Ahojte prosím odporučili by ste dobrú súkromnú škôlku v BA s ktorou ste spokojne?
Zaujímali by ma najmä skúsenosti s
Montessori M16
INskolka
Skolkaren
Malisampioni
Bystrá skolks
Dakujeeem
@paskolinka inskolka sa mi zatiaľ paci najviac. A prečo ste zmenili?
do sampionov mi chodil syn a odporucam. Ale su vybookovani na rok dopredu. Teda na Jadrovej. Mozno na Peterskej maju volne.
@missi123 kľudne sa pytaj na Bystru škôlku
@missi123 pozrela by som si, ktoré sú zaradené do siete škôl a vyberala z tých https://www.cvtisr.sk/buxus/docs//JH/sukromne_s...
@diamond007 máš skúsenosti so slnecnicami prosím?
@elizabet173 to máš asi pravdu. Z týchto škôlok vyzerá ze sú tam iba 2 🙄
@missi123 áno
@missi123 Siet skolok nie je absolutne zarukou dobrej skolky. Moja chodi do lesnej skolky, ktore mimochodom poslanci odmietli minuly rok zaradit do siete skol, a je to najlepsia skolka pre moje dieta aku som si mohla priat, pekne prostredie, skveli ucitelia, spokojne deti aj rodicia
@missi123 Naša dcéra chodí do Pressburg Montessori Preschool a sme veľmi spokojní.
Ahoj. nemáš síce na zozname Krasňanko školku, ale to bola tá naj voľba pre moje dieťa 🙂 http://www.krasnanko.sk/ tým že má PAS som naozaj bola veľmi náročná a oni s ich prístupom mi pripravili dieťa s PAS na školu a už je druháčik ♥
@missi123 my sme tam boli len prechodne, kym nezobrali syna do skolky v mieste bydliska
@banderaska29 Krasňany mam uplne mimo :(
@missi123 chapem 🙂 aj som si myslela ze lokalita bude nie milá...ale tak do buducna človek nikdy nevie 🙂
@missi123 ano, tie zosietovane sa musia drzat nejakeho edukacneho planu, co vsak pri povinnej predskolskej dochadzke straca zmysel, lebo pracovat s predskolakmi kusia vsetci, a tym, ze napr nasu lesnu skolku nevzali do siete, im skomplikovali zivot. U nas maju zaujem pracovat s detmi a zodpovedne ich pripravit na zapis do skoly. Akurat, ze nasi si museli najst "statnu zasietovanu" skolku, ktora musi vsetkym predskolakom vytvorit individualny plan a specialny pedagog bude raz tyzdenne dochadzat ku nam a riesit s detmi ulohy+ zadavat ucitelom co dalej a bude sledovat pokrok deti v case a vyhodnocovat ich pripravu na skolu. Je to byrokraticka komplikacia, ale kedze mam dieta s DMO, budem rada, ked s nou bude niekto vzdelany odborne pracovat.
Co sa tyka ostatnych povoleni, hygieny, atd, tak to musia splnat vsetci ci su zasietovany alebo nie.
@missi123 tie ostatné ti nič negarantujú, môže to byť iba stráženie detí za luxusnú cenu, dve také poznám, hrdiace sa názvom škôlka a je to detské centrum, učiteľky tam nemusia mať ani pedagogické vzdelanie, vlastne už tá jedna neexistuje, hygiena ju zatvorila...
@zuzike123 keď všetko spĺňajú, aký je problém, aby boli zaradený do siete škôl? Nejaké byrokratické predpisy, alebo?
@elizabet173 Neviem komu co vadilo v rozprave v NR SR, ze to poslanci neschvalili, az tak detailne sa tym nezaoberam, nie som majitelka skolky, ale viem, ze nasa "veduca" bola z toho dost rozcarovana. Asi niekomu tam hore prekaza alternativna vyucba, lebo ved co bolo dobre za sociku, musi byt dobre aj 30 rokov po 😪😪
@zuzike123 tak v školstve je toho zabrzdeného pred 30 rokmi podstatne viac...
@missi123 bystrá škôlka je pre rodičov super, ja ju len môžem doporučit. Zakladateľka si veľmi potrpí len na montesorii výchove, strava excelentná, chutná, zdravá, menší kolektív.
@diamond007 idem aj do bystré skolky aj do malých šampiónov, inskolka a ešte zvažujem aj Pohodicku. A teda snáď mi z toho čosi vypadne. Dcérka bude mať 2 roky a nie všade berú od 2 preto mam aj výber trosku zúžený. No ide mi najmä o proces adaptácie a tiež aby nebolo veľa detí na učiteľa.
@missi123 v Bystrej berú od 1.5r, dôležité je len aby chodil. Začínali s jaslami, že brali od 6mes deti, síce tam bolo aj 2mesacne jedno bábätko jedno ale nevyhovovalo to až tak, bolo to náročnejšie.
Ale kto má peniaze na takúto súkromnú škôlku, tak určite je to dobrý výber. Dávajú si záležať
My mame dceru v Bystrej skolke v jasliach v Slnecniciach. Zacala chodit ako 2 rocna a 2 mesiace. Adaptacny proces super a velmi nas podporovali ked sme zrusili plienky a dudel na spanok. Ucitelky su mile a ochotne. Ale najlepsie je na tom, ze dcera sa tam tesi a robia im stale program. Jedlo tiez velmi vyvazene.
@anabelka8888 presne tam ideme tiež na stretko. A tam sú v zmiešaním kolektíve detičky?
@missi123 su tam tri triedy podla veku
nas chodil do inskolky chvilu a v pohode, boli sme spokojni. ucitelky mile. je to tam take male, len dve triedy, vela kreslili, aj nejake pohybove aktivity mali, chodili do parku, vylety im robili obcas.