Ahojte, môj syn bude mať 16 mesiacov. Teraz 26. 6. by mu fixovali nezostúpené semenníky v NÚDCH v Bratislave. Pred týždňom mi volala asistentka, či je malý OK, tak samozrejme akurát vtedy mali s 3ročnou sestrou sople. Teraz už je v poriadku, ale ona hovorila že kvôli chorobe musí zrušiť termín. Ďalší voľný termín majú až v decembri. No ja sa veľmi bojím, lebo všade čítam že najlepšie mať tú operáciu do 18. mes. aby semenníky potom správne fungovali v dospelosti.
Máte niekto skúsenosti, že by nám mohli "zavolať" skôr keby medzitým niekto tiež vypadol kvôli chorobe? Alebo nemajú tam platený termín? (asi nie)
Ona mi vravela, že keby som si našla niekoho s letným termínom tak teoreticky sa dá žiadať o výmenu termínu s tým druhým dieťaťom a aspoň by to mali oni skôr za sebou.
Tak keby sa našiel chlapček komu idú operovať nezostúpené semenníky v lete, a bol by ochotný ísť v skoršom termíne, veľmi by som bola rada keby sa mi ozvala.
Ďakujem moc.
Ahoj, neviem ako je to na tomto pracovisku, ale nám z iného oddelenia na Kramaroch volali keď sa takto uvoľnil termín s tým ze o 2 dní bol nástup na hospitalizáciu. Oni tie zrušené termíny kvôli chorobe obsadzujú inými deťmi z poradovnika.
@sissy87 Tie termíny na Kramároch sú strašne, čakáš pol roka a potom sa termín zruší kvôli chorobe čo je u deti bežné. Každopádne podľa mňa Ti nezostáva nič iného len OTRAVOVAŤ. Čiže poprosiť zapísať do poradovníku pre náhradné termíny keď niekto vypadne ako vy a volať tam každé dva týždne. Hanbu či trápnosť bokom, tu ide o zdravie Tvojho dieťaťa.
So synom sme tam na urológii boli viac krát, aj sme riešili plánované hospitalizácie, aj sa stalo, že mi volali, že sa im uvoľnil skorší termín. Plus, jemu operovali jedno vajko, ktoré migrovalo, keď mal 2 roky a 3 mesiace (skúsenosti z rokov 2020 a 2021)
@katesocka Tak dúfam že to tak bude aj s nami a nemusíme čakať do decembra. Ešte jedna otázka, čo mi nie je jasné. Urologička povedala že v deň hospitalizácie máme isť s predoperačnými výsledkami od pediatričky. Ešte som sa aj opýtala či aj odber krvi a moč treba? A že áno, všetko. Tak na informačnom letáku píšu že pri "elektívnom chirurgickom výkone" čo je aj korekcia nezost.semenníkov netreba odber krvi iba pre detí ktoré sú mladšie ako 12 mes. Tak teraz naozaj neviem. Ale asi pre pokoj duše dám spraviť odber krvi... U Vás vyžadovali?
@koniarova Vieš čo, aj som rozmýšlala že tam išlo o 2 dni, v piatok bol malý fit, ale v stredu sme boli presne 14 dní pred operáciou. Však tie dva dni neviem či sú podstatné. Však išlo "iba o nádchu". Lenže pediatrička nám v stredu vypísala pamycon aby bol malý čím skôr fit, a to by oni videli, lebo bol elektronicky vypísaný. Tak radšej neriskujem. Aj tak by nás poslali domov. Myslím. Len som smutná že naozaj tam chýbali iba 2 dni a kvôli tomu čakať do decembra (alebo keď sa podarí skôr).
Ved pytaj termin spat, ked je maly uz zdravy, sestricka predsa povedaka, ze si mas najst nahradu na vymenu, tak ho neobsadili.
@mk1111111111 Áno, volala som tam. Termín už zrušili ale dali by nám naspäť, len keď som povedala že sme boli v stredu u lekárky a malý bol už v piatok fit bez príznakov úplne, tak vyrátali že to už nespĺňa požiadavky anesteziológa (14 dní pred zákrokom musí byť zdravý 100%). 14 dní by bolo v stredu. A nemôžem povedať že v stredu alebo v utorok bol v poriadku, keď pediatrička elektronicky ešte vypísala pamycon. Vieš. Určite si na to pozrú elektronicky a potom budem mať prúser že som klamala.
Tak snáď sa uvoľní nejaký termín do decembra. Len u nás choroby sú bežné, máme 3ročnú škôlkarku, 12 ročnú v škole (v lete v tábore), muž je tiež v jesennom období často chorý. Takže bude to zaujímavé.
Syn ochorel týždeň pred plánovanou operáciou v novembri, museli sme zrušiť termín, náhradný sme dostali až na konci apríla. Na začiatku decembra nám zavolali, že sa im uvoľnil termín a ci je syn zdravý... Do 2 dni sme išli na operáciu... Ktorú nakoniec ani nerobili, lebo vajko samé zostupilo 🥳 takže netreba zúfať 😉
@orl Áno? A koľko mal syn vtedy? Ja mu tiež sledujem, trošku to skúsim pomasirovať tak jemne tam v slabinách, ale žiadna zmena.
Dúfam aj ja, že sa mi ozvú, a to si musela žiadať aby ťa zaradili do poradovníka, alebo automaticky to robia? Tak budem ho musieť izolovať keď niekto iný z rodiny bude chorý, len to je často ťažké, lebo 3 ročnú nemôžem zavrieť na celý deň do vlastnej izby. A práve ona ho stále nakazí.
Ahojte, tak nakoniec sme začiatkom júla absolvovali operáciu nezost.semennikov. Boli sme na kontrole po týždni, všetko ok, hoci 1 semennik možno bude treba operovať ešteraz. Uvidíme.
Len zabudla som sa opytať kedy može maly na kupalisko, k mori? Toto leto sme neboli nikde kvôli nemu, ale koncom augusta by sme išli k moru, alebo na kupalisko. Mame este 2 deti, tak nech si trosku uziju koniec leta.
Ďiky 🙂
@sissy87 prečo si to zrušila? Kde je 26.6. ešte. Veď dovtedy tisíc krát by bol ok. Bohužiaľ neporadím, ale nemyslím, že bude decembrový termín problém.