Ahojte baby, prosím o skúsenosti priamo s gynekologičkou Danutou Holecovou/ Bohušom Holecom – Bratislava, dá sa u nej ,,vybaviť,, riziková PN?
Od začiatku tehotenstva som extrémne unavená, v noci neviem spať, budím sa 3-4x, niekedy som aj hodinu hore, kým zas zaspím, skúšala som už aj tabletky, aktivity, nič nepomáha. Cez deň ma potom v práci chytajú mikrospánky, je to strašne nepríjemné. Vidím to cez víkend, keď mám možnosť pospať cez deň, mám 100x viac energie a tie nočné mi až tak nevadia. Rovnako mávam ráno búšenie srdca, že sedím za počítačom a tep mi vyskočí na 130-150.
Prípadne máte s tým niektorá skúsenosť? Ďakujem. 🙂
prepac... ale ako chces potom existovat s babatkom?? tam to je 24/7. tiez sa das vypisat na PN...
Veď sa spýtaj priamo pani doktorky.
PN ti moze dat aj obvodna lekarka. Ta unava podla vsetkeho po case prejde, to busenie srdca ti moze vysetrit ona alebo ta niekam posle. Podla mna nebude mat problem ta na par tyzdnov vypisat a uvidis ako sa to vyvinie, ci sa budes citit lepsie.
mna zaujali slova, ze si skusala aj tabletky. akoze na spanie? tehotna? nie je to nebezpecne pre plod?
co sa tyka odpovede, ja nepoznam danu lekarku, ale toto je urcite otazka priamo na nu. treba tam zajst, povedat, co ta trapi a uvidis.
pripadne ako bolo uvedene vyssie, riesit to aspon docasne cez OL, kym sa dostanes na gyndu.
Ja som mala pnku, ale teda on mi iba vypisal ziadanku na pnku a isla som k obvodnej a ona mi dala ofiku pnku, on mi ju nevydal a bez problemov som bola od 3 mesiaca az dokonca pn.
Ahoj, ja som momentalne v 5.mesiaci a od minuleho tyzdna som tiez PN. Tehotenstvo prebieha v poriadku, ale denne som dochadzala do prace 50 km autobusom, co trvalo niekedy aj hodinu a pol, podla toho aky spoj som chytila. Navyse mi byvalo v tom preplnenom autobuse strasne zle, mam s tymto problem od zaciatku tehotenstva ze akonahle sa vyskytnem vo vydychanom vzduchu je mi na odpadnutie, plus navyse som mala aj stresy v robote, v noci som nespavala, uz rano po poloprebdenej noci som bola uplne hotova. A este ako bonus som v marci aj potratila v prvom tehotenstve.
Doktorka mi sice Pnku dala, hovorila ze kazdej tehotnej ktora si ju “vyziada” ju daju, ale nevyhli sa so sestrickou ironickym poznamkam ako tehotenstvo nie je dovod na PN, ale tak pre mna osobne bolo dost narocne takto dennodenne fungovat, takze moc som si to k srdcu nebrala. Mozno to nie su pre niekoho uplne objektivne dovody na PN, ale podla mna pre tehotnu zenu, najma taku co uz raz potratila, je najdolezitejsie aby bola fyzicky a psychicky v pohode.
@petko81 ale chodia aj tehotnym. Nezavadzaj
@veronikaszabova pri mne neboli ani rás
@janka2000 a tebe pri PN prišla kontrola? teraz nemyslím PN keď si bola tehotná...men nar.nie.....je to o šťastí, niekomu nepríde ani pri normálnej PN kontrola ani raz a niekomu aj 3x....to že niekomu nepríde kontrola neznamená, že kontrola nechodí....na celú pobočku sú myslím 2 kontrolóri a tí nerobia len kontroly....
vybaviť riziková PN? pri PN musí byť diagnóza, tehotenstvo diagnózou na PN nie je.....ak máš ťažkosti s únavou a vysokým tepom - skúsiť PN môžeš, tam záleží ako sa k tomu postaví daný lekár a posudkový lekár......ale neviem či by sa mi chcelo do začiatku materskej sedieť doma a čakať na kontroly zo SP.....