Vlak Bratislava

zeldia
30. júl 2024

Prosim vás potrebujem sa dostať z Prif UK na vlakovú stanicu na tento spoj. Čo je rýchlejšie a výhodnejšie ísť na hlavnú stanicu alebo na Bratislava nové mesto (ešte som odtiaľ nešla neviem ako to funguje). Dakujem za pomoc.

zeldia
autor
30. júl 2024
tykat
30. júl 2024

@zeldia ak je to z Botanickej tak priamo idu tieto spoje . Nove mesto je klasicka stanica s tabulou s odchodmi, su tam 3 nastupistia a 5 kolaji. Nestratis sa 😊 elektricka stoji hned vedla. Ak by si sla el.tak neviem ako teraz ale zvykli chodit el.na striedacku Nove Mesto a Zlate piesky, tak treba sledovat do ktorej nastupis.

guudy
30. júl 2024

@zeldia pouzi google maps, presne ta ponaviguje.

janai1
30. júl 2024

@zeldia keď pôjdeš z hlavnej tak na 99,9% IC nestihneš

zeldia
autor
30. júl 2024

@janai1 cize lepšie ísť na stanicu BA nove mesto? Idem z prírodovedeckej fakulty ale to bude podobná zastavka alebo od ZOO.

zeldia
autor
30. júl 2024

@tykat ide o to že kam mám vlastne ísť. Čo je rýchlejšie. Kde sa dostanem skôr do zapchy že či nie je lepšie nové mesto. Potrebujem ísť na tento konkrétny vlak.

zeldia
autor
30. júl 2024

Mozem ísť aj boltom len aby som niekde neuviazla v zápche a nestihnem vlak. A tiež boltom kam je výhodnejšie / bezpečnejšie z hľadiska času.

qrstxyz
30. júl 2024

Choď 4 električkou, tá ide rovno od Tvojej fakulty (Botanická záhrada) na stanicu Nové mesto a tam nasadni na vlak. Sú dve štvorky, jedna ide na Zlaté piesky, tam vystúp na Kuchajde, asi päť minút odtiaľ trvá dostať sa na stanicu. Ale ešte lepší je ten priamy spoj rovno na Nové mesto, to je konečná zastávka. Nekomplikuj si to vlakom, čo ide z hlavnej, tam je vysoká šanca, že nestihneš.

janai1
30. júl 2024

@zeldia no ja by som zbehla dole na Botanicku a išla 4 na Nové Mesto
O 15 ešte nebývajú zápchy, ak pôjdeš aj taxi.

OS aj IC dosť meskavaju. Ale ak by OS meskal a IC zázrakom nie, tak IC na pripoje nečakajú a hento je ešte navyše aj iná firma tak to už dupľom nie

tykat
30. júl 2024

@zeldia pisalas som v buse takze este raz, na ktory vlak potrebujes ist lebo tam vidim 2, jeden do DS a druhy do KE, DS casto meska (cestujeme tymto smerom denne), IC neviem.

Ak potrebujes ist na ten IC do KE tak najjednoduchsie je ist elektrickou 4 smer Zst.N.Mesto na Nove Mesto, a rovno nastupit na IC, urcite by som si neplanovala prestup na Hlavnej stanici na vlak smer DS. Električka zvykne chodiť presne podľa grafikonu, jedine že sa stane niečo na trati, tak vtedy stoja všetky.

janai1
30. júl 2024

@tykat ved to je pripoj. Z hlavnej stanice osobakom na nové Mesto a tam prestupi na IC

tykat
30. júl 2024

@janai1 IC necaka

uz som pochopila ale nenapadlo by mi že niekto si takto planuje spoje vramci BA

janai1
30. júl 2024

@tykat ja viem, to som už písala vyššie

domini404
30. júl 2024

Ahoj, aj z dôvodu neustálych prerábok na cestách by som ti určite odporučila ísť električkou, tá má mizivú šancu na veľké meškanie. Električka stojí hneď vedľa stanice. A keď bude prichádzať na zastávku, buď hore na "čele" električky alebo na boku si skontroluj, či ide na STN. Nové mesto.

tykat
30. júl 2024

@janai1 jemine tak uz chapem...ona si to sama neplanovala, klikla som na CP a takto jej to naplanovala ta stranka 🙈

@zeldia určite chod na Nové Mesto, toto je príliš komplikované a neisté (smer DS fakt mešká denne)

janai1
30. júl 2024

@tykat 😀 áno. Občas si CP uletí pri plánovaní

tykat
30. júl 2024

@janai1 😅 ano, takyto spoj by som ani nepriatelovi nenaplanovala

cacianka
30. júl 2024

Určite nechoď na hlavnú stanicu keď ti ide vlak z n.mesta. zober Bolt, alebo ak máš čas električka 4 zo zastávky botanická záhrada. Nepoznám areál, kde je budova fakulty, môžeš ísť aj na 39 a cestou preskocis na 4. Lanfrankoni alebo na Trnavskom mýte.

muchotrafka298
30. júl 2024

No ja vobec nedoporucujem spoliehat sa na vlaky Leoexpres. Pretoze kazdy jeden meska a nie malo. Rovno chod elektrickou c. 4 na Nove mesto.

zeldia
autor
30. júl 2024

Kočky dakujem, idem teda rovno na IC na stanicu BA-Nové mesto.

muchotrafka298
30. júl 2024

@zeldia v cestovnom poriadku mas rovno aj vyznacene, ktora elektricka ide na stanicu Nove mesto.

cacianka
30. júl 2024

@muchotrafka298 presne, dokonca aj ci ide nová, s pohodlným nástupom, alebo stará herka.
Nové však idú až na zlaté Piesky, majú tam prerobené celé obratisko, staré idú na stanicu.

zeldia
autor
30. júl 2024

Ja som totiž nechápala že existuje vlakové spojenie kde vlak ide cez Bratislavu a nezastaví na hlavnej stanici Bratislava. 🙈

tykat
30. júl 2024

@zeldia ked cez hl.stanicu nejde tak tam nezastavi, toto je IC z Viedne 😊. Stihla si v pohode?

zeldia
autor
31. júl 2024

@tykat ešte som len zisťovala spoje, chystám sa až l dva tyzdne. Dakujem zvládnem to ja som nevedela kam to mám vôbec ísť aby som sla vybraným IC. Nerozumela som že existuje vlak, ktorý nestoji na hlavnej centrálnej stanici a ešte medzinárodný. Myslela som ze musím ísť z hlavnej alebo neako v novom meste sa nebude dať inak nastúpiť alebo neviem čo. Plan je taký že končím o tretej na Prif a o 15:43 je odchod IC snáď to zvládnem.

cacianka
31. júl 2024

@zeldia mala by si to stihnúť ltt.zober si radšej Bolt, lebo stačí pár minút, drobný problém a vlak 🌬️

zeldia
autor
31. júl 2024

@cacianka myslim že elektricka ktorá ma “vlastne” kolaje je lepšia voľba ako auto. Ale uvidím kedy skončím, čo ukáže Bolt aplikácia atd. Ja som nerozumela len tomu nástupu že nie na hlavnú. Dakujem všetkým za ochotu😊

muchotrafka298
31. júl 2024

@zeldia momentalne medzinarodne vlaky do Rakuska nechodia z hlavnej stanice kvoli rekonstrukcii niekde po trase. Takze je to trochu komplikovane, lebo stoja vacsinou v Petrzalke a potom niektore aj na Novom meste. Pokial mas takto malo casu, tak by som si asi skor zobrala Bolt. Pretoze aj tou elektrickou to trva cca 30 minut.

cacianka
31. júl 2024

@zeldia keď myslíš ?.
Ak skončíš ako si písala o 15.00, elina č. 4 ide 15.05 zo zastávky botanická záhrada - dobehnes / stihneš ju ? Zastávka je Kuchajda 15.30 ( lebo tento voz ide na zlaté, nie stanicu), odtiaľ 5 minút pešo k stanici plus cez budovu a na nástupište, máš 13 minút ltt, čo by som veru neriskovala. Ak skončíš cca 14.45, ok máš rezervu , lebo na meškanie IC by som sa nespoliehala. 95% by práve vtedy nemeskal, keď by som potrebovala aby meškal 🤯😎.
Vlastná skúsenosť z častého cestovania....
Ďalšia priamo na stanicu odchádza 15.12 a príchod má 15.39 - máš 4 minúty vyskočiť z eliny, prebehnúť do budovy a hore na nástupište. Chces to riskovať, že práve v ten deň nebude IC meškať alebo elina bude meškať zo 2 minúty ?
Rob ako myslíš, držím palce.

cacianka
31. júl 2024

Mohla by si ísť aj na stanicu Petržalka, ale to je zarovno, .
Najbližšiu zastávku k budove prir.f. máš botanická záhrada, trasa na stanicu Petržalka je kratšia, ale aj vlak tam odchádza skôr....