Vysokoškolské internáty v Bratislave

24. jún 2024

Ahojte, chcela by som poradiť. Syn ide na VŠ a má možnosť si vybrať z niekoľkých internátov. Zvažuje tieto internáty: Ekonóm, Dolnozemská a Starohájska. Vedeli by ste poradiť, ktorý z týchto je najlepší? Nejaké skúsenosti, postrehy .. Ďakujem 🙂

lin_a
24. jún 2024

ahoj, byvala som na vsetkych troch 😅
Ekonom - najnovsie zaridenie, ale velka nevyhoda odruky poloha, bez blizkych potravin, taktiez bus do skoly len jeden preplneny spoj
Dolnozemska - polohou najlepsie, v podstate napojeny na budovu skoly, dole jedalen, z bus zastavky fajn spoje do mesta, vybavenie OK
Starohajska - 4 starsia ktora sa teraz rekontruuje, 8 novsia - kde uz maju novsie kupelne a nie umakart :D, na vyber 1 a 3miestne izby, super bus spoje do skoly aj do mesta, prijemne prostredie v zeleni, skvela obcianska vybavenost v okoli
ak potrebujes blizsie info, pytaj sa 🙂

autor
24. jún 2024

@lin_a ďakujem 🙂
Syn ide študovať kombináciu ekonómiu - právo, takže bude musieť chodiť do oboch týchto škôl (EU a UK). Ale v podstate tieto tri internáty sú najbližšie.
Dolnozemská vyzerá dobré, aspoň do jednej školy na skok 😀 Len tam sú nejak zvláštne tie izby - že v každej bunke sú až 4 izby a len jedna kúpeľňa.. A vraj tam nie sú kuchynky?
A ako je to s internetom na týchto internátoch?
Synovi sa pozdáva aj Ekonóm, lebo že tam je veľa zahraničných študentov 😀 Ale podľa tvojho popisu vyzerajú Dolnozemská a Starohájska lepšie. Tebe sa v ktorom najviac páčilo?

lin_a
24. jún 2024

fotky z jednotlivych internatov si mozes pozriet tu:
https://sp.euba.sk/ubytovanie
na Dolnozemskej su na kazdej bunke len 2 izby (2 alebo 3lozkove) + kupelna, wc+ v predsieni kuchynka - ako si kto urobi/donesie - dvojplatnicka, chladnicka, konvica, riady...
internet na ziadnom intraku necakaj nic extra, niekde super, niekde nic moc -vacsinou sme to riesili kupou routera a poskladali sme sa
Ekonom by som dala na posledne miesto, neviem co si slubuje od toho ze tam budu zahranicni studenti, ale party intrak to zrovna nebol 😉 kazdy je zalezeny na svojej bunke a zahranicnych tam davali preto, ze ako jediny intrak je docela reprezentativny a bol jeden z tych drahsich...to mu ale bude houby platne, ked bude stat na zastavke a nebude sa mat ako dostat do mesta 😅
volila by som intrak, aby sa co najlepsie vedel dostat na obe skoly + mat v okoli obchod s potravinami apod.

blaazi
24. jún 2024

Zahranicni studenti mozu byt aj nevyhoda (hluk, party)

autor
24. jún 2024

On sa rád baví s cudzincami, ale je fakt, že to nie je teraz dôležité. Tiež si myslím, že Ekonóm nech vynechá. Z tých dvoch si musí vybrať, mne sa pozdávajú oba.

minnie131
2. júl 2024

Ktorý si nakoniec vybral? Idem pravdpodobne na rovnaky odbor a tiež sa rozhodujem

autor
4. júl 2024

@minnie131 vybral si na Dolnozemskej izbu pre 3 osoby, ale do poznámky napísal, že ak by táto nebola, že potom by chcel na Starohájskej izbu pre 1 osobu, ak by sa dalo.

kvet123ka
5. júl 2024

Podla toho co viem neda sa veľmi vyberat, ale priraduju to oni podla bodoveho hodnotenia (studijnych výsledkov a bodov z prijmaciek). Vela krat som videla ze potom študenti pisali na skupiny a navzájom si chceli vymeniť izby. Lebo napr. kamarátke prischol inde intrak alebo im nevyhovovala dostupnosť.

kvet123ka
5. júl 2024

Niekedy sa stane ze ti napisu ze sa minuli kapacity a musis si hladat ubytovanie inde... Ale prvakom davaju vzdy