Ahojte, zvažujem kúpu bytu a preto by som sa chcela informovať, či neviete alebo nemáte niekto skúsenosti s bývaním na Závodnej ulici v Bratislave. Ďakujem Denisa 🙂
@denike11 Bývam na zavodnej, no závisí v ktorej časti. Je dlhá. Jedna časť je ako dedinská ulica s rodinnými domami a jednou nízkou bytovkou. Ta je super. Ta druha vzadu je internát ci ubytovňa prerobená na byty. Cenovo je veľmi priaznivá, ale lokalita nič moc. Po zotmení by som sa tam bála ísť von. Nič tam na okolo nie je, akurát kauflande cca 7 min pešo, pri nom zopár obchodikov. Žiadne ihrisko, reštaurácia.
Ahoj,
Byvam tu od leta v podnajme.
Vyhody: zelen, Maly Dunaj cyklo trasa do mesta - vies tam byt celkom rychlo na bicykli alebo pesi vo Vrakunskom lesiku, Kaufland, krasne vyhlady z vyssich poschodi bytovky na vychod a zapad, upravene predzahradky a casto sa najdu mili susedia.
Neutral: zije tu mnozstvo rozmanitych ludi: psickari, mlade a starsie pary, single mladi aj starsi, sportovci, single rodic s dietatom, rozne nar.mensiny, krmici maciek (maciek je tu pozehnane), atd. Tipujem tu okolo 200 bytov. Je tu mala krcmicka s teraskou.
Nevyhody: slovnaft zapach a hluk - malokedy ale je, velke parkovisko pred bytmi vlastni niekto, kto to prenajima, preto to ziva prazdnotou a je to zanedbane - narazam hlavne na odpadky v okoli bytoviek, kose na psie exkrementy tu chybaju, komunita tu nefunguje ako celok, kusok je neslavna Slovnaftska ulica-po ceste na nakup do kauflandu mozes stretnut prostitutku s klientom, kamiony tadial casto chodia - vzadu maju umyvarku, vzadu je priemyselny priestor, kde je okrem ineho opravovna aut - pracuju tam cez vikendy aj do noci a niekedy aj srotuju auto, co je dost hlucne, v lete byty priamo v bytovke maju tak 38 stupnov - bez klimy sa tam neda vydrzat, cez stupacky vo wc citime pachy susedov vratane cigaretoveho dymu.
@denike11 Závodná? Nikdy! Mali sme tam záhradu, teda, moji rodičia. Po otcovej smrti tam mama chodila málo, ja som sa z BA odsťahovala, takže tiež som tam chodila len občas. Nechci vidieť, ako dopadla naša záhradná chatka. Útočisko bezdomovcov a feťákov a kuriev! Museli sme to dať vypratať špecializovanej firme za 500€! Mama záhradu predávala rok, kým sa to podarilo. Za relatívne malú sumu, na to, že to bol pomerne veľký pozemok v BA. Ale sme radi, že sme sa toho zbavili.
Áno, Závodná je dlhá a ak by to bolo na opačnej strane, ako Kaufland, tak tam neviem posúdiť. Ale toto je moja skúsenosť.
skus napisat aj do skupiny BA: https://www.modrykonik.sk/group/27/