Všeobecný lekár v Bratislave

15. sep 2023

Krásny deň prajem. Viete mi poradiť, ktorý lekár príjma nových pacientov? Moja odišla a že si mám hľadať iného a odišla náhle proste zo dňa na deň. Už pár dní obvolávam, píšem emaily a všade majú vela ludi. A nepíšte mi, že ma musí zobrat z môjho obvodu lebo to nie je pravda. U neho som sa bola pytat a povedal, že ma nezoberie lebo má toho veľa, tak mám hladat inde. Teraz zacinam byť chora, tak ak by som potrebovala lieky, Pnku, tak preto surne ptrebujem. AK by ste o niekom vedeli, kto príjma novych pacientov, tak mi prosím dajte vediet. Dakujem.

3009
15. sep 2023

Praktická ambulancia Petržalka - Viena Gate.

autor
15. sep 2023

@3009 plati sa tam nieco, nevies?

3009
15. sep 2023

Nie, všetko je na poisťovne.

autor
15. sep 2023

@3009 a ked som SCZO a zaroven som zamestnana na pol uvazku, tak nevieš, či sa vtedy nieco plati? Lebo som citala, že samoplatitelia platia, ale neviem, či sa to tyka aj mna.

sim_icek
15. sep 2023

Horsáková v Petržalke na poliklinike Šustekova. Tá nerieši odkiaľ si a furt sa pýta či niekoho nepoznáme čo hľadá obvoďáka. Je strašne náladová ale na občasnú chorobu,likey a PNku stačí ak nemáš neviem aké vážne problémy pre ktoré chodíš často k lekárovi

autor
15. sep 2023

@sim_icek a keď som aj SZČO aj som zamestnaná na pol úväzku, tak nemusím si u lekára nič platiť? Ide to z poisťovne, nevieš?

3009
15. sep 2023

to neviem, či SZČO si niečo platia.

luccija
15. sep 2023

Si zamestnaná na pol úväzok tak nie si úplný SZČO.
Autorka tam, kde máš trvalý pobyt Ta musí lekár zobrať máš ho?
.
@sim_icek tá tam ešte je?Voľakedy som chodila vedľa niekde je chyba, keď si lekár musí zháňať pacientov

autor
15. sep 2023

@luccija samozrejme, že mám trvaly pobyt. Tam som sa bola pýtať, pod akého lekára patrím a povedal mi, že má plne a nemôže má zobrať. Tiež som sa pýtala tam, kde mám prechodný a povedal to isté. Už som z toho na nervy.

janickadr
15. sep 2023

Je jedno, ci si SZCO, alebo pracujes na poluvazok. Je dolezite, ci platis poistne a nie si dlznikom, v tom pripade mas narok na riadnu zdravotnu starostlivost, ktora spociva aj v tom, ze podla trvaleho bydliska ta lekar musi vziat, ak nie, mozes napisat na VUC, zdravotnicky odbor, kde byvas a ze ta lekar podla bydliska nechce vziat, co mas robit (oni ti mozu urcit aj ineho lekara, pokial ten tvoj informoval VUC, ze "bolo prekrocene unosne pracovne zatazenie atd...", inak ho mozu pokutovat a pod...) Kazdopadne, zacat u noveho dr.takto komplikovane urcite nie je najstastnejsi sposob... Mimochodom, v ktorej mestskej casti byvas?

autor
15. sep 2023

@janickadr Devínska Nová ves

janickadr
15. sep 2023

A, dalsia vec je, ze velni pravdepodobne tvoja lekarka, i ked odisla, "predala" tvoju zdr.dokumentaciu, a ty obvodneho lekara mas, ineho, a ani o tom nevies (malokedy konciaci lekar odovzda zdr.dokumentaciu pacientov na VUC a teda naozaj nepatri nikomu). Preto odporucam, aby si, ak nemas aplikaciu v mobile, ktora ti ukazuje, kto je tvoj obv.lekar.., zavolala hned v pondelok rano do tvojej zdr. poistovne, kde ti povedia, kto tvoj lekar je a ten tam usi osetrit, vystavit ti PN a pod...

gemerka17
15. sep 2023

Podľa trvalého pobytu ťa lekár musí zobrať, aj keby mal neviem ako plne. Existujú dôvody nezobratia ale lekár nebude riskovať, že by mal problémy. Čiže kľudne tam kde patríš, choď.

luca1331
19. sep 2023

@sim_icek pani Horsákovú poznám (ako klientku z bývalého zamstnania) a k nej by som teda nešla,príšerná osoba! Toľko scén nám narobila,ako nikto iný. Mňa cca pred rokom zobrala pani Zervanová na Heydukovej bez problémov a je v pohode. Len teda som zo starého mesta,ale neviem či to riešila.Držím palce.