Taxik do pôrodnice - Bratislava

malicka_mysicka
18. feb 2021

Ahojte, je mozne, ze ked to na mna pride porod, manzel bude musiet odviezt syna k starkym a ja pojdem do nemocnice taxikom. Prvy porod bol velmi rychly, tak nechcem riskovat, ze porodim v aute cestou k starkym. Kvoli covidu som nikde nebola ani nepamatam, viete mi prosim poradit, aku taxisluzbu si v bratislave volat? Normalne funguju?

pribinak
18. feb 2021

Sanitku nechceš?

kacena4
18. feb 2021

taxikar ta nemusi vziat vzhladom na prichadzajuci porod ani on nechce rodit zenu vo vlastnom aute.... budes mu potom platit aj stojne a cistenie auta??!!

zirafienka
18. feb 2021

Nepoznám taxikára v Bratislave, ale ani na Slovenská, ktorý odvezie rodiacu ženu na pôrodnicu.

dzejsik
18. feb 2021

@malicka_mysicka a nemozu prist starky k vam, ked to zacne?

ja_mama
18. feb 2021

Tak najskor nech teba vysadia v porodnici a manzel potom syna odvezie, ci? Sanitka tiez moze dlhsie trvat kym by prisla.

rebekamarcusko
18. feb 2021

@zirafienka ja som isla s prvym synom do porodnice taxikom. A taxikar bol velmi mily este sa ma pytal ci zvladam 😊

A to som isla celkom peknu trasu. Z dlhych dielov na antolsku

aurorastone
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
malicka_mysicka
autor
18. feb 2021

@zirafienka fakt? Kamaratova zena si volala taxik do porodnice lebo muz bol mimo a v pohode ju odviezol. Nikoho ineho, kto by to skusal, nepoznam.

rebekamarcusko
18. feb 2021

@malicka_mysicka a odkial do akej nemocnice?

malicka_mysicka
autor
18. feb 2021

@rebekamarcusko len v ramci ruzinova. Len maly je strasny spomalovac, tak mam trochu stres, ze kym ho vychystame a nalozime, tak to proste nestihneme. Tak som chcela ist taxikom radsej ale teda kazdy sa mi tu k tomu stavia tak, ze to asi nebude najlepsi napad 🙂

malicka_mysicka
autor
18. feb 2021

@kacena4 porad radsej nieco konstruktivne 😉

zirafienka
18. feb 2021

@rebekamarcusko, ak by si ty nezvládla, zvládol by to on.
@malicka_mysicka fakt, viem to od taxikárov. Možno niektorí si trúfnu s rizikom podnikania..., ale taxi určite na dopravu do nemocnice nie je predurčené, nech ide o pôrod, srdcové problémy, atď, nebudem menovať, tých zdr. problémov, záchvatov je viac. Na takéto a podobné veci je treba volať sanitku. Aj keď viem, že skôr príde taxi, ako sanitka. Len tu ide o princíp, ako sa taxikári postavia k riziku.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rebekamarcusko
18. feb 2021

@malicka_mysicka ved ruzinov nie je nejaky velky aj ja som odtialto a ruzinovsku mam 4min autom.5 ked chytam cervene.

mima1
18. feb 2021

Ja som raz volala taxik ked prisiel sa ma pyta kam to bude a ja ze porodnica. Kukol do zrkadla strach v ociach a ze kolko vydrzim😂😂
Ja ze snad este daky ten mesiac to vydrzim ze potom ho zavolam zas 😂😂😂
Nemyslim si ze by odmietol taxikar odviest. Zas tak ak rodiaca zena mu moze auto uspinit aj opita osoba.

mima1
18. feb 2021

Inak stale mozes obvolat taxi sluzby ze ked zavolas ci by ta zobrali

anie89
18. feb 2021

Ja som sa tiez pohode dostala taxikom z Petrzalky do Ruzinovskej nemocnice ked to na mna necakane prislo - predcasny porod. Zobrala som si pre istotu uterak pod seba, lebo mi trosku odtekala voda inak pohoda. Nespravila som ziadnu skodu.. Pekne rychlo ale zodpovedne ma doviezol kam bolo treba aj ked bol trosku v strese asi. Dopadlo to vsetko dobre.

ecko80
18. feb 2021

@malicka_mysicka Ak by som bola na Tvojom mieste, veci pre maleho k starkym by som mala zbalene a pripravene dopredu (podobne ako Ty tasku do porodnice) a potom by som uz riesila len rychlo obliect maleho a sadat do auta. Ja som si tiez chcela pri druhom porode vziat taxi do porodnice, ak by to prislo na mna v noci. Cez den by problem nebol, to by ma tam hodil chlap, aj s malym na palube. No len problem bol, ze som rodila pocas prveho lock downu v aprili a taxiky mali zakaz vozit ludi. A samozrejme, ze som zacala rodit kratko po polnoci, do porodnice som sa odviezla sama.

mima1
18. feb 2021

@ecko80 ty pana keby mas soferovat do porodnice sama tak to nedam. Moj valil ako sa dalo a to mam 10minut do nemocnice no bol to fakt brutal vydrzat. Kazda jam to zhorsila 😂 stali sme jeden semafor a to bolo nekonecne som myslela ze fakt porodim v aute. Pri prvom to az take rychle nebolo

ecko80
18. feb 2021

@mima1 Nemala som velmi na vyber😁 Ale vedela som, ze sa musim poponahlat, prvy porod bol tiez rychly. Do nemocky som prisla na 8 cm, hned som sla aj na salu. Pri oboch ako cez kopirak. Ale ten taxik by som skusila.

mima1
18. feb 2021

@ecko80 no ja som tiez dosla na 8cm ale mala som problem sa prezliekat a ist vytahom 😂 pri prvom to islo ako v lete na sankach. 2bol super sup sup.
Taxikar by mal zazitok keby ma viezol nadavala som na cestarov na primatora ze blbec este stale nedal opravit cestu ze dalsia diera 😂😂

abbey1
18. feb 2021

Aj ja som išla pri poslednom pôrode taxíkom. Nič nezvyčajné.

malicka_mysicka
autor
18. feb 2021

@ecko80
@mima1
Dievcata, moj prvy porod bol prekotny za 30minut odkedy som spozorovala ze toto by asi mohol byt porod. Vybrali sme sa hned do nemocky ktoru mam 5 minut a na vratnici som uz ani nerobila papiere lebo by som tam porodila. Vtedy som pravdaze nemala jeden a pol rocneho spomalovaca 😅 Bojim sa ze ked to pride v noci a maleho bude treba prezliect a nalozit do auta, ze to proste nestihneme a preto mi ten taxik prisiel najrozumnejsi. Ze aha, kontrakciale, volam taxik, beriem kufor a idem v nocnej koseli a vetrovke 😂 ale teda ak to pride v noci, asi sa budem musiet odviezt sama 🤷‍♀️

mima1
18. feb 2021

Neboj isto by prisiel aj taxi skus zavolat niekam ci by bol problem a budes vediet hned. Drzim palce

ecko80
18. feb 2021

@malicka_mysicka Paaanecku, 30 minut😲 No ano, cez den este ako tak sa da, ale v noci ho budit a rychlo nieco od neho chciet, ono vyplasene, co sa deje... ten taxik je asi najlepsie riesenie. Ja som to riskla sama, ale mam to len 5 minut do porodnice a v noci ziadna premavka, vypnute semafory, nic ma nezdrziavalo.

0silvia0
18. feb 2021

@malicka_mysicka starki nech si zoberu taxik k vam, ked nemaju auto. Teba muz nech zavezie do porodnice.
Ak sa to udeje v noci, predsalen kym zobudis syna, oblecies atd., to starki mozu byt na ceste k vam...

qetka
18. feb 2021

no ja som ratala aj s variantom, ze to pojde velmi rychlo a babka nestihne prist. V tom pripade by sme hodili maleho do auta - kludne aj v pyzame, iba s bundou a topankami / ponozkami a ideme. Obliekanie bundy a topanok by zabralo minutu (to mne vsetko skontrolovat (papiere, doklady a tak) trvalo dlhsie). A keby bolo velmi zle, tak iba ako je a deka 🙂 Ja som rodila pred mesiacom, ked bol vonku sneh a mrzlo, takze pekne odskrabat auto a tych 25 minut cesta. Zima vcera podla mna skoncila, takze vas ani pocasie nebude velmi brzdit 🙂

bluka2
18. feb 2021

Uloz si viac cisel a volaj zaradom, ked bude treba. Nemusis mu vesat na nos, ze ides rodit. Mozno si vsimne pocas cesty, vobec by som neriesila

luna11
26. feb 2021

@malicka_mysicka vobec nemaj stres. Ja som pravidelne chodila taxikmi do poradni s brusiskom ako svet, rodila som v 42tt skoro takze som chodila parkrat tyzdenne cez celu BA. A spoznala som vela taxikarov a kazdy hned s uzmevom ci rodime alebo len kontrola 🙂 nikto ziadny stres ani panika. Aj sme sa o tom snimi bavili a viaceri sa vyjadrili ze zazili ovela horsie ako rodiaca zena. Ak ma s tymto nejaky taxikar problem, tak v BA nema co robit taxikara. Ja som chodila z Dubravky do Ruzinova, maximalne trvanie cesty aj v zapchach 15 minut-taxikari maju svoj pruh a poznaju si skratky.