Účet za pohreb v Bratislave - položky

13. jan 2022

Je pravdepodobné, že nás v blízkej dobe čaká v Bratislave pohreb. Čítala som aj tu na fóre rôzne ceny, vraj niečo nad tisíc je veľmi lacný a väčšina píše oveľa drahšie. Ak môžem, veľmi poprosím info, aké položky koľko stáli a v akej pohrebnej službe (na stránkach som našla len všeobecné informácie od pohrebných sluzieb). Aby sme mali aspoň približnú predstavu.
Chceme pohreb spojený so svätou omšou, v kostole. O umelé vence a spol nemáme záujem, ani o rečníka či hudbu (ja som hudobníčka, poriesime si sami. A príhovor radšej tiež.)
Prosím info o kremacii a prípadne uložení na existujúci náhrobok (myslím, že to bude tak), ale pre istotu aj o pochovaní do zeme v cintoríne 1.kategorie (podľa Marianum).
Ja predpokladám, že bude treba prevozy, úpravu zosnulého (to by som najradšej ja sama, ale neviem, či mi to niekto dovolí. Mimo BA, keď šlo o našu dcéru, s tým bol síce problém, ale nakoniec nás k nej pustili), kremačnú truhlu, kremáciu, urnu. A možno nejaké povolenia a to, že oni vybavia úmrtný list.
Píšem anonymne, nakoľko tu mám dosť konkrétny nick a nerada by som, aby sa rozšírilo prípadne info. Prípadne pošlem správu, ak je niekto ochotný, ale nie verejne. Prajem pokojný večer.

oli18
13. jan 2022

Ja som pre 20 rokmi pochovala mamu a žiadne položky s pohrebnou službou neriešila. Až po čase som sa k tomu vrátila a bola som zhrozená, za čo všetko som platila. Položiek bolo na oboch stranách tlačiva A4. Mnohé z nich mi poskytli a zaplatila som ich. Pri úmrtí otca som si na tom dala záležať a mnoho z ponúkaných služieb som vylúčila. Napr aj prenos kvetín z jednej do druhej miestnosti. Takže choď na to podobne.

ailiba
13. jan 2022

My sme teraz pochovavali😔. Najvyššia položka je rakva, prevoz, úpravu si určite nemôžete robiť sami (len vám kazu priniesť oblečenie). Odporúčam nejakého rečník, aby to malo patričnú účtu a neviem, či sa to dá bez toho. Naš to vyšlo okolo 2000eur. Ale mali sme dráhu rakvu a živé kvety... Bol to nás dráhy. Išlo to cez Mariánum.

ailiba
13. jan 2022

Ešte chcem povedať, že kremácia je najlacnejšia. My sme pochovavali do zeme a tiež záleží od cintorína. Treba potom platiť ročný poplatok.

sasanka605
13. jan 2022

Ja síce nie v BA, v presove na konci roka. Kremacia do 200€, dom smútku do 200€ a pohrebná služba a tieto veci do 1000. Ja som vence dala urobiť inde a najväčšia položka bola truhla a z tych menších sa to tiez nazbieralo. Teraz idem este obnovovať jestvuj hrob, to bude okolo 2000. Nadvihnutím kameňa by ale nemalo byt nejak extra drahe

7eliska7
13. jan 2022

My sme riešili pred týždňom v Biskupiciach pohrebná služba Stríž. Rakva 450, ostatné neviem … všetko dokopy vyšlo 2200 EUR ale v tom boli aj živé vence v hodnote 650 EUR. Ale mali sme klasicky pohreb, nie kremaciu, všetko vybavili oni, my sme nemuseli nič.

deti95060810
13. jan 2022

v Mt sme pochovali blízkeho príbuzného pred 6 rokmi... pohreb som síce nevybavovala ja, ale najst. súrodenec s manželkou. Všetky doklady mám odložené, takže viem porovnať... bola to najdrahšia pohrebná služby v Mt...
drahé boli živé kvety, truhla a ...poniektoré hlúposti by som ani nedala ako oznámenie do novín...cez pohr. službu sme riešili aj kar...pohreb bol cirkevný - to sme dali e na kostol...

darkswan
13. jan 2022

ratala by som 1600 pohreb plus kamen a miesto na cintorine dalsich 1500

jenisjenis
14. jan 2022

To su neskutočne ceny 2000 eur🙈 ..kde na to maju ludia zobrat a co sa robi sk na to nemaju? Omg 🙏