Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, muž vyniká v stavbárskych prácach. Nielen že je v nich šikovný ale aj ho to baví. Problém je ten že ide zima a cez zimu nieje vela pracovných ponúk. A keď aj áno tak sa ludia o to bijú. Muž pracuje na živnosť a nedarí sa nám nájsť nejakú zákazku. Teraz je mesiac doma a nemožeme si dovoliť aby zostal dlho doma nakolko čakáme babatko a moj príjem nedokáže zaobstarať rodinu na celý mesiac. Preto by som sa rada spýtala ak by ste vedeli o nejakých stavbárskych firmách alebo stránky kde sa dajú pozrieť pracovné ponuky v tomto obore najlepšie BA a okolie tak by som bola velmi rada za. Nechcem aby sme vyzerali ako neschopný že ja zaňho hladám prácu ja. Len skúšam možnosti a na tomto fóre sa rieši fakt všetko možno niekto bude vedieť🙏🏼.
V BA je nedostatok dobrých majstrov. Tí dobrí nemajú voľno ani týždeň, niektorí sú vybookovaný mesiace dopredu, nieto že mesiac doma,úmajú aj zimu plné práce. Ako je možné, že muž v tom vyniká a pritom už je mesiac doma? Pre koho robí? Kde robí? Ako dlho? Ak nedostáva referencie a ani ho žiadna firma nezavolá? Od tohto by som sa odrazila. Pretože dobrý majster neexistuje, aby bol mesiac doma. Čiže pozrela by som sa na to, prečo je muž doma už mesiac, keď aj priemerný majstri robia a nemajú voľného týždňa.
ja keby som teraz zavolala nasmu majstrovi, co nam preraba ked nieco treba, tak dostanem termin tak na april-maj... takze to, ze manzel nema pracu je fakt divne, asi az tak nevynika, a este v BA
Nechcem , aby to vyznelo neúctivo, ale si si istá , že naozaj vyniká ? My mame malu stavbársku firmu , dvaja kmeňaci, 2 szco, dohodári - ale prace je dost . Treba dat o sebe vedieť , minimálne stránku na FB, inzerciu do novín , lepit na dvere panelákov . Jedna vec je odviesť fajn, priemernú robotu , druha vedieť tie zákazky aj nájsť - predať sa . Napríklad u nás je partia mužov , prerábajú kúpeľne - majú termíny vybookovane skoro na rok dopredu
Suhlasim s babami vyssie, sikovny stavbar v Bratislave je vybookovany mesiace dopredu, a nie ze bez prace mesiac.
Treba si pracu fotit, prezentovat sa na FB alebo sa pridat k nejakej overenej partii.
Nepracuje pod žiadnou firmou ale sám na seba. Samozrejme že si vie najsť “fušky” týždňove alebo tak. Ja som mala na mysli dlhodobejšiu zákazku. A áno som si istá že vyniká akurát nemá dlhoročnú prax. A človek čo chce niečo postaviť prerobiť si asi skor vyberie starého pána majstra ktorý má dlhoročnú prax ako oproti nemu sopliaka. To je celé. A nemyslím si že každý človek keď začínal mal hneď ponuky na 2 roky do predu. Ak by bol pod firmou je to iné. A ak vás možem poprosiť ja som chcela aby ste mi sem hodili nejaké nápady stránky kde hladať ponuky práce na stavby a nie komentáre že muž asi nieje dobrý v tom čo robí.
Moj robí niečo podobné,ale tak ako baby píšu,je zajednany na rok dopredu.Tiez je mladý "sopliak."Roboty si nehľadá cez stránky apod.Vsetko ide cez odporucania.Nech si tvoj muž spraví stránku,stačí na FB a dá foto svojich prác,pozdieľa to cez známych apod a ono sa to rozbehne.Ale ak nemá čo ponúknuť,v zmysle ukázať čo spravil alebo nemá nejaké doporučenie,bude to mať ťažké.U nás keď bolo také hluchejsie obdobie išiel do zahraničia.Zarobis tam trojnásobok na zákazke a akurát vám to vykryje mesiace tu bez práce alebo doplní tvoj príjem.Nech pozrie aj zahraničné ponuky.Da sa veľmi pekne zarobiť aj v partii a ako bonus bude môcť ostať s tebou pár týždňov doma až bude bábätko
Ale m sme ti nápady dali - treba predovšetkým referencie a fotky prác , inak sa nepohnes . Nikto predsa nechce “kupit macku vo vreci “ a chce vidieť aspoň fotky predchádzajúcich prác . Ja by som si urcite nevybrala starého pana , ale človeka , čo má lepšie referencie . Ďalšia vec , ako si predstavuješ dlhodobú zákazku ?
Ale veď dostala si rady. Len sa ti nepáčia. Nič také ako stránky, kde môže hľadať ponuky na stavbu neexistuje. Ak chce niekto prerábať, nedáva si inzerát. Ten človek hľadá na internete a cez referencie. Takže klienti si hľadajú majstra, nie že majster bude niekde na stránke. Môže mať ale svoj IG a FB pracovný profil a platiť si propagáciu. A že každý chce starého majstra? Nie je pravda. My sme minulý rok stavali dom a teda väčšina robotníkov od stavby domu, cez elektrinu, vnútorné práce boli mladší muži. Ale robia v skupinách alebo ak aj je jednotlivec, tak je napojený na skupinu, ktorá si ho zavolá. Ak tvoj muž nemá nikoho, kto by ho zavolal na fušku, tak veľa vody nenamúti. Takže áno, sú majstri, ktorí sú mladí, rozumej pod 30 rokov a sú obsadení na 2-3 mesiace vopred a nemajú voľný žiaden mesiac v roku. Ak chceš mužovi pomôcť, tak v prvom rade nebojuj s tým, že sme ti nedali rady. Začni sa pozerať na to prakticky, tak ako ti píšeme my. A ešte jedna vec, ak aj je sám, lebo takí sú, ak sú dobrí a dokonca ako ty píšeš že vynikajú, tak robotu majú nonstop. Pretože stačia 2-3 spokojní zákazníci a tie referencie idú. Ak ich muž nemá alebo ich má toľko, že je mesiac bez práce, tak treba trocha pokory prijať a začať hľadať partiu. Nie sedieť doma a myslieť si, že niekde si na nejakej stránke niečo nájdem.
Mimochodom, v BA a okolí je ten dopyt taký veľký, že ešte aj majstri babráci majú plno práce. Takže skús prijať, čo ti tu píšeme všetky a niečo si z toho zobrať. Inak sa muž nikam nepohne.
Ja mám dcéru,ktorá robí stavebné práce a má toľko roboty s kolegom,že väčšinou robia aj soboty a nedele. Keď potrebujem spraviť niečo ja doma veru si musím počkať kým si nájde čas. Dievčatá tu dobre píšu,že by nemal robiť sám lebo veľa prác potrebuje aspoň dvoch inak to trvá dlhšie a ľudia chcú mať spravené čo najrýchlejšie a kvalitne.
Vsetky prerabky interiérov sa robia v zime. Aku dlhodbejsiu zákazku si predstavuje? Ved stavbárcina je o tom prist, za týždeň dva urobit a ist... Cize v podstate stále rieši zákazky aj vopred, plánovací kalendár a zablokované mesiace dopredu... Tak to funguje. V rodine ich mam az az... A ano najlepšie je mat partiu, nemusia by vsetko dajme tomu murári, ake treba aby jeden vedel to a iny hento, interiér napr kúpeľne ked sa robia vodar, elektrikár,.. Vítaní su v partii 😁
Inak aj vo fb skupinách lokálnych vie dat pripsevok, s realizáciami a niekto sa ozve. Naozaj je problem zohnat majstra teraz. Aspon jednoduchy web má? Vedia ho zákazníci potencionalni najst? Ved moj otec robi prerabky BA a to dochádza z BB.
Dobri stavbari su vyrezervovany na rok, ak nema pracu nech ide robit majstra na stavbe tam ma istotu a nonstop je plno pracovnych ponuk, ale vacsina zivnostnikov zabije mega ceny a chceli by za tyzden zarobit na cely mesiac zo skusenosti, a samo si rozvrhnut cas, bud je vynikajuci a nestiha, alebo nic moc a nerobi
A co je vyuceny?
Napis mi do IP, dam ti telefonicky kontakt na stavebnu firmu, ktora hlada zamestnancov.
A čo preracky bytov, na to sa ťažko zháňajú ludia