Ahojte, dcera 6 rokov ma zapalene obe oci (cervene s hnisom). Mala to uz parkrat a po tyzdni to vzdy preslo s ocuflashom, septonexom a repikom. Teraz sa mi ale zda, ze sa to vobec nelepsi (ma to od nedele vecer) a ma ich aj viac cervene ako predtym. Neviete, staci ist k detskej lekarke, ci by bolo vhodnejsie ist priamo k ocnemu? Da sa niekde v Bratislave vobec takto akutne k ocnemu dostat? Na kramaroch je to tiez len na objednanie?
Ak by ste niekto mali skusenost, budem vdacna!
ano k svojmu pediatrovi, predpise masticku presne na to. Dlho mala vypadok, snad uz ju dostat.
Akutne k ocnemu sa dostanes napr cez ocnu pohotovost, to urcite v ba mate.btw pozor je to nakazlive
zavolaj zajtra obvodnej,predpise ti ATB masť opthalmoframikoin
chod na pohotovost, pediater ta posle na ocne a dostat sa tam v BA je velmi narocne
Syn mal teraz presne to iste boli sme u obvodnej dala mu uniflox a opthalmo framykoin do oka a zabralo mu
Dakujem krasne vsetkym za reakcie. Pojdeme teda k pediatricke, snad predpisane veci zaberu.
Ach, isla som prave pozriet, kedy ma pediatricka ordinacne hodiny a samozrejme, ze tam tento tyzden nie je. A k tomu krasny oznam, ze k zastupujucemu lekarovi sa treba objednat a mat spraveny domaci covid test 🤦♀️. Myslite, ze by som mohla skocit aj na tu pohotovost, ci ma sprdnu?
ja by som nečakala a neváhala, ber dieťa a choď, vyhodiť vás nevyhodia a možno sa to po kvapkách a tej mastičke rapídne zlepší 😉 no a čo, aj keby ťa sprdli tak dieťa je ti hádam prednejšie
toto riesi pediater, predpise atb mast alebo kvapky
@jabadabadu ja tam samozrejme neplanujem ist teraz 😆. Myslela som zajtra. A teda neviem ako vy, ale ja nebezim k lekarovi hned, cakam ako sa co vyvinie, skusam najprv domacu liecbu (ako som aj pisala, parkrat sme to uz takto zvladli doma), takze v pondelok ma ani nenapadlo trepat sa k lekarovi. Ale teraz uz vidim, ze namiesto zlepsovania sa stav zhorsuje, takze je namieste ist k lekarovi. No bohuzial neordinuje.
@eba7 my sme s tymto uz 2x boli na pohotovosti na Kramaroch. A uplne v pohode. Bols to stafylokokova infekcia a vyrazne sa mu to zhorsilo v priebehu par hodin ked uz ani oci pomaly nevedel otvorit. Dokonca raz tam bolo viacero deti s tymto problemom. Urcite chodte tam. Ocnu vybavovat bude na dlho
@jabadabadu ako ked ta to tak velmi zaujima, tak dnesny den som travila starostlivostou o druhe chore dieta s takmer 40 stupnovou teplotou, okrem toho som absolvovala kontrolu na cievnom, kedze dva dni dozadu mi operovali zily, takisto som bola nakupit a varila obed a niekde medzi tym som este dozorovala robenie uloh. A otazku na kona som napisala na prechadzke, ktoru musim absolvovat a na ktoru som isla o 21:30 ked som ulozila obe deti a muz prisiel domov. A absolutne nechapem, koho tu akoze zo mna robis? Nejaku hysterku co ide behat na pohotovost? Ani tam nebezim ani som tam nemala v plane ist. Povodne polozena otazka bola co je lepsie, ci ist k pediatricke alebo ocnej. Kedze som ale potom zistila, ze pediatricka neordinuje, spytala som sa na pohotovost, kedze aj medzi povodnymi odpovedami bolo, ze boli na pohotovosti. A pre uplnost teda este k tomu, pondelok a utorok to nemala nejake strasne, zacalo sa to zhorsovat dnes a v stredy nasa pediatricka nikdy neordinuje, takze by som aj tak nemohla k nej ist, aj keby nemala dovolenku.
Ked druhe dieta ma 40teploty a prve zapalene oci….Tak asi to bude virozka..Na zapalene oci pomaha “ocianka rostkovova”sypana.Zalejes vriacou vodou jednu velku lyzicu,nechas vyluhovat,precedis,namocis s tym tampony.A nakvapkas priamo do oka z tamponov a zakryjes obe oci s tamponom na cca 10-15min.Ked toto urobis za den 3x a dalsie nasledujuce tri dni…Ver ze bude mat ok tie oci…Ja som volakedy mavala take zapaly oci,ze dovi dopo…A to som alergicka…Vseliake sprostosti do oci mi predpisovali….Nic mi nezabralo tak aby to vymizlo…Ocianka rostkovova je jedina vec vo mi zabere.Fakt ma silu vyskusaj…A stoji okolo 2,5e.
Zavolaj zastupujucej dr a vysvetli situaciu. Maste mozno predpise aj po telefone. Na pohotovost by som sla len v poslednom pripade, prides tam so zapalenym okom a odides s osypkami 🙈🙉 Alebo skus v lekarni vypytat Oftalmoframykoin, niekde sa to da.
@eba7 my sme to porsiesili na detskej pohotovosti, dali nam uniflox kvapky. Čo viem, tak k ocnemu posielajú, keď toto nezaberie.