Ste spokojné s ponukou kvetinárstiev v Bratislave?

8. okt 2022

Ahojte!

Chcela by som si otvoriť kvetinárstvo v BA, zamerať sa nielen na kvety, ale aj narodeninové balóny, darčekové predmety, možno ešte niečo navyše, s tým, že by som chcela robiť aj rozvoz v BA a okolí. Trvám ale na kamennom kvetinárstve, nielen niečo online, ako sú mnohé stránky.

Tak ma zaujíma milé dámy, ale pokojne aj páni,ktorí kupujete kvety, podľa čoho si vyberáte kvetinárstvo, do ktorého sa rady/radi vraciate, ako hodnotíte ponuku na trhu, čo Vám možno chýba, čo by ste chceli zlepšiť alebo naopak to oceňujete, zaujíma ma Váš pohľad, keďže od podnikania v tomto smere ma mnoho ľudí odhovára, chcem si aspoň takto urobiť menší prehľad.

Za všetky reakcie a názory vopred ďakujem.

PS: žiadne kvetinárstvo zatiaľ nemám, takže nič tu nechcem a nejdem propagovať, keby chcel niekto zbytočne útočiť.

Pekný víkend.

nelca84
8. okt 2022

Tak ja si na kvetinarstve az tak nepotrpim, kupim co potrebujem v tom, ktore mam najblizsie.

lindous
8. okt 2022

Ja tiež kupujem jednoducho v tom, ktoré mám najbližšie... buď pri dome alebo pri práci, to pri práci mám radšej, lebo je tam veľmi milá pani, s ktorej prácou som vždy veľmi veľmi spokojná, vie poradiť a robí proste krásne kytice, ale nešla by som tam len kvôli tomu, keby som tam nemala cestu ... ak objednávam lebo chcem niekomu kvety doručiť, rozhoduje cena, ešte sa mi našťastie nestalo, že by som nebola spokojná .. 🙂

deti95060810
8. okt 2022

aj keď nie som z Ba, tak v našom meste rada chodím do toho istého z dôvodu že krásne viažu- robia kytice, majú dostatok druhov, kvety čerstvé, a predavačky sú ochotné - vedia super poradiť...

refly
8. okt 2022

Tiez moc uz nechodim, ale vzdy ma potesili hlavne kvetinacove rastliny a sezonne dekoracie.
Zalezi od cloveka... Ja som nikdy nemala rada rezane kvety, tak som sa vzdy vo vchode otocila, ked tam nic ine nemali.

lesana25
8. okt 2022

Budeš ponúkať to isté čo všetky ostatné kvetinárstva - teda kvety z dovozu ktorých pestovanie vo veľkom drancuje prirodu, alebo máš nejaký iný koncept, čím sa odlíšiť od konkurencie?

zuzubb007
8. okt 2022

Skus a uvidis ak pojdes do minusu zavries, neviem mne rezane kvety nehovoria nic kupujem jedine detom do skoly, a ked tak mna oslovia viac take v kvetinaci orchidea a tak, nie rezane co skapu za 3 dni za majkand penazi, co sa tyka balonikov myslim, ze to kazdy uz dnes nakupuje za 1 euro v pepcu alebo kiku a tak, ked chcea zarabat budes musiet mat cenu 5 euro za balon, kvety musis urcity pocet kupit, co ti ostanu a zvadnu idu do odpaduns tym treba ratat, kupis 200 ruzi, predas 140 tak 60 musis vyhodit

autor
8. okt 2022

Kočky, ďakujem pekne za rady, postrehy. Celé je to vo fáze, kedy nad tým premýšľam, zisťujem, informujem sa, robím si prehľad. Prevádzku/obchod by som chcela niekde v Starom meste, ale nič extra veľké, bežný voľný priestor, ktorý bude dostupný na prenájom. Chcela by som sa primárne zamerať na krásne kytice, bežnejšie, ale aj luxusnejšie, viem, že to nie je pre každého, ale myslím, že sú ľudia, ktorí to chcú. Plus zvyšok bežný tovar v kvetinárstvach, balóny, atď...

sisa_s
8. okt 2022

V dnesnych nakupnych centrach su kvetinarstva, hned vedla Albi, partyland, tedi, kde kupis vsetky dekoracie, balony, darcekove predmety... zistovala si si najom v starom meste vobec? Ked stupnu rapidne ceny energii, ludia budu setrit a nekupovat blbosticky ako luxusne kytice, ktore o tyzden zvadnu...

autor
8. okt 2022

@sisa_s Jasné, žijem tam, tak cca viem...netrvám na tom, keď nájdem niečo v Petržalke, Ružinove, Novom meste...atď., tak pokojne aj tam. A áno, tiež si uvedomujem zdražovanie, rast energií a všetko, ale sú ľudia, ktorí sa majú skvelo teraz a budú mať aj potom, teda dajú aj vtedy za kytice...ale vravím, zvažujem, prehodnocujem...vďaka za názor!

hviera81
8. okt 2022

pre mna je dolezite aby som to mala cestou, aby tam boli aj ine ako len rezane kvety ale aj crepnikove, crepniky, vonkajsie kvety, atd, a kvetinarka ktora sa vyzna, tzn, ked sa spytam co na balkon do tiena, tak mi ukaze ale pripadne poradi aj ine. jaj, a postreky.

lucik194
8. okt 2022

@sisa_s polovicu casu v tyzdni stravim v Starom Meste, za mna..... to na kvetinarstvo vobec nie je dobra lokalita, tie co tam su, stihaju predavat a maju si myslim silne postavenie..... (postova, pri hlavnom namesti, na spitalskej, na rajskej.....)

v meste mas hlavne jednu velku nevyhodu, obmedzeny trh ludi, co Ti bude kvety kupovat, lebo tam nikde nezaparkujes, nikomu sa nechce chodit na parkovisko, zaplatit za neho, prejst 500 metrov zaplatit za kvety , znova 500 metrov..... kupuju tam len ludia co tam byvaju resp, pracuju, nikto viac........

tak isto otvarat dalsie v obchodakoch ked uz tam je kvetinarstvo, je mrhanie casom......

za mna - vyuzivam kvetinarstvo 3-4x v roku viac nie a to davam vo svojom osvedcenom kvetinarstve, kde nemam problem zaplatit viac ,ale viem ze kytica bude 👍 a neplanujem ho menit

autor
8. okt 2022

@hviera81 Ďakujem za dobrý point

autor
8. okt 2022

@lucik194 Ďakujem za názor.

luckamjar
8. okt 2022

Keď potrebujem v BA kvety tak skončím v tržnici na trnavskom mýte alebo na mileticke lebo tam ma taká ista kytica stojí trebárs 20€ a inde cez 50€ 🤷‍♀️

autor
8. okt 2022

@luckamjar Miletičku poznám, tiež som tam vždy dobre vybrala...a súhlasim aj s tou cenou, no...

mistymay33
8. okt 2022

@lucik194 problem centra mesta je parkovanie. Budes oslovovat len zakaznikov - tzv. okoloiducich. Zakaznik z inej mestskej casti do tvojho kvetinarstva nepride, lebo nema kde zaparkovat. Aj keby si tam predavala neviem ake kytice, nedonutis dnesneho cloveka, aby zaparkoval v centre v drahom parkovacom dome a presiel niekolko stoviek metrov do tvojho kvetinarstva. Bud pojde na mileticku (kvoli cene) alebo do obchodneho centra, kde ma vsetko na jednom mieste, aj kvety, aj darceky, ak dekoracie…
Potom su tu este drive in kvetinasrtva, ktore ponukaju presny opak - prid k nam autom, nemusis ani vystupit a kupis si kyticu, cize ked ides niekomu gratulovat, vezmes kvetinarstvo po ceste, nemusis ani vystupit a nemusis sa v steklach niekam trepat.
Takze si fakt premysli, ci chces obchod v centre mesta - podla mna to vobec nie je vyhra.

ropucha6
8. okt 2022

Chodim len do obchodnych centier, pripadne objednam online alebo este trh pri dome. V meste to bude naozaj len pre tych, co tam byvaju alebo pracuju, takze ak, nech tam je aspon nejaka korporacia alebo firemne priestory s viac ludmi.

deedol
8. okt 2022

my mame v blizkom okoli dve a do jedneho skratka nechodim kvoli pristupu majitelky (neochotna, vzbudzuje pocit, ze ju otravujem) a cenam. druhe je uzasne - pristup, ochota, komunikacia (minule sme riesili narychlo smutocny veniec cez whattsup) a aj ceny su fajn, resp. ked poviem, ze chcem kyticu za 30€, tak tolko aj stoji. drzim palce.

zoeeoz
8. okt 2022

Mne vadí keď je v kvetinarstve taky mix ponuky...neevokujr to vo mne nič pozitívne, skôr takú kolotočarinu. Ak kvety tak kvety a nie aj lapače prachu a balóny.. ak balóny max čísla..do kvetinárstva už ale nechodím, naposledy mi skoro zbehlo keď chceli v Rači 5e za ružu

lucik194
9. okt 2022

@mistymay33 mne si to pisat nemala 😉 napisala som autorke plus minus co ty phlad centra

sisa_s
9. okt 2022

@lucik194 ty si tiez oznacila mna ako mistymay teba 🙈

lucik194
9. okt 2022

@sisa_s prepáč

moninah
9. okt 2022

Ja si myslim, ze v centre su kvetinarstve uz dobre zabehnute a ano, aj luxusnejsie. Ale na sidliskach idu podla mna hlavne take tie "balkonovky" v kvetinacoch. Mna ale udivuje, ked v kvetinarstve vidim takyto kvet v tenkom plastovom kvetinaci... proste len kupeny v zahradkarstve a zvysena cena. Ja cakam, ze bude v nejakej peknej keramike, alebo nasadenych viac spolu. A hlavne, aby sa kvetinarka vyznala a vedela poradit.