V ktorej škôlke v Bratislave majú voľné miesta?

sarinka122017
5. nov 2020

Ahojte, dcerka bude ma v decembri 3 roky a aj to je dovod, preco ju nezobrali do skolky s ostatnymi detmi. Ja som zatial na urade na prace a manzel pobera este matersku. Je tu aj situacia s koronou, takze som to zatial neriesila, ale od januara nam to vsetko skonci, okrem korony ☹ . Tak rozmyslam, ze by som ju niekde zapisala, ci by mi ju zobrali. Okrem toho vidim, ze doma s nami ju to nebavi uz. Tak sa chcem spytat, neviete o nejakom volnom mieste v materskej skole, najlepšie v statnej - Ba Nove Mesto, Stare mesto.
Dakujem za tip
Dakujem za tip

matapo
5. nov 2020

...vyskusaj sa popytat, sem tam sa miesto uvolni. nam sa ozvali dva tydne dozadu ze sa uvolnilo miesto 🙂 maly este nema tri roky ale vyuzili sme do dalsieho septembra predsa len daleko. Ale popravde situacia je teraz taka vseliaka s tou koronou, ze tento tyzden som ho nemala odvahu dat kedze cela skola bola v karantene min. tyzden, tieto tri dni som ho nechala doma, predtym bol 4 dni. Prvy den nadsenie, potom uz len plac ☹ Ale od bud. utorka opat vyskusame, kym som este doma, mame moznost to aspon skusat pomaly, nechavam len na doobedie do 11:30 aby sa pohral s inymi detmi. Teraz vela deti ostava doma ak maju s kym, nie je to v tych skolkach uplne bezpecne, predsa len male deti v blizkom kontakte aj pooblizuju kde co, no ako deti. Takze vela miest sa aj uvolni, ak maju mamicky moznost nechat si dieta doma, este sa aj predlzil rodicovsky prispevok, tak nechaju doma ako zbytocne platit skolku do ktorej dieta teraz nemusi. U nas sa prave takto uvolnilo miesto, ze nechala mamicka dieta rasdej doma v tejto situacii, a hoc skolku az tak moc nepotrebujeme je to skolka kt. mame pri dome takze uz len to miesto tam sme museli vyuzit 🙂

anjelicek26
5. nov 2020

V Bratislave je ak vela 4 rocnych deti doma kvoli nedostatku miesta a ak chces miesto - uz musis byt zamestnana ty aj muz a dolozit papiere od zamestnavatela. Tieto deti su uprednostnovane na cakacej listine a vy chcete nastupit uprostred skolskeho roka... Hladaj zamestnanie, od toho sa da odrazit. Obchody, kurierske firmy, laboratoria hladaju personal vsade.

Miesta sa neuvolnia len tym, ze su deti doma, ved ich nikto neodhlasil. @matapo

mogaa
5. nov 2020

@sarinka122017 bolo treba ju zapísať do viacerých škôlok....teraz môžeš pobehať alebo obvolať si jednotlivé škôlky či sa im neuvolnilo miesto.....nám sa tak pošťastilo v októbri, tiež malú nevzali a keď sa bola neterka pýtať, riaditeľka mala volné miesto - síce v inej škôlke, ale predsa len volné miesto....ak ju bude chcieť poradiť tak od januára keď bude mať 3roky si má dať žiadosť

mogaa
5. nov 2020

@sarinka122017 *preradiť

matapo
5. nov 2020

@anjelicek26 ...no u nas v ZA v centre mesta sa uvolnili dve. A to prave z toho dovodu ze dieta bolo odhlasene uz z celeho sk. roka, nastupili od septembra a v oktobri skoncili. Ale tak stava sa aj pre ine veci ako koli korone. Ked sme sa stahovali mimo Sk tiez som deti odhlasila zo skolky natrvalo, takze hned mali volne miesta. Sem tam nezaskodi sa spytat aj ked teda skolky maju zoznam dlhy a ked sa miesto uvolni je v ich zaujme ho co najrychlejsie obsadit a kontaktovat mamicky zo zoznamu kt. deti do skolky nevzali.