Ahojte, prosím kde v BA alebo na západnom Slovensku robia gastroskopiu cez nos? Hľadám, hľadám, ale najbližšie som našla Martin. ĎAKUJEM 🙂)
@suzitok skvelé, ďakujem za info 🤗
@sonkasrnka akurát sa dlho čaká, aj pár mesiacov, ale možno keď to je akútne, vezme skôr
@suzitok ešte mi pripadá ten martin v úvahu, musím to zistiť... idem pozajtra k obvodnej tak som zvedavá
@sonkasrnka ešte pouvažuj nad pichnutím injekcie, ja som si dala pichnúť Midazolam /to dáva už väčšina gastroenterologov/ a urobili mi aj kolonoskopiu, aj gastroskopiu a ani neviem ako a kedy, nepamatam si nic, zobudila som sa doma v posteli /musís mat sprievod/ a v pohode by som isla kludne aj kazdy den, aj teraz ma to caka buduci mesiac
@sonkasrnka mozno este pomoze- ja som si zaplatila za uzku hadicku a musim povedat ze uplne v pohode. Absolvovala som gastroskopiu 3x ale len posledny krat som mala moznost priplatit si za uzku hadicku a nedalo sa to porovnat. A to som bola neskutocne ustrachana. Hned po som isla do roboty s uplne v poho. Tak mozno aj to stoji za zvazenie.
@sonkasrnka aj tu robia https://gastroenterolog.klinikaorbis.sk/
@suzitok nie nie ja sa bojím byť taká KO ... celkovo toto vyšetrenie je pre mňa veľká neznáma... po covide mi zostal reflux, ale masaker pachute v ústach, doteraz som nič tráviace neriešila tak som vytrasená... s čím chodíš ty?
@kika831 ahoj a kde si bola? ja sa bojím, že nemôžem prehĺtať potom a že mi to zostane🥲😂
@inga93 oh super ďakujem 🙏🏼🤗
@sonkasrnka ja som bola nedávno v Martine, super.
@sonkasrnka mne bývalo zle a bolesti brucha som mala, nakoniec mi zistil intoleranciu laktozy a tiez reflux, plus vela zaludocnej kyseliny
@suzitok darí sa ti to nejak liečiť? ja som si extrémne príbehy prečítala... dosť mám
@1fifinka1 a ako to prebiehalo? koľko si platila? ďakujem🙂
@sonkasrnka dal mi len lieky Ganaton na žalúdok a Meteospasmyl na bolesti, inak nic, vraj stravu upravit...a na intoleranciu si dávam Laktazan predtým, než niečo zjem mliecne
Na Bezrucovej robia aj cez mos, aj s tenkou hadickou a aj s analgosedaciou. Ja som strachoprt, priplatila som si tenku hadicku a aj analgosedaciu a cele som to prespala. Takze idealne odporucam s analgosedaciou. Mne zas bolo blbe zanasat si bakterie zo zaludka do nosa a dutin. A tiez to nie je bohvieaka vyhra cez nos, staci mi ked mi do nosa na orl davaju hadicku s kamerou.
@ingrid56 zadusila? to aké hrubé trubice vám tam pchali? to by som aj ja zle znášala
@ada12345 aj na bezručovej robia cez nos? vobec nikde to nevidím... joj to by bolo super keby to môžen vybavit v BA🙂 ja som ešte nikdy žiadnu hadičku nemala max v uchu... tak neviem čo ma čaka... a tenká hadička je aka hrubka?
@suzitok a reflux sa upravil? ako dlho sa budete liečiť?
@sonkasrnka prvýkrát mi pomaly vysvetľovala dr čo ide robiť, ako mám dýchať .... druhýkrát po 10tich mesiacoch nahnevaná dr , že ako ma môže po preliečení bolieť žalúdok ... mi tam vrazila hadicu a nechcela mi ani sprej na umrtvenie dať 🙈🙈🙈 ja som nebola poriadne pripravená sa nadýchnuť a už bola v žalúdku ....
@sonkasrnka podla mna sa to neda vyliecit, iba zmiernit príznaky, aspoň mne tak povedali, vraj mam zdravo jest, ale niekedy mi práve zdrava strava ublizi viac ako napriklad údené, alebo sladkosti
@ingrid56 tak toto keby mi spravila asi jej dam facku keď mi to vyberie zo žalúdka... bože akože niektorí ľudia by nemali byť lekári... som zvedavá na koho ja narazím... 🫣🥲
@suzitok tieto veci sú veľmi náročné na manažement čo som si prečítala... ja mám laktózu tiež už veľmi dlho, ale mala som to už pekne režimovo nastavené... tento covid mi akoby resetol celý systém .... a to si fakt nenamýšlam....
@sonkasrnka na kolono som k nej radšej nešla , vyhľadala som iného lekára , v MT som absolvovala kolono s rajským plynom a bolo to fajn, nič som necítila . Oni robia aj transnazálnu, preto zisťujem aké to je , či sa toho nebáť a ísť do toho ...
@sonkasrnka úplne v pohode. Chodím tam dlho, bola som viac krát, posledné 2 razy cez nos. Naposledy sme sa s lekárom aj rozprávali počas toho. Brali mi všetky možné vzorky, všetko vyšlo chvalabohu neg. Lekár je veľký pohodak, platila som 30€, ale dlho sa čaká. Cca 3mes som čakala. Výsledok odošle mailom, aj objednať sa dá mailom. Oni to tam majú veľmi dobré zmenezovane. V Martine, Mudr. Balaz.
Chodim na Bezrucovu - da sa priplatit tenka hadicka - tou istou sa da cez nos aj usta. Ale chodim len na gastro cez usta. S tou tenkou hadickou to je v pohode. Cez nos som bola na pH metrii a manometrii v Martine a dakujem za taky "prijemny" zazitok s hadickou v nose. A to pri manometrii a pH metrii sa pouziva tensia,ako ta,co maju na Bezrucovej. Na 3x mi to zavadzal do nosa,co to tadial nechcelo prejst. Staci,ze mas trosku krivsiu prepazku,uzsii prechod v nose a ani o tom nemusis vediet. A nielenze som mala potom rozdrazdeny a rozkrvacany nos,este ma po cely cas napinalo aj v hrdle. No nie je to med lizat.
@iwesska Prosím ťa a koľko si tam platila? veď keď kukam ten cenník to je na celú výplatu
Ahoj, v NZ Mudr. Lábska