Vyvolanie pôrodu na Antolskej

kristina1106
8. aug 2022

Ahojte Maminy, zajtra začína 41+0, vo štvrtok (41+2) mám opäť kontrolu na Antolskej. Neviete mi poradiť ako to tam funguje s vyvolaním pôrodu? .. aké techniky atd.
Neviem či už rátať s tým, že si ma tam nechajú, alebo ma ešte pošlú domov … nemáte niekto prosím skúsenosť?
Ďakujem veľmi pekne 🙂

marci77
8. aug 2022

rodila som 2krat na antolskej, obidve deti sa u mna narodili po termine

pred 11 rokmi mali postup, ze po 5dnoch po TP uz hospitalizovali a lezala som na rizikovom par dni, kde ma kazdy den sledovali, ci vsetko ok .....a potom skusali asi aj ten hamiltonov hmat a nic, potom ma poslali na infuzku (vyvolavacku), ale u mna sa porod nerozbehol hned az na dalsi den

pri druhom dietati pred 4rokmi mi 5dni po TP odtiekla voda, ale kontrakcie sa nerozbehli, tak som bola na izbe cakacke ....a cakalo sa.....keby sa porod nerozbehol sam, davaju bud tie infuzie alebo gel

a pred tymi 4rokmi mali taky postup, ze ak vsetko bolo ok, tak po TP sa kazdy druhy den chodilo na pasy a potom to mal vyhodnotit lekar, ci sa ma babatko v poriadku .....takze kazdy druhy den bolo treba chodit do nemocky na tie pasy (alebo teda po dohode s lekarom) ....ale toto bol taky vseobecny postup

ak by sa im cokolvek nepacilo, napr. vyssi krvny tlak, bielkovina v moci, krcok a podobne......asi by vas hospitalizovali aj skor
ak netreba, davaju tomu volny priebeh do 10dni po TP .....potom uz neviem presne aky je po novom postup, asi vyvolavacka

drzim palceky🍀

pridajte sa do skupinky antolska, ak tam nie ste
https://www.modrykonik.sk/group/2293/

tam najdete aktualnejsie info

lilinkas
9. aug 2022

Ahoj. Ja som rodila na Antolskej pred 4 a 6 rokmi. Obidve dcéry po termíne. Prišla som ráno o 7:00 na príjem, doktor, ktorého som mala zazmluvneného ma skontroloval, spravil mi hamiltonov hmat a poslal ma na pásy. Pôrod sa nerozbehol, tak som po hodine a pol dostala vyvolávačku a kontrakcie začali okamžite. Rovnako to bolo v obidvoch prípadoch. Staršia dcérka bola na svete 14:00 a mladšia 11:04. U mňa bleskové pôrody.

suesn345
9. aug 2022

@kristina1106 ahoj, ja som rodila pred dvomi rokmi. Vyvolavanie trvalo tri dni. Nie a nie pôrod rozbehnúť. Nakoniec mám z neho traumu. 🤣

jenisjenis
10. aug 2022

@kristina1106 v marci rodila kamoska po TP vyvolavali jej porod tbl.tusim 3 dni ked sa nedarilo postupne ju nechali vytrapit az jej nakoniec museli robit sekciu.