Ahojte baby,
Chcela by som sa opýtať či ste niektorá absolvovali zamlčaný potrat tabletkou v Ružinovskej nemocnici ako to prebiehalo či ste Vás pustili domov ešte ten deň???
Žiaľ dnes som sa dozvedela že v 9 týždni prestal vývoj plodu doktorka my odporučila túto metódu aby som zas nemusela podstúpiť kyret. Toto je už moje 5 tehotenstvo z toho mám jednu zdravú 5 ročnú dcérku. Ďakujem za odpoveďe
@haley7897
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď, či nieje potrebná hospitalizácia ? Možno pàr hodín si ma tam nechajú a potom môžem odísť? Určite áno keby bola zakázaná tak tipujem by mi to doktorka nevravela. Preto sa pýtam či s tým máte skúsenost. Posledný zamlcany som mala 12/2018 a vtedy ešte takáto možnosť nebola.
To, že dostaneš tabletku nevylučuje, že nebude nakoniec treba aj kyretáž. Kamarátka tak ležala v Ružinove, diagnóza missed abortion asi 9. týždeň tehotenstva, dali jej tabletky, nestačili, urobili jej kyretáž. Pokiaľ ide o druh tabliet, myslím, že sa nimi bežne vyvoláva aj pôrod.
@adel89 ono ta tabletka dlho nebola legálna na Slovensku. Nepýtaj sa ma prečo. Je to určite šetrnejši spôsob. A áno, občas treba napriek tabletke spraviť kyret, ale to je skôr výnimočné. Určite nie štandard.
Ja som mala tabletku v 16tt a všetko išlo ok. Ešte v ten deň som išla domov a v pohode som bola schopná fungovať. Na druhý deň som išla normálne do práce
Ahoj ja som ležala v Ružinove tiez zamlcany ale v 20tt mne vyvolávali pôrod tabletkou ale to asi dávajú nejakú inú ale ležala som mnou baba ktorá mala tiež zamlcany v podobnom týždni ako ty a ona dostala dve tabletky doobeda a spustilo sa jej to až okolo 3 nadránom ale po vizite ráno ju pustili po kontrolnom sone domov ... Podľa mňa hospitalizácia závisí dosť od toho kedy ti ta tabletka začne účinkovať a či sa vyčistis úplne sama. Držím prsty ☘️
@nelca0510 na Slovensku je zakázaná potratová tabletka na umelý potrat. Skladá sa z dvoch tabliet - prvá odpojí dieťa od výživy (tým, že znemožní pôsobenie progesteronu) a tým ho zabije. Pri zamĺknutom potrate o nič takéto nejde. Tiež som mala vyvolávaný pôrod tabletkou, keď nám v 38.tt zomrela dcéra, to samozrejme nie je u nás zakázané. To je normálna prostaglandínova tabletka.
@any_soj neviem aké kruhy sa co snažia šíriť, každopádne ako hovoríš "potratova tabletka" je stále nelegálna. Nerozumiem prečo. Potreba vytrestat ženy ktoré sa rozhodnú pre interrupciu?
A o tom aký presne druh sa používa tiež neviem, naposledy som mala na Slovensku MA pred 10 rokmi a vtedy mi na výber nikto nedával
Záleží kedy ti to podajú. Nejaký čas musíš ostať. Ale väčšinou maximálne jednu noc. Ja som šla na príjem síce hneď ráno, ale dali mi možnosť tabletka/kyret až poobede. A teda pri oboch mi povedali, že minimálne jednu noc budem. Ak nebudú komplikácie, tak idem na druhý deň ráno domov.
@margie123 hmm, zaujímavé, že iné krajiny nemajú problém s jej schválením. Z nejakého zvláštneho dôvodu je lepšie slovenské ženy uspať a vyskrabavat ich vnutro ostrým predmetom. Špeciálne ak si prerušenie tehotenstva zvolia samy. Na toto nieje opodstatnenie. + ver, že keby boli tehotni muži, boli by potratové tabletky volne dostupné. Pravdepodobne bežne v obchodoch hneď vedľa automatov na žuvačky...
@adel89 ahoj, ja som síce mala tabletku v UK a nie Ružinove, ale v porovnaní s kyretom je to jednoznačne lepšie. Zvyčajne to funguje do par hodín žiadne veľké bolesti, minimálne nič co by nezvládoli bežne lieky proti bolesti. Veľkou výhodou je ze sa zakrátko môžete snažiť o dieťa znova, nieje potrebne žiadne veľké hojenie a telo je po potrate hormonálne veľmi dobre pripravené na nové tehotenstvo. Je lepšia šanca ze bude úspešne.
Podotazka, znamená to ze konečne aj na Slovensku sú tabletky a nielen kyret?