Ahojte kde ste boli s babetkami v Ba na vysetrenii ak ste mali podozrenie na reflux ? Myslim ze sa chodi na sono ale nvm presne dakujem
Sono refluxu je zbytočné vyšetrenie. Sonografista len trošku viac pritlačí sondu na bruško a už vybehne reflux. To je fyziologická vec u bábätiek do istého veku a keď je evidentný reflux v tomto období, dá sa to riešiť aj bez sona. Ak u staršieho dieťaťa, alebo dospelého, chceš už zisťovať patologický reflux, dá sa robiť 24 hodinová pH metria.
@bluemoon24 praveze to chcem riesit bez pediatricky lebo ja si nemyslim ze to ma nas maly a ona si mysli ze ano tak si to chcem dat niekde potvrdit alebo vyvratit
@minesasubu ak máš dieťa do 1-1,5r veku tak reflux určite má. Otázka je len, či aj s príznakmi, alebo latentný/tichý.
@drake122 maly ma 6tt a nema priznaky ale tak nechcem aby sa trapil a chcem robit kludne aj preventivne opatrenia
@minesasubu ak nemá príznaky tak sa ani netrápi a nič robiť netreba. Nie každé dieťa má zlý reflux. Niekede je to však už take výrazné, ze deti plačú, šponujú sa, grckajú, a podobne. Vtedy Ti pediater doporučí antirefluxný režim a povie o čom to je. A ako hovorím, sono refluxu je zbytočné v tomto prípade.
@minesasubu ja som bola s malou takto na sone. 10min sondou sledoval, koľko krát sa vráti mliečko späť
@domka222 a kde si bola ?
@minesasubu nie som z BA, ale myslím, že vyšetrenie bude cca to isté
@minesasubu pediatr ti da vymeny listek, delaji to na Kramaroch, treba se objednat dopredu