Je pravdepodobné, že nás v blízkej dobe čaká v Bratislave pohreb. Čítala som aj tu na fóre rôzne ceny, vraj niečo nad tisíc je veľmi lacný a väčšina píše oveľa drahšie. Ak môžem, veľmi poprosím info, aké položky koľko stáli a v akej pohrebnej službe (na stránkach som našla len všeobecné informácie od pohrebných sluzieb). Aby sme mali aspoň približnú predstavu.
Chceme pohreb spojený so svätou omšou, v kostole. O umelé vence a spol nemáme záujem, ani o rečníka či hudbu (ja som hudobníčka, poriesime si sami. A príhovor radšej tiež.)
Prosím info o kremacii a prípadne uložení na existujúci náhrobok (myslím, že to bude tak), ale pre istotu aj o pochovaní do zeme v cintoríne 1.kategorie (podľa Marianum).
Ja predpokladám, že bude treba prevozy, úpravu zosnulého (to by som najradšej ja sama, ale neviem, či mi to niekto dovolí. Mimo BA, keď šlo o našu dcéru, s tým bol síce problém, ale nakoniec nás k nej pustili), kremačnú truhlu, kremáciu, urnu. A možno nejaké povolenia a to, že oni vybavia úmrtný list.
Píšem anonymne, nakoľko tu mám dosť konkrétny nick a nerada by som, aby sa rozšírilo prípadne info. Prípadne pošlem správu, ak je niekto ochotný, ale nie verejne. Prajem pokojný večer.
My sme teraz pochovavali😔. Najvyššia položka je rakva, prevoz, úpravu si určite nemôžete robiť sami (len vám kazu priniesť oblečenie). Odporúčam nejakého rečník, aby to malo patričnú účtu a neviem, či sa to dá bez toho. Naš to vyšlo okolo 2000eur. Ale mali sme dráhu rakvu a živé kvety... Bol to nás dráhy. Išlo to cez Mariánum.
Ešte chcem povedať, že kremácia je najlacnejšia. My sme pochovavali do zeme a tiež záleží od cintorína. Treba potom platiť ročný poplatok.
Ja síce nie v BA, v presove na konci roka. Kremacia do 200€, dom smútku do 200€ a pohrebná služba a tieto veci do 1000. Ja som vence dala urobiť inde a najväčšia položka bola truhla a z tych menších sa to tiez nazbieralo. Teraz idem este obnovovať jestvuj hrob, to bude okolo 2000. Nadvihnutím kameňa by ale nemalo byt nejak extra drahe
My sme riešili pred týždňom v Biskupiciach pohrebná služba Stríž. Rakva 450, ostatné neviem … všetko dokopy vyšlo 2200 EUR ale v tom boli aj živé vence v hodnote 650 EUR. Ale mali sme klasicky pohreb, nie kremaciu, všetko vybavili oni, my sme nemuseli nič.
v Mt sme pochovali blízkeho príbuzného pred 6 rokmi... pohreb som síce nevybavovala ja, ale najst. súrodenec s manželkou. Všetky doklady mám odložené, takže viem porovnať... bola to najdrahšia pohrebná služby v Mt...
drahé boli živé kvety, truhla a ...poniektoré hlúposti by som ani nedala ako oznámenie do novín...cez pohr. službu sme riešili aj kar...pohreb bol cirkevný - to sme dali e na kostol...
ratala by som 1600 pohreb plus kamen a miesto na cintorine dalsich 1500
To su neskutočne ceny 2000 eur🙈 ..kde na to maju ludia zobrat a co sa robi sk na to nemaju? Omg 🙏
Ja som pre 20 rokmi pochovala mamu a žiadne položky s pohrebnou službou neriešila. Až po čase som sa k tomu vrátila a bola som zhrozená, za čo všetko som platila. Položiek bolo na oboch stranách tlačiva A4. Mnohé z nich mi poskytli a zaplatila som ich. Pri úmrtí otca som si na tom dala záležať a mnoho z ponúkaných služieb som vylúčila. Napr aj prenos kvetín z jednej do druhej miestnosti. Takže choď na to podobne.