Ahojte.
Vzdy som chcela ist bývať do Bratislavy, vzdy ma to lakalo, uz ked som bola na strednej..
No zial, som malo priebojna a lahko sa necham odradit... chceli sme tam ist s kamoskou, vsetko sme mali premyslené, len ona si potom nasla frajera, a nechcela uz potom ist.
A mne sa samej vtedy nechcelo, asi som mala aj strach a ako som uz pisala, som malo priebojna, nedokazem veci dotiahnut dokonca.. mozno je to aj tym, ze skoro vsetci koho poznam a byvaju v BA (nie su ale rodeni bratislavcania) nikomu sa tam nepaci, a ja stale snivam o Ba,, pre mna je to tam lakave, aj co sa tyka soubiznisu, par x som sa sice objavila v telke,, no chcela by som sa zviditeľniť viac, lenze da sa to vobec ked tam nebyvam ?
Aj chlapi su tam ovela krajsi ako tu u nas v malom aj ked okresnom meste 🙂
Tak si hladaj pracovne ponuky v BA, aby si utiahla najom 🙂 soubiznis mozes riesit potom, aky problem...ludia sa stahuju aj vo vyssom veku, mne sa v BA paci, ale keby som mala zivorit a byvat v garsonke len kvoli tomu, aby som "bola vo vysnivanej BA", tak to radsej mensie mesto v okoli...
Ja bývam v Bratislave a nemám pocit, že by som bola nejak extra priebojná 😃 však si tu nájdu robotu, ubytko, daj výpoveď v práci, zbaľ kufre a hotovo! Čo je na tom priebojné, nechápem 😃
Ja byvam v BA 16rokov a teda nevsimla som si, ze by tu boli krajsi chlapi ako inde 😄. Zaujimave. Co sa tyka soubiznisu ak v nom chces prerazit, tak to ano.
Keby nemam rodinu a nic ma nedrzi tak idem aj na kraj sveta, vek by u mna nebol faktor ktory ma odradi. Kamaratov najdes vsade, netreba sa spoliehat na kamosku z detstva.
Uf, keď som to čítala, tak som si pomyslela, že to píše dievča čo ide maturovať. A to dospelá 35 ročná žena. No nič, ako sa hovorí, buď chceš alebo nechceš, všetko ostatné sú keci. Takže ak chceš, nájdi si tu prácu, bývanie a hotovo. Prestaň riešiť blbosti a konaj. Alebo prestaň snívať a ži tam, kde si. A to nemyslím nijak v zlom, ale toto je jediné správne riešenie. Buď chceš alebo nechceš. Len pozor, žijem tu celý život. Istú dobu som robila prácu, kde mnohými mojimi klientmi boli ľudia zo šoubiznisu. A nikdy som sa aj tak k nemu nedostala. Bratislava totiž neznamená automaticky dostať sa k šoubiznisu. A ďalší pozor, neviem či sú v Bratislave krajší chlapi (ja mám pekného spod Tatier), ale Bratislava neznamená automaticky, že nájdeš pekného a dobrého chlapa. Na takéto muža musíš prestať nariekať a byť viac dospelá, nech si kdekoľvek. Ak tú Bratislavu ale ozaj chceš, tak sa prestaň vyhovárať, začni konať a v tom prípade ti držím palce.
tiež som si myslela, že tu píše žieňa, ktoré minulý týždeň maturovalo. Prepáč, ale neverím, že máš toľko rokov, koľko uvádzaš, lebo tvoje názory sú na úrovni tej maturantky. Čo ti bráni vyhľadať ponuky práce v BA, presťahovať sa tam?
Najst pracu, podnajom a sup vyskusat
Ja som nikdy nechcela ísť bývať do Bratislavy a nejak to tak vyšlo, že tu žijem už 10r, ak nie viac a sú to najkrajšie roky môjho života, Bratislavu som si zamilovala, už by som inde bývať nešla, teda max do zahraničia, to áno. Cítim sa tu doma. Zbožňujem tie možnosti, aj krásnu prírodu, proste všetko mozne, co si vieš predstaviť. Chod do toho, ani neváhaj. Po takýchto veľkých zmenách väčšinou prichádza celková životná zmena, človek sa veľmi posunie, keď sa odhodlá na niečo, na čo si dlho netrúfal. Držím palce 🙂 ale na tých pekných bratislavských chlapov by som ti radila dat si pozor :D
@melanta presne, tiez si hovorim ze dalsia naivna maturantka a potom mi oci vyliezli, ked som zistila, ze ma 35 😂
Autorka: podla mna si prilis vykreslujes Bratislavu ako nejaky Hollywood kde prides prerazit a zo sivej mysky sa stane hviezda, ale zial takto to nefunguje, najma ak nie si priebojna, ale na SK soubiznis dnes musis mat kontakty alebo vysoky pocet followerov na instagrame. BA je to najobycajnejsie mesto, kde ak nie si top kvalifikovany IT odbornik, mas uplne priemerny plat na pozicii ako hocikde inde na zapadnom Slovensku. Ale za to cena byvania ako vo vyspelej civilizacii 😀
A krajsi chlapi? No to bude tym, ze drviva vacsina nie su ani rodeni Bratislavcania, takych najdes naozaj po celom Slovensku. Akurat ze v BA je vacsia koncentracia ludi.
V BA som 22 rokov a je tu vela peknych zien, co sa chlapov tyka, samy ohyzd a narocny na zeny, tomu ver. Na soubiznis si stará, to ti poviem rovno, teda na ten normalny soubiznis. Aj taka Mojsejka je sice stara, ale ked chces byt na jej umeleckej urovni, mozes mat aj 50 a na mojsejovsky soubiznis stara nebudes. Pravy soubiznis na urovni sa davno odstahoval do Prahy , tu skapal pes a nestacim sa divit, ake legendy a myty musia o Bratislave kolovat v meste kde zijes 🤣
Život v Bratislave je podľa mna super. Ak ta láka už roky a nemas záväzky, ktoré by tomu bránili za pokus to určite stojí. Veď to nie je Tokyo😉Taktiež Tvoj vek vôbec nebráni showbiznisu. Reklamné agentúry robia castingy do reklam treba to sledovať a hlásiť sa. Ono do reklamy na inkotinecne vložky nebudú predsa obsadzovať čerstvú víťazku Elite Model Look rovnako ako módnych tutorialoch Bajecnej zeny nie sú 15rocne modelky. Treba však podotknúť, že cele to bude v hobby rovine, cize sa dá to robiť ako pekna záľuba popri normálnej práci, z ktorej budeš reálne žiť😊
@barborachors presne moj nazor...zila som roky v Ba a o nicom..nizke platy a to podotykam ze som robila v medzin.korporate kde tie platy su vyssie...najmy neskutocne predrazene, ludia neustale lamentujuci, nasrani...tera zijem v Taliansku a to je uplny opak teda
Nájdi si na fcb skupinu podnájom ba, dohodni si obhliadky. Hľadaj prácu, ale nečakaj úžasný plat 😁 kamošku na to nepotrebuješ a vôbec nemusíš byť priebojna, to je hlúpa výhovorka
Kamoska sa zacala stretavat s "celebritami", ked sa zamestnala v markize, skus pozriet pracovne pozicie:
https://kariera.markiza.sk/
Inak, neviem, ci "soubiznis" myslis, ze budes v Smotanke popijat sampanske na nejakej party, alebo ze budes ucinkovat v Rodinnych pripadoch 😉
Toľká naivita🙂máš to iba zidealizovane ver mi.Inak by Ti všetci známi čo tu bývajú nehovorili, že sa im tu nepáči.Ale možno nemám ten správny pohľad, lebo som sa tu narodila aj žijem, ale nevidím nič výnimočné, ale možno, ak by som bývala v Krupine, tak by som pochopila.Ked som tu mala na služobnej ceste šéfa z Prahy bol šokovaný aká je Ba mala žiadna pešia zóna, malo všetkého z jeho pohľadu.Tak to skús zmeniť nájdi si prácu, podnájom kedy, ak nie teraz?nemáš deti, rodinu ...odísť späť môžeš vždy, keď sa Ti nebude pacit
Ha-ha, že v BA sú krajší chlapi?! Na to si ako prišla? Myslíš, že tu škaredých vyháňajú na vidiek? 😅
Pripájam sa k tým, čo si mysleli, že si maturantka. Prepáč, ale začínať v šoubiznise ako 35 ročná, je totálna naivita. A čo sa života v BA týka, užila som si ho viac, ako dosť, keď som bola mladá. Kým som prešla spod Michalskej brány na Hviezdoslavovo námestie, stretla som 10 známych. Takmer každý večer som bola v meste, bola som na každej významnej udalosti, čo sa tam diala. 14 rokov som pracovala v divadle (nie, nie som súčasťou šoubiznisu, chvála Bohu). Ale zhruba v tej 30-tke ma to prestalo baviť. Aj tí moji známi z pešej zóny nejako pomizli, nahradili ich zase ďalší, mladí. Prepáč, ale podľa mňa, tento vlak už ti ušiel. Môžeš, samozrejme, prísť bývať a pracovať do BA, ale možno budeš sklamaná. Ja som sa odtiaľ odsťahovala, keď som mala 34. A neľutujem ani na sekundu.
To už je len ten náš slovenský šoubiznis ...Nula bodov.Pritom niektorí z nich sa tvária akoby boli hviezdy na celosvetovej úrovni. Hlavne že prejdú do Viedne a nikto ich nepozná 😀
Hmmm... šoubiznis, pekní chlapi a 35 ročná žena po*erkaná
Teraz mam 35 a uz si pripadam stara na to, mala som to skusit ked som mala ale 20 🤔