Výchova strážneho psy

kikaham
24. máj 2020

Ahojte kupujem mlade stena vlčiaka a chcem z neho vychovat strazneho psa na farmu ..ako na to ? Priatel ho chce ako štena ťahať domov a potom ked trosku podrastie ho dat na farmu lenze mne pride ze ked ho chce mat ako strazneho psa na farme tak by mal byt od zaciatku na tej farme a nie byt celu dobu ako stena u nas doma izbe ...za akukolvek radu k vychove budem vdacna.

princeznasevera
24. máj 2020

@kikaham ahoj urcite od stenata na farme aby si zvykol ved si predstav ze psa ktory bol vnutri zvyknuty na teplo a zrazu ho vyhodite na farmu chudak ved bude uplne mimo a brat to ako trest

ivca88
24. máj 2020

Toto preberajte s chovateľom. Vyberajte takú stanicu kde priamo takéto psíky sú.
Psovi treba aj výcvik.
Takže to preberte aj kynologom, ktorý ho bude cvičiť

Poprípade je ešte skupina na FB - výchova a výcvik psov, kde majú aspoň ako také skúsenosti 🤗

hanusmius
24. máj 2020

co je to "vlciak" - myslis ceskoslovenskeho? to nie je strazne plemeno. Ak myslis nemeckeho OVCIAKA tak to je PRACOVNE plemeno. Tz, vyber plemena je uz teraz absolutne nevhodny. Nemecky ovciak je pracovny pes ktory potrebuje pracovat (nie na farme) a spolocnost majitela, strazit postrazi (posteka) ale pracovnemu psovi je osamote smutno.
Skus sa poobzerat po plemene ako čuvač, pyrenejak, kaukazak popripade rtw. Samozrejme, po rozhovore s chovatelom.

merkelica
24. máj 2020

no toto bola trochu strela vedla

judar
24. máj 2020

Vlciak je na farmu nevhodny pes to je jedne vec...dalsia vec je ze mas skreslenu realitu ze zo psa vychovas strazneho len tym ze ho slahnes na farmu...je to o povahe psa vlcak dokaze byt aj ako macka ze by ta pri nom niekto aj vykradol

jankaovecka
24. máj 2020

@kikaham kazdy z pracovnych plemien ti pravdepodobne bude strazit. Dufam si sa pomylila a nie je to vlciak ale nemecky ovciak. Evidentne ste uplny zaciatocnici, pytajte sa na psich forach napr dogfore. Ale necudujte sa ked vas tam poriadne zvozia.. ked si predstavim chudaka psa sameho cely den niekde ako bude “strazit” a este k tomu ked ho chcete ako maleho supnut tam, nemam komentar🤐🤐🤐

kikaham
autor
25. máj 2020

@jankaovecka ja som nenapisala ze na tej farme bude sam :D iba ze si myslim ze od malička by mal byt na farme ked ju ma stražit a nie do bytu a potom na farmu na farme je bača ktpry tam byva ...ja som tam kazdy den aj frajer nechcemw ho tam sameho šupnut a cvič sa chceme sa mu venovat a vediet ako na to preto som sem napisala ...dakujem za radu napisem aj na forum 🙂

mirecmio
30. máj 2020

@kikaham nemecký vlčiak je občiansky pes s funkciou stráženia jednoznačne z vlastnej skúsenosti odporúčam. Čo sa týka pobytu v dome a na farme doporučujem ho učiť od malička aj vo vnútri aj vonku. Je to neskutočne inteligentný pes a je vhodný k detom. Iba keď sa neskôr presunie na farmu tak sa prispôsobí hlavne kozuskom a preto bude viac plznut. To je jediná nevýhoda.

heln
30. máj 2020

Úplne súhlasím, čo tu je už napísané v komentároch. V prvom rade si uvedomte, že kupujete psa a neviete absolútne nič. Podľa mňa nie je zlý nápad mať ho ako šteňa doma, socializovať ho, vytvoriť si s ním väzbu, učiť ho základné povely, poslušnosť a denne ho vodiť na farmu, aby si tam zvykol a samozrejme ho primerane cvičiť.

karolinakr
15. jún 2020

@merkelica ty si chlap či žena?

merkelica
16. jún 2020

@karolinakr transgender