Aku mate skusenost z minuleho roka s prijimanim 3-rocnych deti do spadovej skolky v Starom meste? Maju vacsinou miesto? Ak vam ho neprijmu, napise vam potom ina skolka, kam ste si nepodali prihlasku, ze su ochotni ho prijat?
@renatka100 to máš odkiaľ že sa musí dostať trojročné dieťa do škôlky ?
@tatiana2235 ak ti dieťa nezoberú , musis si sama obvolat škôlky , či majú kapacitu ti dieťa zobrať
Musíš si podať viac prihlášok, nie len do spádovej, zvýšiš šancu na prijatie. Povinná MŠ je až od 5 rokov, dovtedy ti žiadna štátna škôlka dieťa nemusí vziať. Až keby sa v 5.rokoch nedostalo do spádovej, nájdu ti inú. Zákony sa menia stále, o rok to bude možno ináč, ale aktuálne je povinná od 5 r.
@bluerose Od 5r je povinná, po novom od 4r má nárok na umiestnenie. Takže už od 4r (ak dosiahne pred 31.8.) má prednosť a ak dieťa nevezme spádová, zriadovateľ pridelí miesto v inej svojej škôlke… Moja má 3r a študovala som si, kto má pred nami prednosť 😅.
@tatiana2235 pre 3r dieťa ho zobrať nemusia a šancu zvýšiš, ak dáš 2-3 prihlášky. Prípadne potom sa odvolať proti rozhodnutiu, stáva sa, že deti nenastúpia alebo nastúpia inam a dostanú sa aj tie, čo skončili “pod čiarou” v prvom kole.
Dakujem pekne za odpovede. Ohladom tej teorie som si v zasade vedoma, zaujimali ma skor take skusenosti z prvej ruky od mamiciek zo stareho mesta, ktorych deti sa minuly rok nedostali. Viem, ze to tu nie je reprezentativna vzorka, ale aj tak ma zaujimali ohlasy
@tatiana2235 urcite sa musi dostat, ak mate tp v starom meste min spadova ma miesto a musi ho vziat. Ak nie treba volat na mesto na skolsky urad a tam uz Vam daju odporucenie, prip zistia kde je volne