Baby bývame v Petržalke rok a chceme už svoj bytik 🙂 páči sa mi veľmi Gercenova to prostredie a začiatok Petržalky. Tie vežiaky majú menšie 3 izbáky asi ani 70m2 nemaju byty..a potom pozerám byty v terasovych domoch výmera cez 75m2 a plus 2 veľké lodžie a tie byty idú za menej ako v klasických panelákoch.. bývate niektoré v terasovych domoch?
Tu je odpoveď úplne jasná. Nie ani o čom premýšľať
Vyrastala som v byte ktory uvadzas ako prvy a potom som si kupila byt v terasovom. Pre mna urcite lepsi byt c.1. Tie terasove su otras. Terasy su rozpadnute, nepatria nikomu, nepatria ani bytovemu domu, ani mestskej casti, nikto sa o ne nestara. Ja byvam na Bohrovej- to je oproti tebe, chod sa pozriet pod tie terasy. Dom mame pekny, zatepleny, vymenene vytahy, vchod, vsetko je pekne a nad vchodom otrasna rozpadajuca sa terasa. Tie terasove domy su take neosobne, na poschodi je plno bytov, je to take tmave… nikdy by som uz dobrovolne nesla do terasoveho domu. Tam tej casti co chces su aj mensie 8 poschodove domy, tie su podla mna top, malo bytov, malo susedov, mensia fluktuacia. Ja v mojom dome byvam uz asi 10 rokov a stale nepoznam susedov, stale sa tam niekto stahuje, milion ludi v dome, na domovej schodzi sa nevieme dohodnut na nicom… kazdy chce nieco ine.
Na mna vzdy zvlastne posobili tie terasy. Kto riesi ich opravy? A tie trojizbaky v na terasach mozu byt podla celkovej plochy vacsie, ale co viem, tal dispozicia nie je vhodna. Jedna izba je veeeelmi mala a myslim, ze aj kuchyna. Za mna tiez bud byt v 4 alebo 8 poschodovom. Tam su ok byty.
@zuzanaete práveže tá dispozícia je perfektná. Jedna izba je malá, to je pravda, ale na spálňu úplne stačí. A potom máš dve fakt veľké izby, nejakých 4,5x4,5, čiže máš veľkú obývačku, aj detskú. Aj lodžia je obrovská. Pritom v iných domoch je dispozícia 1 veľká izba a 2 malé a malá lodžia z kuchyne. A kuchyňa je v tých vežiakoch a 8 poschoďákoch tiež taká nepraktická malá, že tam nedáš stôl väčší ako pre 2 osoby.
@belllinka Ja som už videla aj tento byt prerobený na 4 izbový v predaji..kuchynsky kut bol v obývačke je tam hned bytove jadro tak rozvody ľahko prerobit a boli 2 detske izby pri sebe a velka spalna. Na chodbe bol este dalsi jedalensky stol😁 tak realne je moznost aj tie byty prerobiť na 4 izby.
áno, v takom sme bývali, akurát izba číslo 3 bola na druhej strane pod izbou číslo 1. Pre mňa by bola kuchyňa s obývačkou v tej jednej izbe malá, tak ale to už je na tebe, či chceš viac miesta v spálni alebo v kuchyni a obývačke. A tie dve lodžie sú luxusné, my teraz máme malú z kuchyne a nadávam, ani sadnúť sa tam nedá, úplne maličké to je.
Keby si co len raz videla vnutorne priestory prevadzky na terase alebo este nizsie, tj. prizemie na urovni terenu, nikdy by si si byt v terasovom dome nekupila. Terasy nemaju majitela, zateka cez ne roky dovnutra domov, az ku zakladom, casto vnutri vidiet tak zvetrany beton, az vidis skelet a vystuz. Jedneho dna padnu majitelom na hlavy alebo si budu vyzadovat enormne zasahy (aj financne).
Ja bývam kúsok ako.piseš..vo veziaku 12 posch,ja na 3.posch.V zivote by som nešla do terasoveho domu ani keby bol 4 izb.
Lež som tento byt kúpila som presla v Petrzalke asi 25 bytov.
3-izbáky v terasových domoch sú väčšie a majú aj lepšiu dospozíciu, ako tie malé vo vežiakoch. Aj keď, nie všetky majú 2 loggie. Ale aj tá jedna lodžia je väčšia ako balkóniky vo vežiakoch. Ja som iste za terasové