Súkromné škôlky Patronka a Kramáre

engynka
23. jan 2022

Ahojte maminy, rada by som sa opytala na skusenosti so sukromnymi skolkami v lokalite Patronka a Kramare.
Kontrektne ma zaujimaju skolky: Skolka pri Lese Kysucka, Duhova skolka vo West End, Skolkaren Pri suchom mlyne, Little Big Dumbierka, Little star Hrdlickova.
Prosim ak mate aktualne skusenosti z prvej ruky napiste mi koment. Mam niekolko otazok. Pomozete mi ulahcit rozhodovanie
Dakujem vam 🙏🏻

mamamia80
23. jan 2022

@engynka na kramaroch je a na rohu ako sa ide od patronky na kramare.....nechodi mi do nej doeta ale viem o nich lebo chodime denne okolo a v jednej sme boli pozriet ked bol starsi mladsi a mali sme povolenu vychadzku s nemocnice.. vtedy tam deti neboli ale povolili nam sa tam pohrat na chvylu....ale bolo to pred niekolkymi rokmi ale fungovat by mali este....

engynka
autor
24. jan 2022

@mamamia80 ano poznam. Vola sa skolkaren. Bola som tam a informacie uz mam. Potrebujem na ostatne aby som sa vedela rozhodnut.

remma
24. jan 2022

@engynka moja dcéra chodí do duhovej škôlky štvrtý rok. Za nás spokojnosť. Pred štyrmi rokmi sme sa boli pozrieť aj v Skolkarni, zvažovala som montessori škôlku, ale po prvom dni som zhodnotila, že nie je to pre nás. Bola som tam spolu s dcérou pol dna, ale mala som pocit, že okrem pomôcok, ktoré tam majú, nič spoločné nemajú s montessori pristupom. Ale možno už sa to zmenilo za tie roky..

engynka
autor
24. jan 2022

@remma no ja som bola zo Skolkarne nadsena po stretnuti. Tu som si pisala s jednou mamickou co tam mala dieta a mi popisala ako co robia a tiez teda velmi pozitivne.
Mohla by som ti teda napisat par otazok ohladom Duhovej skolky?

remma
24. jan 2022

@engynka áno, môžeš.

engynka
autor
24. jan 2022

@remma zaujimalo by ma hlavne:
1. Ucitelky - je tam velka fluktuacia uciteliek
2. Adaptacny proces - umoznuju rodicovi byt s dietatom prve dni?
3. Maju respektujuci pristup k dietatu? Pomojkaju ked je treba?
4. Co sa ti na tej skolke paci, ze tam chodite uz tak dlho?

Dakujem 🙏🏻

mamamia80
25. jan 2022

@engynka este je skryza nemocnoce nad potravinami

engynka
autor
25. jan 2022

@mamamia80 dakujem hladam odporucanie len na vytipovane uvedene v popise

remma
26. jan 2022

@engynka nemám taky pocit, žeby bola veľká fluktuácia, niektoré odišli alo zvyčajne to bolo na konci školského roka, cez rok sa nám učiteľky nestriedali. Dve napr išli na materskú ale už sa stihli aj vrátiť 🙂
Rodič nemôže byť prvé dni s dieťaťom v škôlke, deti tam bývajú cca týždeň pol dna potom už celý deň.
Maju rešpektujuci prístup, pomojkaju keď treba
Na škôlke sa mi páči, že sa deťom naozaj venujú, robia im program, vyrábajú každý deň niečo. Maju native speakerku na angličtinu, ktorá uci predškolákov, ale aj ostatné triedy majú počas týždňa výučbu AJ s nou. Škôlka patrí pod ministerstvo školstva, teda nie je problém ani s predskolskou prípravou.
K zubárovi chodia 2x do roka, je možnosť riešiť aj logopédiu v rámci škôlky. V rámci škôlky je možnosť sa prihlásiť na rôzne krúžky, síce teraz cez kovid majú iba tanečnú.

engynka
autor
31. jan 2022

@remma dakujem ti za informacie. Mam tam uz dohodnute stretnutie s riaditelkou a obhliadku. Verim, ze sa nam bude pacit kedze priatel pracuje hned vedla v budove tak by sme to mali naozaj super 🙏🏻 Ale hlavne nech je synatro spokojny

missi123
22. feb 2022

@engynka ahoj prosím ako ste sa nakoniec rozhodli? Totižto tiež zvažuje. Idem na stretko do zopár Monte škôlok a duhovu škôlku mam tak v zálohe.

engynka
autor
23. feb 2022

@missi123 tak je to podstatny rozdiel monte skolky a skolky. Mne sa pacili oboje. Monte skolka bola bez hraciek, iba monte pomocky, deti sa tam hrali naozaj s hocicim napr so solou atd. Jedli od rana, stale mali dostuone jedlo a ked chceli sa najest vtedy isli. Samozrejme vsetko si museli prichystat. Ono v tej skolke to ale aj tak vyzera ked deti vsetko robia… Pristup sa mi pacil. Aj sprievodkyne super
Duhova je sukr materska skolka takze ide podla osnov. Je teda viac “komercna” ale myslim to v dobrom, proste je tam viac beznych hraciek ale aj pomocky. Videla som ze maju kopec povyrabanych veci od deti na nastenke a vyzdobene triedy. Maju pestry program ale teda organizovany. Pocit som mala dobry z duhovej. Co teda nie som moc nadsena je fakt, ze rodic nemoze byt s dietatom. Adaptaciu maju tak ze hodina dieta same, potom dve hodiny ale rodic mimo skolky. Co teda aspon keby na chodbe by som mohla byt ale ani to nepovoluju.
Rozhodnuta este nie som. Lebo este stale som sa nedostala do skolky prinlese a este jednu monte som nasla tak tam by som chcela zajst.

missi123
23. feb 2022

@engynka áno ten proces adaptácie je aj pre mňa veľmi dôležitý. Dcérka bude mať 2 roky takže chcem byť určite s nou v začiatkoch. Idem na stretko do zopár škôlok tak uvidíme. Držím palce aj vam

engynka
autor
24. feb 2022

@missi123 a ktore skolky ides pozriet?

missi123
24. feb 2022

@engynka mali šampióni, inskolka, bystrá škôlka, pohodicka.

stanzi
22. dec 2022

@engynka @missi123 dievcata prosim vas, ktore skolky ste nakoniec vybrali pre svoje deti, a ako ste s nimi spokojne? 🙏

engynka
autor
22. dec 2022

@stanzi bola som pozriet vsetky okrem Hrdlickovej. Vybrala som nakoniec Duhovu, chodil tam asi tyzden a vzala som ho odtial. Na samotnu skolku nemozem povedat nic zle, pekne ciste prostredie, mile ucitelky, ustretovy pristup. Ale ten system fungovania takychto obycajnych skolok je rovnaky ako statna skolka. Takze vsetky okrem tej monte skolky su v zasade rovnake.
Nakoniec chodi do montesorri skolky a je uplne spokojny a ja s nim.

stanzi
22. dec 2022

@engynka Myslis tu Monte skolku na Hummelovej?

missi123
22. dec 2022

@stanzi ja som vybrala inskolku. Je tam velmi spokojna, chodi doslova stastna dokov a stale sa pyta ked tam pojde. Maju prehladny system, vzdy viem co robili aj strava je super. Najma super ucitelky.

engynka
autor
23. dec 2022

@stanzi nie nie. Tato na Humellovej je velmi vychytena, aj cena vyssia. Ale v okoli su dalsie minimalne 3 monte skolky. Moj chodi pri Horskom parku.

stanzi
23. dec 2022

@missi123 Dakujem, inskolku mam tiez vo vybere, vyzera velmi dobre, akurat jedine co sa mi trochu nepozdava je ich denny rozvrh, podla neho vraj ukladaju deti na spanok uz o 12, co sa mi zda naozaj skoro (vsetky ostatne skolky, co som pozerala maju spanok az o 13, co si myslim ze je bezne pre vacsinu deti, co maju 1 denny spanok)...
@engynka Dakujem za odpoved, uz viem ktoru myslis, tiez ju mam vo vybere. Takze ste s nou spokojni?

missi123
26. dec 2022

@stanzi vies co kamoska chodi do inej skolky a tam maju tiez ze o 13tej (na webe) ale pritom idu okolo 12tej. nosia im vtedy jedlo a realne sa najedia malkaci a idu spať. Ja idem po malu okolo 12 a deti este dojedaju, realne podla mna idu spat tak 12:30. V zavislosti od programu. Niekedy je najedena uz 11:50 a inokedy 12:10 este cakam.

engynka
autor
26. dec 2022

@stanzi ano som spokojna velmi