Súkromná špeciálna materská škola - Bratislava a širšie okolie

janinho235
20. mar 2023

Ahojte, mame synceka (bude mat 3 r) a mame potvrdene vysoke riziko PAS. Vedel by mi niekto poradit specialnu MS podobnu tej na Jozefskej v BA? tam sa vraj sice plati 1600/mesacne + ale maju vraj velmi dobre vysledky s detickami s autizmom. Bohuzial je tam vraj cakacka momentalne odhadom na 2 roky. Pritom klinicka psychologicka nam odporucila terapie aj specialnu skolku co najskor. Uz sme skusili snad vsetko, pokial by bola nejaka na tejto urovni aj v nejakych inych mestach tak by sme zvazili aj prestahovanie... Nasli sme specialne skolky, ale pokial je tam skutocne 10 deti na 1 pedagoga, tak tam sa bohuzial nejake zazracne pokroky cakat nedaju, kedze tieto deti casto vyzaduju intenzivnu ABA/inu terapiu...
Dakujem za akukolvek info.

nesvadbovo
20. mar 2023

Ak máš IG, skús sa nakontaktovať na profil spolu_aut, je to mamina dcéry s PAS, ktorá chodila na Jozefskú do škôlky a teraz do školy a ona tam pracuje. Myslím, že má všeobecne super prehľad ohľadom možností v okolí BA, tak možno pomôže a usmerní, kam..

janinho235
autor
20. mar 2023

@nesvadbovo dakujem, prave kvoli nej si ideme so zenou zalozit IG, lebo vieme ze to je asi pre nu hlavny komunikacny kanal. ona je teraz zriadovatelkou tej MS v centre BA, videli sme asi vsetky podcasty/rozhovory s nou.

2medvede
20. mar 2023

Skus sa opytat aj v skupine Autizmus, baby vedia dobre poradit: https://www.modrykonik.sk/group/6383/

meluela
20. mar 2023

@janinho235 Dobre si zvazte, ci sa chcete vobec pustat do ABA terapie. Ja osobne by som to na svojom dietati neskusala ani kebyze v skorsom veku viem, ze nas neskor caka diagnoza. Skuste si precitat napr. toto: https://www.beznavodu.sk/2022/05/mate-v-rukach-...

zuzike123
21. mar 2023

Mam dieta so specialnymi potrebami a tiez sme vahali kam do skolky. Chodi nakoniec do alternativnej, lesnej skolky, kde maju velmi respektujuci pristup, dieta je stastne a terapie riesime popri tom sukromne. Urcite je fajn mat vsetko pod jednou strechou, ale ak neviete najst vhodne komplexne zariadenie, aj toto je moznost. PS: MS na Zehrianskej ste neskusali?

janinho235
autor
21. mar 2023

@meluela je to sice zaujimave ale ak mi klinicky psycholog odporuci intenzivnu terapiu lebo v tomto veku dokazu urobit najvacsie pokroky tak si neviem predstavit aky rodic len bude pokracovat v normalnej domacnosti a tvarit sa ze sa nic nedeje. samozrejme, ze sa ho snazime zapajat do vsetkych aktivit, ale tie zachvaty hnevu (ktore plynu asi z frustracie z toho ze my jemu a on nam nerozumie su stale horsie) a ignorovat sa to uz neda. manzelka mala ist naspat do prace a my sme maleho skusili dat do sukromnej skolky, ale je to ciste utrpenie, ked ti potom poslu fotky ako sa 10 deti hra spolu a on je niekde sam a hra sa s jednou hrackou... my sa nechceme viazat len na ABA, ale jednoznacne potrebujeme pomoc certifikovanych terapeutov.

janinho235
autor
21. mar 2023

@zuzike123 dakujem, skusame vsade kde sa da, asi to nakoniec aj tak dopadne ze uvidime kde nas vezmu najskor na terapie a potom sa uvidi. hlavne nechceme maleho pretazit, ak budeme mat kazdy den 2 hodiny terapii tak asi by nezvladal este pokracovat niekde v skolke... len zehrianska, dolinskeho a dalsie maju oproti tej sukromnej na jozefskej tu nevyhodu ze sice clovek neplati neskutocne peniaze ale ak je tam ozaj 1 pedagog na 8-10 deti, tak ten pristup nemoze byt nikdy taky osobny. takto sme to mali aj teraz v sukromnej skolke a nebolo to dobre. okrem toho svagrina ma nejaku kamaratku s uz starsimi dvojickami s autizmom a ta nam zehriansku neodporucala.

janinho235
autor
21. mar 2023

@2medvede dakujem, skusim.

lucyliu
21. mar 2023

@janinho235 poznate centrum Rata? Kamaratka chodi so syncekom a robi pekne pokroky. Inak ja osobne tiez zehriansku neodporucam.

janinho235
autor
22. mar 2023

@lucyliu dakujem, tych sme skusali ale pokial viem tak sa tam uz vyse tyzdna nevieme dovolat. ale mame ich tiez na zozname.

barborakarin
3. apr 2024

@zuzike123 dobrý den,prosim ktora lesná škôlka je dobra? Resp s ktorou ste vy a vaše dieťatko spokojní?

zuzike123
4. apr 2024

@barborakarin dcera chodi do Lesnej duhy v Cunove