Ahojte maminy, rada by som sa opytala na skusenosti so sukromnymi skolkami v lokalite Patronka a Kramare.
Kontrektne ma zaujimaju skolky: Skolka pri Lese Kysucka, Duhova skolka vo West End, Skolkaren Pri suchom mlyne, Little Big Dumbierka, Little star Hrdlickova.
Prosim ak mate aktualne skusenosti z prvej ruky napiste mi koment. Mam niekolko otazok. Pomozete mi ulahcit rozhodovanie
Dakujem vam 🙏🏻
@engynka moja dcéra chodí do duhovej škôlky štvrtý rok. Za nás spokojnosť. Pred štyrmi rokmi sme sa boli pozrieť aj v Skolkarni, zvažovala som montessori škôlku, ale po prvom dni som zhodnotila, že nie je to pre nás. Bola som tam spolu s dcérou pol dna, ale mala som pocit, že okrem pomôcok, ktoré tam majú, nič spoločné nemajú s montessori pristupom. Ale možno už sa to zmenilo za tie roky..
@engynka nemám taky pocit, žeby bola veľká fluktuácia, niektoré odišli alo zvyčajne to bolo na konci školského roka, cez rok sa nám učiteľky nestriedali. Dve napr išli na materskú ale už sa stihli aj vrátiť 🙂
Rodič nemôže byť prvé dni s dieťaťom v škôlke, deti tam bývajú cca týždeň pol dna potom už celý deň.
Maju rešpektujuci prístup, pomojkaju keď treba
Na škôlke sa mi páči, že sa deťom naozaj venujú, robia im program, vyrábajú každý deň niečo. Maju native speakerku na angličtinu, ktorá uci predškolákov, ale aj ostatné triedy majú počas týždňa výučbu AJ s nou. Škôlka patrí pod ministerstvo školstva, teda nie je problém ani s predskolskou prípravou.
K zubárovi chodia 2x do roka, je možnosť riešiť aj logopédiu v rámci škôlky. V rámci škôlky je možnosť sa prihlásiť na rôzne krúžky, síce teraz cez kovid majú iba tanečnú.
@missi123 tak je to podstatny rozdiel monte skolky a skolky. Mne sa pacili oboje. Monte skolka bola bez hraciek, iba monte pomocky, deti sa tam hrali naozaj s hocicim napr so solou atd. Jedli od rana, stale mali dostuone jedlo a ked chceli sa najest vtedy isli. Samozrejme vsetko si museli prichystat. Ono v tej skolke to ale aj tak vyzera ked deti vsetko robia… Pristup sa mi pacil. Aj sprievodkyne super
Duhova je sukr materska skolka takze ide podla osnov. Je teda viac “komercna” ale myslim to v dobrom, proste je tam viac beznych hraciek ale aj pomocky. Videla som ze maju kopec povyrabanych veci od deti na nastenke a vyzdobene triedy. Maju pestry program ale teda organizovany. Pocit som mala dobry z duhovej. Co teda nie som moc nadsena je fakt, ze rodic nemoze byt s dietatom. Adaptaciu maju tak ze hodina dieta same, potom dve hodiny ale rodic mimo skolky. Co teda aspon keby na chodbe by som mohla byt ale ani to nepovoluju.
Rozhodnuta este nie som. Lebo este stale som sa nedostala do skolky prinlese a este jednu monte som nasla tak tam by som chcela zajst.
@stanzi bola som pozriet vsetky okrem Hrdlickovej. Vybrala som nakoniec Duhovu, chodil tam asi tyzden a vzala som ho odtial. Na samotnu skolku nemozem povedat nic zle, pekne ciste prostredie, mile ucitelky, ustretovy pristup. Ale ten system fungovania takychto obycajnych skolok je rovnaky ako statna skolka. Takze vsetky okrem tej monte skolky su v zasade rovnake.
Nakoniec chodi do montesorri skolky a je uplne spokojny a ja s nim.
@missi123 Dakujem, inskolku mam tiez vo vybere, vyzera velmi dobre, akurat jedine co sa mi trochu nepozdava je ich denny rozvrh, podla neho vraj ukladaju deti na spanok uz o 12, co sa mi zda naozaj skoro (vsetky ostatne skolky, co som pozerala maju spanok az o 13, co si myslim ze je bezne pre vacsinu deti, co maju 1 denny spanok)...
@engynka Dakujem za odpoved, uz viem ktoru myslis, tiez ju mam vo vybere. Takze ste s nou spokojni?
@stanzi vies co kamoska chodi do inej skolky a tam maju tiez ze o 13tej (na webe) ale pritom idu okolo 12tej. nosia im vtedy jedlo a realne sa najedia malkaci a idu spať. Ja idem po malu okolo 12 a deti este dojedaju, realne podla mna idu spat tak 12:30. V zavislosti od programu. Niekedy je najedena uz 11:50 a inokedy 12:10 este cakam.
@engynka na kramaroch je a na rohu ako sa ide od patronky na kramare.....nechodi mi do nej doeta ale viem o nich lebo chodime denne okolo a v jednej sme boli pozriet ked bol starsi mladsi a mali sme povolenu vychadzku s nemocnice.. vtedy tam deti neboli ale povolili nam sa tam pohrat na chvylu....ale bolo to pred niekolkymi rokmi ale fungovat by mali este....