_tin257 pekné

autor
5. okt 2023

Ďakujem za fotky mate to pekne. super že tam mate este roldor. Pôsobi ta obyvacka tak utulne.

autor
5. okt 2023

@kris_tin257 Pekne to mate. Tv neťaha oči? 🙂

kris_tin257
5. okt 2023

Vôbec zatiaľ sme s tým nemali problém 😊