Ahojte, viete mi poradiť nejaké stredoškolské internáty s najlepšou dostupnosťou do Petržalky? Dcéra ide na OA Dudova, sme z Trnavy, neviem, či bude mať šancu dostať internát, ale aspoň chceme skúsiť, lebo dcéra nechce dochádzať. Zatiaľ sme dali žiadosť na Vranovskú a chceme ešte niekam, ale neviem kam. Počula som , že niektoré internáty sú len od pondelka do piatku, čo ma prekvapilo... je to pravda? Uprednostnila by som skôr internát, aby mala bližšie do školy. Z vlakovej alebo autobusovej stanice sa už 2x týždenne nejako dostane. Poteším sa Vašim skúsenostiam, ďakujem
Všetky ostatné sú ďaleko ešte Ivanská cesta je z týchto najbližšie.Kolko stojí internát a strava?
Z OA Dudova sú vraj najčastejšie ubytovaní, na Vranovskej, tá sa mi celkom pozdáva a na Trnavskej. Nie je veľa fotiek ale na Trnavskej som v izbe videla poschodovú postel, jednu normálnu postel a jeden stolík s 3 stoličkami + skrine, neviem si predstaviť ako sa tam dokážu učiť... Ceny vôbec netušim..
Podla mapy sú najbližšie Vranovská, Viedenská cesta, Ivanská cesta, Metodova, len nie vždy je najbližšie aj časovo najkratšie. Nemám predstavu o spojoch, radšej ďalej a ísť jedným autobusom do školy ako prestupovať. Pri príchode a odchode by prestupovanie nevadilo.....
@kubko Vranovskú a viedenskú cestu by mala super v Petržalke nemusí ísť cez mosty, Metodova tiež nie ďaleko, Ešte skús pozrieť Dobrovičova, ale neviem či tam nie sú VS a je minulý rok prerobeny
Všetky internáty sú skromne zariadené ako píšeš.
Určite nechce dochádzať?
Keď budem mať čas večer pozriem Ti spoje
Pozerala som tú viedensku cestu, to je skôr vysokoškolský internát a ceny 275 za posteľ ale inak super, ale veľa. Ivanskú som pozerala, ta vyzerá super, ale cesu mhd mi dalo 53 minut ak som teda dobrý spoj pozerala. Trnavská cesta len 30 minut ale prestup a teda vobec mi nie je sympatický, ale je len pár fotiek na nete, to sa ťažko posudzuje. Metodovu mi na mape našlo ako inzerát, ale na stránkach mi našlo len nejaké nákupné centrum. Tu Vranovskú by som najradšej, ostatné riešim len keby ju nezobrali tam...
Ani nevieš ako mi pomáhaš, lebo na mape to pri Vranovskej vyzeralo, že je v okolí len pizzeria a stanica a žiadny obchod 🙂
Zistila som, že Metodova je vlastne Trnavská cesta
@kubko nie vôbec hľadaj Vienna Gate je tam fitko, zubár, lekáreň, všetko a hneď na rohu Tesco Expres, a pokračovanie ulice za rohom sú tam bistra, reštaurácia a veľké kúpalisko 5 min odtiaľ je Vranovská
Hneď oproti Vienna Gate je železničná stanica a kúsok cez cestu cukráreň, zmrzlina je to tam fajn lokalita, ak by išla tam na internát je to podľa mňa lepšie ako do mesta.
stredoškolské si myslím môže vybrať ak budú mať voľné môžu ju zobrať. Aj vysokoškoláci môžu ísť na stredoškolský ak je miesto, ale asi 15 ročnú na VŠ intrák nezoberú, minimálne z morálnych dôvodov predpokladám
stredoskolak na vysokoskolskom byvat nehrozi ), prave kvoli tomu ze tam nie je vychovavatel, nie je tam rezim ako na stredoskolskom intraku
pre mladu jedina Vranovska, ostatne ma zbytocne daleko, vsetko cez mosty, co sice pojde proti smeru aut, ale nacestuje sa......
z Vranovskej smer na Dudovu ma aj dobre spojenie bus, do 10-15 min bude busom v skole plus do 10 min peso co prejde
Babulky, ďakujem za Vaše informácie, veľmi mi pomohli, ste úžasné. Tak už sa len pomodliť, aby vyšla Vranovská. Krásnu nedeľu vám prajem
ak by nahodou nevysla Vranovska (ale je to dost velky intrak, miesta urcite su) hladajte potom podla spojenia MHD aby to mala co najjednoduchsie
spojenie najdete na imhd.sk
a urcite nechce dochadzat ?
lebo treba ratat s nakladmi minimalne v rozsahu
55 ubytovanie mesacne
5,7 na den strava to mas ak tam bude cca 25 dni 142,5
elektricenka 20-30 € mesacne
vreckove 100 €
hygiena veci na intrak
z Trnavy sa bezne dochadza do BA
@mamina7070 tiež som to tak letmo preratavala chápem, že dcéra asi nechce skoro vstávať, ale bola by som spokojnesia, ak by bola doma.Aj mojej dcéry spolužiačka dochádza z TT vlakom a chváli si.Ked som to ratala to by si so spolužiačkou mohli zobrať pomaly byt do prenajmu
@luccija ako nejde ani o peniaze ale proste uz rodic nema taky dohlad nad pubertalnym dietatom a dochadzat s vlakom z TT vyjde casovo kratsie ako dochadzat v ramci BA
pochopila by som ak by islo o speci skolu ale OA
@mamina7070 tiež tak uvazujem, že doma je doma.Ina strava...kľud na učenie vo vlaku si to pozrie pokým pride domov, ale sú deti, ktoré sa chcú už osamostatniť a pod...a hlavne to, že puberta nemusí jej sadnúť spolubývajúca a pod ..
@mamina7070 no Dudova je aj studium bilingual, takze ziadna obycajna obchodna akademia .... predpokladám ze ide tam
Ano, ide na bilingvál, v Trnave ju nezobrali. Ja na jej mieste by som tiež dochádzala, ale ona nechce, ani nie kvôli tomu aby vypadla z domu, ale kvôli vstávaniu, nie je problém Trnava - Bratislava 30 minut, ale treba prirátať ešte 30 minút MHD v Trnave a + MHD v Bratislave 30 minút + domáci styling 🙂 Veď uvidíme možno si to rozmyslí. Nechám toto rozhodnutie na nej, samozrejme doma su iné podmienky aj strava, určite neporovnateľné s intrákom, ale čo už... Nad bytom som rozmýšľala, ale v 15tich určite nie, možno neskôr, keby sa ich viac spojilo, byt by bol určite lepší, čo sa pohodlia týka, ale na intráku sa mi páči aký taký dozor. Babulky, ste strašne zlaté, ďakujem za Vaše rady a postrehy
@kubko Ahoj, dcera je na Vranovskej 2 roky, teraz pojde do 3 rocnika evanjelickeho licea.
Cena internatu bola vlani 71 eur, stravu len obedy ma v skole, ktora je vlastne prepojena so skolou - niektore ucebne su v internatnej casti. Cena len obedov v skole je 2.6 na obed napr. Oktober 22 dni x 2.6 za obed.
Ak by chcela mat napr. veceru tak internat patri pod technicku skolu Sos technicka kde je nejaka jedalen, ale je to mimo intraku, vo vedlajsej budove. Dcera to asi tyzden vyuzivala, ale kedze to je mimo intraku ma len obedyv skole.
Intrak je taky ako to napisat - ako ked som ja chodila na internat🙉🙈🙊 dievcata su na 7 poschodi, izby su bunky 2+2, cize dve izby a spolocna chodbicka, wc a sprcha, zariadenie skromne- postel, stol, skrina v hroznom stave. Ale ak si tam dievcata zoberu vsetko od postelneho pradla, paplonu, vankusa, koberca, stolicky, zavesov , vysavacu, kvetov a atd da sa tam fungovat.
Spoje z hl.vlak stanice su dobre, cca kazdych 5 min ide MHD 93 treba prestupit na Zochvej ulici na 80 a vystupit na Kremnickej ulici, tam prejst cca 200m ste pred intrakom. My sme si to s dcerov ked mala nastupit do prveho rocniku presli pre istotu spolu vramci vyletu do ba. Isli sme vlakom do ba, na hl.stanici nasadli na mhd, prestupili a doviezli sa na intrak🙂
@kubko z autobusovej stanice by mala dobrý spoj a blízko.Neviem ako to je či ju prijme aj iný internát, ak áno tak Svätoplukova je v meste pri autobusovej stanici a byvaju tam kadernícky
Ďalšie sú v Petržalke Dolnozemská a ešte jedna ulica, ale to su internáty pre VS ekonomicku, ktorá je v Petržalke.Ano niektoré sú len počas tyzdna