Ubytovanie a aktivity blízko ZOO Bratislava

filili
27. júl 2022

Ahojte, viete mi prosím poradiť nejaký hotel v blízkosti ZOO v Bratislave? Chceli by sme si spraviť výlet s deťmi a prespať asi jednu-dve noci. Čo ešte odporúčate vidieť v BA? Deti majú 3 a 4 roky. Ďakujem

zmrzlinka2021
27. júl 2022

@filili
klasika: bratislavsky hrad a stare mesto je tiez krasne, vyborna zmrzka na hviezdku.

filili
autor
27. júl 2022

@zmrzlinka2021 ďakujem

sissy27
27. júl 2022

@filili vyslovene v tesnej blízkosti ZOO asi žiadny hotel nie je tak aby ste sa pešo presunuli, keď tak treba pozrieť súkromné ubytovania cez airbnb. Ale osobne by som túto lokalitu na ubytovanie nebrala, pozriete si zoo a za všetkým ostatným budete zbytočne cestovať.
No a čo v BA: Bratislavský hrad, cez Židovskú ulicu zbehnúť k Dómu sv. Martina (ten tiež stojí za návštevu) a ste v Starom meste. Tam je toho celkom dosť, s deťmi určite choďte do Bibiany (v tesnej blízkosti Dómu sv. Martina), otvorené každý deň okrem pondelka https://www.bibiana.sk/sk/program na Hviezdoslavovom námestí si môžete dať trošku predraženú zmrzlinu (Luculus, Arthur, Koun...), budova Starého SND, uličky starého mesta, Hlavné námestie s Rolandovou fontánou napr., Michalská brána je teraz v rekonštrukcii tak z toho nič, Modrý kostolík, odtiaľ je pár krokov k Eurovea - tam si môžete dať obed v niektorej reštike na terase pri Dunaji, na konci promenády je http://www.plazstaremesto.sk/ tam sa decká môžu pohrať, dospeláci dať drink, cez Starý most prejdete do Petržalky, hneď na kraji je Tyršák ale to môžete vynechať, tento rok tam nič zaujímavé nie je, prejdete do Sadu Janka Kráľa, tam je to celkom fajn len tak na prechádzku, prípadne pri auparku ktorý susedí so sadom je opäť pekné ihrisko pre deti, odtiaľ sa môžete prejsť k Mostu SNP a dostať sa hore na vyhliadku UFO (ide tam výťah a hore sú zábrany, tak bez problémov aj s deťmi. Lístky https://www.u-f-o.sk/sk/ufo-vstup-na-vyhliadku.... ale pozri aj zľavové portály, skoro stále tam bývajú lístky za lepšiu cenu alebo s nejakým bonusom. No a cez most sa dá opäť prejsť pešo do Starého mesta.
Oplatí sa ísť ešte na hrad Devín, ten je na opačnom konci mesta, takže buď autom alebo spod Mosta SNP ide autobus ak chcete využívať mhd.
Botanická záhrada je krásna, prípadne s deťmi do záhrady vodárenského múzea, tam sa im bude páčiť.

luccija
27. júl 2022

@filili Devin mozete ist lodou z pristavu, Sandberg, televizna veza a bobova draha Koliba, neviem ci funguje aj lanovka, lanove centrum Cunovo neviem ako velke su deti, cunovo divoka voda je tam hrisko, plaz pri Dunaji, Eurovea, jazda vlacikom po Ba, Slavin, muzeum dopravy, Bibiana, vodarenska zahrada je tam pekne ihrisko s vodou, trocha dalej Stupava biofarma dobre halusky a zvieratka

filili
autor
27. júl 2022

@sissy27 veľmi pekne ďakujem za podrobnú odpoveď, veľa skvelých tipov, naozaj som vďačná, že si si našla čas a takto mi to spísala. Nevyznám sa tam, takže ďakujem aj za tip ohľadom ubytovania, je pravda že teda radšej nebudeme hľadať ubytko pri ZOO

filili
autor
27. júl 2022

@luccija super, veľmi ďakujem za tipy 😍

luccija
27. júl 2022

@filili a ubytko by som hladala v Petrzalke hotel Esprit, Expo ceny neviem, ale skus pozriet prip.Dominika to je na sidlisku, ale urcite nie v centre...inak tou lodou deti zober to je pekne a na Devine mate tusim 2 hodiny rozchod je tam aj mini zoo je to sice malo na pozretie hradu aj zoo..ale lod moze byt zazitok.Aj zelezna studnicka moze byt zaujimava ihrisko, tank, bufety, jazierka aspon na prechadzku...
Bibiana je pekna vsetko tam mozu vyskusat, pochytat nizke vstupne a mozes to spojit prechadzkou po meste je to pri hrade...prirodovedecke muzeum a Aurelium je vyborne pre starsie deti...

zuzanka.zuzu
27. júl 2022

závisí akej povahy máš deti ale na tej dlhočiznej "prechádzke" od sissy by som od nudy skapala aj ja a nie ešte deti. fakt skúste zaradiť do programu aj bibianu, ta sa páči snáď všetkým deťom 😀 a potom vláčik, loď, lanovka... to sú také vďačné aktivity 🙂

nwnw
27. júl 2022

@filili ešte by som šla Sokoliareň a Mini ZOO Devín a hrad Devín, vnutorne ihrisko OC Cubicon alebo Buppy v Borry mall. Moj 4 rocny syn mal zazitok aj z Prirodovedeckeho muzea a jazdy Presporacikom ci ako saten vlacik vola...na hrad a Dopravneho muzea

luccija
27. júl 2022

Ked vacsie deti motokary?a, ak by si chcela najvacsie ihrisko a pre mna najkrajsie a spojit to s kupanim tak xbionicle Samorin je to drahsie, ale pekny areal len si pozri platili sa zvlast vstupy na ihrisko a mali teraz nejake akcie na 3 hodinovy vstup.Kusok odtial je tiez mini zoo pri hoteli Kormoran plus vies ist na hradzu k Dunaju pozriet

sissy27
27. júl 2022

@filili za máličko, ak si ešte niečo spomeniem, tak doplním. Predpokladám, že sa po BA chcete presúvať viac menej pešo alebo mhd, potom hľadaj niečo v centre. Úplne konkrétny hotel ti asi neporadím, keďže ich tu nevyužívam 😀 ale ak si nejaký vyberieš, tak ti môžem poradiť či má dobrú dostupnosť pešo / mhd tam kam potrebuješ.
Prípadne ten hotel Dominika čo dala kočka vyššie nie je úplne zlý tip, je to v Petržalke, ale dá sa tam parkovať a je to rovno na zastávke mhd, odkiaľ sa ľahko dostanete do centra (cca 10min), deti do 6r majú mhd zdarma.
@zuzanka.zuzu môžem ťa ubezpečiť, že tá prechádzka nie je ani dlhočizná a nudná tiež nie 😉 jedine teda že rada sedíš doma pri telke a v podstate ťa nič nezaujíma 😀 ale ak niekto ide do BA aby videl a spoznal mesto, tak to nie je ani náročné a ani nudné. Dokonca aj bratislavčanov keď zoberiem na takúto "dlhočiznú a nudnú" prechádzku a viem im k tomu porozprávať kadejaké zaujímavosti, pikošky, niečo z histórie a podobne, tak sú veľmi príjemne prekvapení a dá sa to samozrejme prispôsobiť aj deťom. Logicky 3-4 ročné deti zaujme viac Bibiana ako hrad, ale toto je taký mix aj pre dospelých, aj pre deti.

viestta
27. júl 2022

@filili výlet loďou na Devín, alebo len bratislavský okruh loďou po Dunaji

filili
autor
27. júl 2022

Ste super, ani som nečakala toľko zaujímavých tipov! Ďakujem všetkým. 😍

iwesska
27. júl 2022

@filili Na Hviezdoslavovom namesti pred starou budovou SND ponukaju jazdu Vlacikom Blavacikom, ten vas povozi po celom meste,aj na hrad - decka budu mat zazitok a nenachodia sa tolko. Bezne tento vlacik vozieva v ramci vyletov deti zo skolok,takze deckam sa to urcite bude pacit. Inak nebudu vladat prejst vsetko vyssie spomenute. Je toho dost aj na dospeleho.

luccija
27. júl 2022

@filili ten vlacik som videla nedavno na zlavomate pozri sa ci nie je v akcii

mapypotkancek
27. júl 2022

@filili ahoj, baby vyššie dali super nápady a všetky sú super, záleží, čo vás najviac baví a teda aj od veku detí. Za mňa vláčik určite odporúčam, deťom sa to bude veľmi páčiť a ušetrí vám nohy na neskoršie dobrodružstvá. Myslím, že má i rôzne trasy. Bibiana tiež je super (pozri otváracie hodiny, nech nevychytate deň, keď sú zatvorení). A neviem, aký máte rozpočet na ubytovanie, ale ak chcete pre deti niečo "iné", pozrite si možnosť ubytovať sa v boteli. Je to "zaparkovana" loď na Dunaji a pre deti super zážitok, že spali na lodi 🙂 len sú trošku drahšie, tak pozri si ceny (ja som hodila do Google heslo "botel Bratislava" a hneď mi našlo všetko). Príjemnú zábavu na výlete 🙂