Tanečné konzervatórium Evy Jaczovej

12. okt 2023

Dúfam, ze sa tu nájde niekto, komu chodí dieťa na túto školu, chcela by som sa opýtať, koľko vás to vychádza mesacne(strava, intrak a škola) a aké náročné boli prijimacky? Dcéra by tam chcela ísť, tak by som chcela viac info, ale akosi si to neviem 'vygooglit'.

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
12. okt 2023

@julia_a_romeo si tam chodila?

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
araavdva
12. okt 2023

Ročný poplatok bol tuším pár rokov dozadu 150€. Ale niesom si úplne istá.intrak sme riešili po svojej réžii tam to bolo 50€ mesačne a stravu si sestra nosila z domu. Varili hrozne.
Všeobecná recenzia od sestry už nikdy viac by tam nešla a školu neodporúča. Radšej iné konzervatórium.
Na primackach riešili hudobný sluch, proporcie na balet, rozsah, pustili im hudbu a mala na ňu tancovať.viem že špičky ešte neriešili, najmenšie deti ich ešte nepoužívajú. Takže iba v piskotach tancovali.
Plus každý rok si objednávali dres, šila im ho krajčírka, neskôr riešili tanecny obchod alebo aj Ali. To je položka cca 50€ tiež.

autor
12. okt 2023

@araavdva koli čomu školu neodporúča? A akú školu by odporúčala? Dcéra miluje balet, chodí aj na hodiny baletu k bývalej absolventke tejto školy

araavdva
12. okt 2023

tam psychycky dosť tlačia na tie deti. Riešia posavu. stačí kilo navyše a už má zhoršenú známku. U sestry to skončilo anorexiou. S tým, že keďže vplyvom hormónou ako každá žena keď dospievala sa jej zmenila postava a pre nich to bolo neprijateľné tak ju preradili na ľudový tanec.
skúšky sú každý pol rok. A napríklad s ich triedy pokračovalo v tanci po škole pár detí. ostatný si už ako strednú školu zvolili iný odbor a odišli odtiaľ.
Ktorú by ona odporúčala neviem ale môžem sa opýtať.

autor
12. okt 2023

@araavdva fuuuha, tak to si ma veľmi nepotesila

ameluno
17. okt 2023

Zaciatok je pozvolnejsi, v prvom rocniku maju dve hodiny baletu kazdy den plus dve hodiny gymnastiky tyzdenne a jednu hodinu klavira. Toto treba pripocitat ku vsetkym zvycajnym hodinam zakladnej skoly. Druhy rocnik ma uz styri hodiny tanca denne, presnejsie dve hodiny baletu a dve hodiny na ktorych si pripravuju choreografie na vystupenia a jeden den namiesto toho gymnastika plus klavir. Pocet hodin odbornych predmetov sa stale zvysuje. V prvej polovici studia musia mat vsetky ostatne hodiny rovnako ako na inych skolach, cize slovencina, matika, biologia, geografia, fyzika, chemia, dejepis, jazyky (anglictina a francuzstina), obcianska, hudobna, vytvarna (neviem ci som nieco zabudla ale myslim ze jedine co nemaju je zvycajna telesna) preto su v skole dost dlho a postupne dlhsie a dlhsie. Tym, ze im tanecne hodiny a skusky na predstavenia v kazdom roku pribudaju, su tam kludne uz aj v druhom rocniku do stvrtej a neskor aj do siestej vecera. Zo vsetkych odbornych predmetov maju kazdy polrok komisionalne skusky, ktore sa beru velmi vazne. Skola ma internat pre deti z inych miest a za jedalen sa pri internatnych ziakoch plati 5,80 za den pred dotaciami. Kazdy rok treba ratat aj s kupou rovnakych dresov, trikoty, suknicka, atd. (cvicky a spicky zabezpeci skola). Po styroch rokoch sa delia na smery balet, moderny tanec a ludovky. Ak je dieta talentovane a ohybne, moze sa dostat na skolu aj bez predchadzajucej skusenosti s baletom, ale treba ratat s tym, ze bude mat spoluziacky, ktore balet tancuju od troch rokov a aj ked sa balet na skole prebera od zakladov, prirodzene moze byt narocne tieto deti dobiehat a prichadza porovnavanie. Celkovo je to makacka a je tam dolezita disciplina, prestavky su kratke, ocakava sa od nich vela. Chalanov je v triede malo, preto ak su motivovani a snazia sa, maju dost prilezitosti vystupovat. Ide o jedinu tanecnu skolu v Bratislave pre deti v tomto veku, ale treba si to dobre zvazit zo vsetkych stran, pretoze tam je na deti fakt velky tlak a skola je orientovana naozaj velmi velmi vykonovo.

cic
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cic
7. jan 2024

26.1 je deň otvorených dverí príďte sa pozrieť

cic
7. jan 2024

Každý rok sa hodiny zvyšujú deti su dlhšie v škole .Ak niečo chcete vedieť môžete mi napísať súkromné rada odpoviem.

cic
7. jan 2024

Moja dcérka tam chodí od septembra je spokojná .Hrala už aj v Luskaciku bola vybrana.Poplatok ročný bol 170€,dresy 68€ a obedy desiata a olovrant platím 40€ kdo je na internáte má aj večere .Za týždeň majú 10 hodín baletu a dve hodiny gymnastiky raz do týždňa klavír každé dieťa osobne si dohodne deň a hodinu .Prváci mávajú vyučovanie do tej 15.00 Max ak Vase dieťa výberu na Luskacika tak to každú stredu je nácvik od októbra do konca novembra to sú každú stredu do 18.00 v škole .Od decembra do januára bolo 20 predstavení .Teraz ju čakajú komisionálne skúšky z baletu čo sú každého pol roka berú to prísne tie skúšky .Moja dcérka je spokojná .

katia_katia
26. jan 2024

@cic dobry den a byva na internate? dakujem

cic
27. jan 2024

@katia_katia nie my sme z Bratislavy

katia_katia
31. jan 2024

@cic skoda chcela som vediet ako to tam chodi, mam z toho dost obavy.

cic
31. jan 2024

@katia_katia internát je blízko školy a deti tam chodia z internátu aj do s vychovávateľkou

lilidia
20. júl 2024

@katia_katia môžete mi napísať, ak je to ešte aktuálne.

maciatkolulu
20. júl 2024

Dcéra skončila pred piatimi rokmi. Nikdy viac.

maciatkolulu
20. júl 2024

@cic už dávno nie je internát kde bol.

autor
20. júl 2024

@maciatkolulu prečo už nikdy viac?

maciatkolulu
20. júl 2024

Vyššie ročníky úplne v pohode dívali na rôznych drogách. Moja dcéra začala trpieť anorexiou,bola som na pohovore s riaditeľkou,psychológovia atď. To bol november,v júni dostala pripis k postave. V novembri jej trčali na chrbte kosti...treba viac? Normálne pripis,že teda pribrala,že treba niečo s tým robiť. 🤣🤣🤣👍. Úprimne,uceniu vela nedaju. Mali fajn triedneho. To bolo jediné. Tiež tancovala v luskacikovi a veľa iného,ale čo z toho. Inak z jej ročníka ani jednom dievča netancuje. In a jeden chalan,ten je šikovný,ale nie je na sk. Pardon,ešte jedno dievča. Proste je to také....pokiaľ nemá dcéra top talent,že teda bude pokračovať niekde mimo ak,tak sa ani neuzivi. Jedine,čo je ako tak fajn,je pridať si k mature ešte pedagogické minimum. Ale ja by som tam už dieťa nedala. Išli neuveriteľne dole vodou.