taky malý vylev odo mňa, aj som rozmýšľala ci anonymne ci nie, ale teda rozprávala sa s maminou, spomínala ako sa ma, a co nove v práci, a ze kolegynina dcéra už porodila 2 dni dozadu druhé babo, pýtam sa ci všetko OK, teším sa , a ze aj v nemocke super, rodila v Ružinove v BA, že starostlivosť perfektná, tak vravím super, lebo aj ja sa rozhodujem ci kramare alebo iná pôrodnica v BA, a kdesi čosi po 5 minútach z nej vypadne, že dali pred pôrodom do obalky 1000 eur, no skoro ma vykotilo, ako pýtam sa to vážne? prečo? načo? nezložili doktori hippokratovu prísahu? nie sme si všetky rovné? nevedela som co na to povedať, ale je mi z toho smutno, je mi jedno co si kto robí s peniazmi, nech si zaplatí aj súkromný pôrod v beverly hills so zlatými podnosmi, ak na to má, ale prečo tu, si myslí, že musi dat doktorovi do vrecka? neriesim nadstandard izbu, ved to je normálne, ale len tak, aby sa o mňa lepšie starali, a mala som pocit lepšej zdravotnej starostlivosti, dám niekomu liter do vrecka? rozum mi to neberie...a dobru chuť k obedu 😊
Príde mi to ako provokácia voči ostatným pacientkam, ktoré si možno niečoho aj všimnú
keby že dáme 1000 e do vrecka lekárovi tak nemáme z čoho žiť...deti by lízali labu - nám by tie e dosť chýbali...
Smutne ze este aj mladi takto podporuju stare zvyky. Mama dochodkyna takto funguje u doktorov a aj tak sa na nu "vykaslali" len ona si to neprizna. Zijem v zahranici a manžel chcel doniest kyticu sestrickam po odchode z porodnice a kukali ako vyjavene. Vobec nezvyknute na taky styl.
Ale toto je hlúposť tej konkrétnej rodičky, ked mala pocit, ze si pôrodnik zaslúži a teda sa aj platí ked si vyberies koho chceš k pôrodu ale určite nie 1000€. Takže autorka ak si rozhorčena chápem, ja si tiež tukam na čelo ako prišli na takúto čiastku. Ja babke nadávam ked ide k lekárovi s kávu a s bonbonieru a to pokazde aj ked ide len lieky predpísať, sú to prežitky ktoré ale bohužiaľ pestujú niektorí dodnes.
@diana999 ved práve ja som myslela ze mamina sa pomýlila keď mi to vravela, či nebola u kocha, no nie bola v Ružinove 😳
No to je dost velka suma,to uz je riadne cez ciaru. Zazila.som porodnika co si vypytal sam peniaze a tomu co som pri nom rodila dve deti a zachranil mi zivot som dala ja sama, ale o jednu nulu menej.
Fuuu..riadne veĺa....ja som si pri druhom zaplatila mojho gyn.k porodu za 300E viacmenej len za to,ze som bola planovana sekciou 29.12(kedze sviatky,nevedela som, kto bude mať sluzbu)tak radsej...
Ale toto by som v statnej nedala,radsej by som sla sukromnikovi ked uz
To je na basu. Aj pre toho kto tu obálku dal aj pre toho kto tu obálku prijal.
To je jej hlupost nic ine. O mna sa dobre postarali aj bez obalky.
@selest ja tiež neplánujem nikomu nič dávať, podľa mňa to je ich povinnosť zabezpečiť všetko tak ako ma byt
ja som rodila v Ružinove v decembri a nemôžem sa sťažovať. Starostlivosť bola dobrá, sestričky milé, pomohli, poradili... Maličká sa narodila predčasne, strávili sme tam po pôrode dva týždne a naozaj sa nemám na čo sťažovať. S mnohými sestričkami sme tam už ako kamošky boli, pokecali sme, posmiali sa 😀 A išlo to aj bez obálky 🙂 Akurát som pri odchode odovzdala každému oddeleniu darčekovú tašku s dobrotami ako poďakovanie 😉
Na antolskej, pred 3 rokmi, ani euro som nikomu nedala, a starostlivost super. Netreba hlupe zvyky podporovat.
o mna sa 2x dobre postarali, na kramaroch aj na antolskej a nic som nikomu nedala. mama bola viackrat hospitalizovana. nikdy nikomu nic nedala. sestra je doktorka a nikdy nic nedostala 😂
myslim, ze sa tu niekto chce len chvastat, lebo 1000 eur, to fakt mohla ist do kocha a byt ako v hoteli 🙂
Dievcata rodila som na Kramaroch 2x. Sice pred 6 a 8 rokmi ale ani ja, ani moja spolubyvajuca na nadstandarde a dalsie moje zname , co tam rodili- nikto nedaval nic specialne lekarovi. Dokonca som nemala ani ziadneho zazmluvneneho. Je to tak lepsie lebo potom sa o vas stara rovnako kazdy lekar. Raz to bol lekar, druhy krat dokonca prednosta. Ani raz nedostali nic extra a musim starostlivost pri porode a aj po uznat ako skvelu. Odbornici na svojom mieste. Sestricky hlavme na sestonedeli a na novorodeneckom boli uzasne. Povzbudzovali nas nechat si babo, pomahali pri problemoch, dokonca pri hormonalnych slzach nevahali objat a podporit. Platili sme si len nadstandard, co je normalne. Az ked som odchadzala som im zaniesla par zakuskov,ktorym sa potesili. Ale nejake peniaze? Kde sme ? Ved to nema kazdy take zialene peniaze davat pri pre nich beznej pracovnej cinnosti.
Ak by som mala niečo také robiť, tak idem do kocha 😂absurdné, a ešte v takej čiastke...