Taxi služba pre deti

lukyslav3
30. okt 2022

Dobrý deň volám sa Lukáš. Milé mamičky a ženy mám na vás jednu neobvyklú otázku. Zaujíma ma či by ste v Bratislave a jej okolí ocenili taxi službu ktorá by sa zameriavala len na rozvážanie vašich detičiek po školách a krúžkoch. Som si istý že je tu veľa vyťažených rodičov ktorý by určite ocenili toto bremeno preniesť na niekoho iného. Budem teda veľmi rád za spätnú väzbu ako pozitívnu tak negatívnu. Prajem príjemný zvyšok nedeľného večera ;).

anjelicek26
30. okt 2022

Tak samozrejme... my sme vyse roka vyuzivali skolsky taxik... vzdy rovnaka taxikarka, vzdy pockala na deti na rovnakom mieste, mali sme na nu cislo na mobil, ked sa cokolvek dialo, volala, bol to taky dalsi clen rodiny... keby sa mali taxikari ci auta striedat, to by som nechcela...

lukyslav3
autor
30. okt 2022

@anjelicek26 Presne tak ako hovoríte by som to rád robil ten istý vodič to isté auto. Skôr ma zaujíma aku cenu by ste považovali za prijateľnú a čo by ste v takej taxi službe určite ocenili.

ketrint
30. okt 2022

@lukyslav3 naše súkromne kruzky kedysi tuto službu poskytovali, že mali aj šoféra, čo pozvážali deti zo škôl na daný kruzok. Pre nás výhoda, lebo o 14by som dcéru na kruzok nemala ako zaviezt a pre nich tiež fajn, lebo z jednej skoly brali aj viac deti… neskôr to zrušili (ešte pred koronou), vraj finančne sa im to neoplatilo (väčšina rodičov využívala len jednu cestu -na kruzok, a spat už si deti prišli vziať), ale hlavný dovod bol DOPRAVA. Proste nedalo sa to naplanovat a stihat, lebo doprava v Ba je nevyspytateľná…
Osobne by som tuto službu využila zase len keby dana inštitúcia mala svojho jedného šoféra, určite nie štýlom taxi, ako máte v názve 😉
A samozrejme závisí aj od ceny…

marca12
30. okt 2022

@lukyslav3 takato sluzba uz funguje a je vyuzivana,ale nie je to doslovne taxi sluzba. Nieco ine maju v nazve. Skuste si spravit prieskum s tymi,ktori kruzky organizuju a zistit zaujem a vyuzitie. Urcite by ste boli vytazeni.

lukyslav3
autor
30. okt 2022

@marca12 Dobrý večer rozumiem chcete mi teda naznačiť že sa mám skôr popýtať v strediskách kde organizujú krúžky? A áno máte pravdu taxi som použil hlavne preto lebo to najlepšie vystihuje to čo bude daná služba robiť 🙂

lukyslav3
autor
30. okt 2022

@ketrint Dobrý večer názov taxi som do vlákna vložil preto lebo to je najviac vystihujujci názov pre danú službu. V skutočnosti šofér by bol len jeden. Ak by ich bolo viac určite by sa nemenili a vozili by tie isté deti aby dieťa sa mohlo cítiť bezpečne tak isto aj rodič že prišiel pre nich ten istý človek ktorému dôverujú.

ketrint
30. okt 2022

@lukyslav3 treba si to premyslieť hlavne s rozvozom po krúžkoch… musí rodic zadať jednu stálu adresu, kam ho budete dovážať? Alebo napr keď ostane dlhšie v práci/alebo niekde inde, môže adresu dovozu zmeniť? A čo v prípade, že Vás rodic na takomto mieste čaká a máte meškanie pokojne 20min vzhľadom na dopravu?…
A cena? Bude podľa km? -a ako ju vyratate, keď vzdialenosť od školy do krúžku je XX km ale Vaša cesta je dlhšia, lebo idete inou trasou, aby ste vyzdvihli ďalšie deti?…

lukyslav3
autor
31. okt 2022

@ketrint Dobrý večer ceny už mám preratane a všetko mám vypočítané skôr ma zaujíma či by to ako služba bolo žiadané. A akú sumu by ste brali ako prijateľnú (dlhodobo stálu cenu).

moonlight1210
31. okt 2022

@lukyslav3 mna by zaujimalo, aj ako je vyriesena bezpecnost takejto sluzby.
Aby sa nestalo, ze sa vam na to napichne niekto cudzi (zisti si princip/vzorec/sablonu fungovania) a pride “vyzdvihnut” dieta, ktore potom rodicia viac neuvidia.

Bude to vzdy len jeden konkretny clovek, nikdy nikto iny, kto bude vyzdvihovat deti? Bude vas viac a budete sa striedat? Ak vas bude viac a pribudne niekto novy, ako sa o tom bude informovat. Atd.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzuli4
31. okt 2022

@lukyslav3 u mňa by bolo tiež na prvom mieste bezpečie. Čiže by tam musela byť absolútna dôvera, aby som niekomu takto zverila svoje dieťa.

janamoto78
31. okt 2022

@lukyslav3 zas tu hysterické matky budú vypisovať, ako nik nebude takej službe dôverovať a podobne. Za mňa nápad pre rozmaznané deti fajn, ale bratislavské deti by sa mali vo svojom meste orientovať tak, že pár x dieťa vezme rodič, babka či súrodenec na tréning či do školy a dieťa by malo vedieť prísť domov bez ujmy aj samé. Moje to tak robili od 7 rokov. Ja som to tak kedysi robila tiež. Ak je toto však služba zameraná na mladšie deti, mali by si rodičia vstúpiť do svedomia, či sa teda dostatočne vedia a môžu venovať svojmu dieťaťu naplno.

lukyslav3
autor
31. okt 2022

@moonlight1210 Dobrý deň určite to nebude len tak na (brigádu) človek musí prejsť riadnym výberovým konaním. Všetko ostatné by sa samozrejme riešilo cez telefón a rodičom by sa dalo do predu vedieť že sa niečo zmenilo.

nafka0483
31. okt 2022

@janamoto78 Dieta by malo vediet prist domov bez ujmy... ano, dieta by to vedelo. Ale co ini ludia, ktori mu po ceste mozu... nazvime to vseobecne ublizit?

provoke
31. okt 2022

@lukyslav3 ja a dcera takúto službu už využívame. Pani mi vozí 1x tyzdenne dcéru z plávania na tanečnú, lebo dcéra autobusom nestíha. Je to super a som za takúto možnosť moc vďačná. Funguje to tak, že mi vystaví faktúru na konci mesiaca a ja ju uhradím, aby dcéra stále nemusela myslieť na to, že si musi pribaliť aj peniaze na taxi, keďže bežné ich pri sebe nenosí. Súhlasím, že musí byť aj dôvera. Ja som si vybrala pani, ktorá sa zameriava hlavne na vozenie deti po krúžkoch.

lukyslav3
autor
31. okt 2022

@nafka0483 práve z tohoto dôvodu uvažujeme nad niečím takýmto aby ľudia nemuseli vždy fungovať zo strachom čo keď.... deti sú super a často krát zodpovedné ale veľa ľudí je naozaj zlých

janamoto78
31. okt 2022

@nafka0483 to je riziko. Dokedy mám chodiť s dieťaťom zo školy, či z tréningu? Kedy je čas povedať že mu nik neublíži? V 12,16, 30??? Budem ho odprevádzať aj do roboty?

nafka0483
1. nov 2022

@janamoto78 30 rocne je dieta? Do prace odprevadzat? Ty si tu robis srandu?

moonlight1210
1. nov 2022

@lukyslav3 ospravedlnujem sa, ak to vyznieva hystericky, ale zazili sme, ze niekto skusil “vyzdvihnut” nase dieta zo skolky. Takze som na toto uz ovela viac nedoverciva a opatrna.