Ahojte, máme možnosť za super cenu (vyplatiť brata z bytu po babke) dostať sa k bytu v BA. Byt je však z roku 1973 je to panelový bytik. Išli by ste do toho? Fasáda, zateplenie, stupačky to všetko je urobené, aj nová strecha. Byt má 4 poschodia, výťah nemá a boli by sme na druhom poschodí. Sú tam nejaké rizika pri kúpe starého bytu? Ten byt má podľa znaleckého hodnotu 180tisic, brat býva v Anglicku a stačí mu 60 tisíc ze viac nechce. Ísť do toho? Stav je inak viac menej pôvodný ale obývateľný. Hlavne ma zaujímajú tie rizika čo sa týka veku stavby.
Jasne, ze ist do toho. Ani sekundu by som nevahala
@tinkavvv to hej, len či taký starý byt ešte vydrží a zostane niečo našim deťom toho sa bojím a na novostavbu nechceme brat veľkú hypo
Rozhodne do toho ist, cena je vyborna...aj keby to bola vrakuna. Tieto bytove domy ta iste preziju. Boli tusim planovane len na niekolko desatroci, ale zistilo sa, ze ich statike vobec cas neuskodil, ten zelezobeton je aj po rokoch spolahlivy...zateplenie nsvyse chrani konstrukciu..
Drviva vacsina panelakov su 70-te roky po celom Slovensku
Samozrejme, ze ostane. Preco by neostal? Ved pises, ze je zatapleny, strecha urobena, stupacky vymenene. Ani chvilu by som nevahala. Investicia urcite vyhodna.
za 60tisic ho vezmi, za par rokov ho predas s mega ziskom a budes mat slusny zaklad na kupu noveho lepsieho. Predavat sa budu este dllllho za dobre ceny takze to mas velmi vyhodnu investiciu a zivotnost ta nemusi trapit.
My mame stary byt ve Starom Meste a za poslednich 5 let jeho hodnota stoupla o cca 80 000€. Pokud mas prostredky, tak nevahej a bez do toho.
Prečo váhaš? Ta cena je super...
Ved to je zadarmo!
Tu treba použiť sedliacky rozum. Mate niečo v hodnote 180 000 e a kupuje to za 60 000 e. Nevidím dôvod na tvoju otázku. Proste logika hovorí, za 5 rokov predáš, ak sa ti nepáči a budeš mat fajn základ na niečo lepšie. Ak tam bývať nechcete dá sa to prenajať. Brat je k tebe veľmi štedrý. Ber kým si to nerozmysli. V klasickych panelákových bytoch býva väčšina Slovákov v mestách. Novostavieb je výrazne menej.
Suhlasim. Nekalkuluj co bude o 50rokov. Je to nehnutelnost vyrazne pod cenu v hlavnom meste. Bud to predajte za 300 000 alebo to trocha zrenovuj a pytaj si 900 e podnajom. Je to cista ryža, na paradu! Znalecky posudok je nieco uplne ine nez trhova cena bytu.
no v ktorej casti BA to je? aka tam je mikrolokalita? ake to tam je s parkovanim? kolko izieb metrov ma byt? aky s nim mate plan?
Nerozumiem otázke. Máš vyplatiť brata z bytu po babke, čiže tipujem, že si tak či tak polovičná vlastníčka. Čiže keď bratovi tých 60000 nevyplatíš, byť bude stále z polovice tvoj a z druhej polovice jeho. Čiže vlastne nikoho. Nechápem, nad čím vôbec váhaš! Brat ti ponúkol výhodnú ponuku. Keď byt nechceš, vždy ho môžeš so ziskom predať. Mimochodom, v BA ľudia bývajú aj v starších bytoch. A v Starom meste (ak je byt tam, lebo toto síce napísali niektoré prispievateľky, ale ty si vlastne nepísala, kde byt je), sú aj Ooooveľa staršie byty.
Stare Mesto to zrejme nebude, to by bola vyssia cena ;)
Aka je to lokalita? Dostupnost MHD? Ak tie peniaze mas, nerozmyslaj a kupuj. Mozes prenajimat, byt bude ba hodnote len stupat. My sme kupili naschval starsi panelak, lebo co pocuvame od znamych ako ,,kvalitne" maju urobene veci v novostavbach a ze pocuju aj ked si sused prdne, no nie, dakujem ;)
Je to 4 izbak v Dúbravke, 83 m2, bez výťahu, parkovanie je v pohode úplne... Buď na parkovisku alebo pozdĺžne popri ceste. Ja ho kúpim určite, len moja otázka bola, či má byt z roku 1973 ešte nejaké roky pred sebou, či nehrozia nejaké rizika vzhľadom na vek stavby a panel. Ešte kebyže je tehla tak super, len ten panel no neviem... Ale berieme ho určite, syn má 16 rokov tak možno do budúcna pre neho.
Životnosť panelákov je odhad na 100 rokov. Potom ako to budeme nevieme. Nemaj obavy. Toto si si mohla vygooglit aj sama.
v povodnom stave sa take byty predavaju za cca 200tis, prerobebe za cca 230-240tis. nemas preco vahat..
No to mas hodnotu 200+ tisic. Za 60 je to doslova zadarmo. Si si ista ze to nie je tehla? Co viem tieto 4 poschodove su vacsina tehlove. Ale keby aj nie, neboj sa, panel vydrzi, ved panelaky sa stavali uz od 50tych rokov, my sme mali na taky v posudku ze je asi v polovici svojej zivotnosti (mal 60 rokov vtedy)
@maranta_leuconeura v Dubravke je vela 4-poschodovych panelakov. Drobneho, Sekurisova, Fedakova, Homolova, Tranovskeho, Lysakova, Jana Rasu, Usiakova - to su krasne velke stare 4 izbaky s logiou a peknou rozlohou, to su tie 83m2. Maju aj murovane jadro, a omietky “od vyroby” v celom byte. Obcas, ked su v zlome domu, tak maju z kuchyne izbu, tie su trochu horsie, nevies si dat rohovu linku. Ale inak velmi podarene komunisticke byty. A dole od Alexyho, su s dlhou logiou cez kuchynu a terasu, ale tie su mensie, maju prechodnu kupelnu do kuchyne a umakartove jadro. Ale tie maju cca 70m2 a teda mini kuchynu s dverami na kazdej stene.
Autorka urcite to ber, Dubravka je vyborna lokalita a ten byt super rieseny
Ahoj,brala by som to okamžite. Štvorizbák v nízkopodlažnom dome, to bude zaujímavé vždy. Navyše o bytovku sa starajú a je zrenovovaná, životnosť ťa teda ozaj nemusí trápiť. Druhé poschodie bez výťahu je úplne prijateľné.
Chod na fb staviame svojpomocne a spýtaj sa na byt zo 73.
Pripadne to tam prelistuj, je tam Ing Matiaskova ktorá robila nadstavbu 100r domu, tuším na Záhradníckej.Alebo si zaplať fachmana, nech ti to zhodnotí na mieste🌺
Urcite. Byt v starom meste bude stale dobre ohodnoteny.