Ahojte videla som tu na stránke, že v Ružinove funguje potratova tabletka. Je to pravda, ak áno a máte s tým skúsenosti poraďte sa so mnou prosím. Rozmýšľam, že by to bola pre mňa najrelevantnejsie rozhodnutie. Ďakujem (som skoro v 3tyzdni)
@mariyia 3tt? to si sa asi pomylila nie? to mas aj potvrdene lekarom to tehotenstvo? ved v 3tt je fazulka velka tak 1mm...
Ahoj, na Slovensku je potratova tabletka -ta ktora sa pouziva na umele prerusenie tehotenstva, stale nelegalna. Je mozne pouzit tabletku na vycistenie maternice v pripade zamlcaneho potratu, teda ked plod sam odumrie v maternici, co musi byt lekarsky diagnostikovane. Takuto tabletku pouzivaju v Ruzinove, ale napr.aj u Kocha.
Tak v 3.tt este ani nrvies ze si tehotna a neda sa ani urcit, ze ide o zamlcany potrat. A tabletka na Slovensku nie je povolena.
Zamlčaný potrat znamená, že plod sa prestal vyvíjať a nedošlo ešte k samotnému vypudeniu. Je toto tvoj prípad, keďže si v 3tt?🤔
Dúfam, že si nič nechceš spraviť aby bol z toho potrat.
Naštuduj si čo znamená zamlčany potrat a týždne tehotenstva
chod do rakuska, k mudr, dostaneš inštrukcie, a sk nie je žial povolená lebo...
na sk by som sa nespoliehala, tu ti ju nik zatial nepoda, musi byt na to ako píšu baby dôvod a zamlčany potrat si sama nespôsobíš
normálne zbehni do čiech alebo do rakuska
je smutné že máme ženu ministerku, stačilo by zmenit novelu nič viac ale tak pekné fotečky s usmevom su viac
Dobry den, autorka🙂. Ja by som Ti poradila tolko, nechod na potrat, tvoje dieta neprislo nahodou. Je pre teba darom, ktory ti zamerne bol dany od Boha. Ak v Boha neveris, potom sa aspon skus zamysliet nad tym, ze aj tvoj zivot je pre teba prave takymto darom, ktory mohol byt lahko zniceny v pripade ze by sa tvoji rodicia tak rozhodli...bola si vtedy rovnako bezmocna ako toto dieta, ale oni sa rozhodli ta prijat a lubit (tomu verim a dufam😉) a teraz tu mozes byt, a to je uzasne! Tak isto si ty povolana toto dieta prijat a umoznit mu narodit sa a prezit krasny zivot, ktory mu bol dany. Ak by si sa predsa len nemohla alebo nechcela o dieta starat, stale je tu moznost dat ho na adopciu a urobit tak stastnymi hned dvoch dalsich ludi😉. Nakoniec, podla toho, co som citala na jednej stranke (kde pisu svoje pribehy zeny, co podstupili potrat, vola sa cantstaysilent.com), potrat cloveka stastnym neurobi. Vsetky zeny, co tam pisali, svoje rozhodnutie lutovali, a to aj po niekolkych desiatkach rokov, vlastne asi do konca zivota. Kazda z nich sa citila vinna, ze zabila svoje dieta (a napriek tomu, ze doktori tam o nom rozpravali ako o tkanive, kazda z nich si po potrate jasne uvedomovala, ze ide o ziveho cloveka-dieta). Tie pocity, ktore ony popisovali, by som ti nikdy nezelala, mnohe sa pokusili o samovrazdu, aj opakovane...bolo pre ne tazke odpustit samym sebe. Myslim si, ze ak si svoje dieta nechas, nebudes to lutovat a verim ze si ho dokonca oblubis, mozno ti bude v mnohom napomocne, bude ta milovat, nikdy nevies, ci ti trebars raz aj nezachrani zivot...(skratka hocico sa moze v tvojom zivote diat, kvoli comu si raz uvedomis, ze tvoje dieta je pre teba obrovskym darom, ktoreho by si sa uz nikdy nechcela vzdat...) Tak ti teda zelam, aby si sa rozhodla spravne, aby ta Boh pozehnaval, aj tvoje dietatko😊. Modlim sa za vas oboch🙏myslim na vas, mam vas rada.