ahojte mamicky, poprosim nebagatelizovat 🙂
EX ma velmi vysoke prijmy, dokazatelne a pravnicka odporuca ziadat vyzivne trosku nad 1000 EUR na kazde dieta...sucasne naklady na to aj sedia, dokazat sa to da
EX aj vie ze kolko sa mina atd, ale urcite bude zapierat
mate niektora osobne skusenosti, ze v BA taketo vyzivne odklepli?
Pravnicka mi povedala, ze sa to bezne schvaluje vzhladom k jeho prijmu, ale chcem vediet a poznat nejake nazory z praxe
Pripadne ake mate vyzivne, tie co mate trosku vyssie ako 100-200 EUR na dieta
DAKUJEM
@hipuska
🙂 ano, tak aj mne vychadza potom z jeho netto platu cca 2000 EUR tych 30 percent...
mas s tym osobnu skusenost prosim?
Nie malá časť z toho pôjde na tvorbu úspor, nie na bežné výživné.
Ja len takú drobnosť.....chceš 1000eur na každé dieťa výživné z platu 2000eur😉nereálne
REALNA skúsenosť pre autorku - muž nad 10t/mes, cca 1-2 roky súdnych ťahaníc (obaja mali skvelých advokátov 😉 ), otec si znižoval postupne príjem.... po 2 rokoch s oveľa nižším príjmom (neviem koľko) zobral milenku na víkend niekde kde platil kartou víno za vyše 300e - na to sa sudkyňa nahnevala a odklepla na každé dieťa cez 1500 😀 čiže nie je problém víkend, ale to víno za 300 😉 moja rada - zožeň si advokátku a čakajte kým niečo nevyvedie (debil platil kartou.... inak ja poznám toho "debila" nie jeho ženu 😀 )
No takto. Môjmu mužovi tiež prisúdili vysoké výživné z vysokého platu, no delilo sa to medzi 3 deti. Keby mal len jedno dieťa, pochybujem, že by toľko veľa dali.Určite treba mať právnicku, je jedna pani právnička v Bratislave, ktorá na na toto vyslovene špecializuje. To výživné ma ale pokryť životné náklady dieťaťa... keby chodilo na súkromnú školu a tak, ako dcéra ex premiéra Paroubka, tak možno by to odklepli... viem, že je tam aj bod, že sa ma podieľať na životnej úrovni rodičov.
@basska_b ktora pravnicka?
Anna Niku
Daniela Ježova. Pozri ju 😀 máme skúsenosti, len teda z druhého brehu. Ma tuším aj videá o tejto téme, o žiadani zvýšenia a pod.
@makova333 neviem sa jej dovolt uz tyzden. Mas osobne skusen?
@basska_b mas osobny skusenost prosim?
poznam zo skusenosti inych
Zalezi aj na tvojom prijme, resp. prijme domacnosti s novym partnerom, majetku po rozvodovom vyrovnani. Pracujes, aky mas priblizne mesacny prijem, mate s detmi zabezpecene byvanie, mate uz vysporiadane BSM,...?
S tými percentami mám skúsenosť, nás tak reálne súdili, aj sudca sa k tomu tak vyjadril. Bežne sa zvykne dávať okolo 25-28%. To je prvý odraz. A potom do toho spadajú rôzne iné veci, napr.naklady partnera, ak by mal inú vyz.povinnost. môj si myslel, že keď si vezme úver a ukáže, že kolko má náklady.....sudca ho sfukol, že ho to nezaujíma, nakoľko za úver nadobudol nehnuteľnosť. Majetok sa tiež ráta do výšky vyzivneho.. ak by napr.mal niekto 3 auta ale nebol schopný platiť výživné....môže kľudne 2 predať.....
A ešte, nedávaj si príliš vysoké náklady. Tj. aby si mohla o dva roky na čom zvyšovať.
@hipuska naklady realne, ked su vysoke uz teraz, tak budu vyssie
No to áno. Ale ja som tak dávala. Náklady boli neporovnateľne vyššie ako schválili výživné. No a keď som si podávala žiadosť o zvýšenie, tak mi povedali, že tie náklady sa až tak "nezdvihli", že čo chcem. Brali do úvahy iba zmenu. Ale to, že pôvodne výživné je nepostačujúce ich nezaujímalo. Ja len, že ak máš napr.skolne 600 eur, o rok sa už moc nezmeni a nebudes mať o čo "navyšovať" . Neviem, či chápeš....
No dostat mesacne 2000 eur na dve deti, vacsinu roka kyvem nozickami s mojitom a s nimi na plazi na Bali. 🙂
Súdna prax je okolo 25-30% z výšky príjmu na všetky deti. Takto sa orientujú aj sudcovia. Návrh by som podávala okolo 35%