Sťahovanie sa z Prahy do Bratislavy

mariskaaaa
16. aug 2023

Ahojte ženy, prosím vás o radu, ktoré lokality v Bratislave vnímate ako baby friendly, co sa týka zelene, pekných ihrísk, bezpečnosti...
Budeme sa sťahovať z Prahy a ja som v Bratislave žila pred 5 rokmi ešte ako bezdetna, teda tieto veci ma oblúkom obchádzali 😀 momentálne bývame hneď nad obrovským parkom, za barákom malý lesík, zvykla som si teda dieťa vypustiť napr na odrážadle a "nestarat sa" 😀
Vďaka moc!

masinka
16. aug 2023

@mariskaaaa my sme byvali v Petrzalke pri Dk Luky, na MD to bolo super, za domom velky park, tzv "jama", ihrysko, bez pristupu aut, dieta tam mohlo lietat na odrazadle. Blizko bol Drazdiak, tam sa tiez dalo s detmi chodit.

uhnakova
16. aug 2023

My bývame v Petržalke, časť Petržalské korzo. Býva sa tu super, všetko je po ruke - škôlky, školy, ZUŠky, obchody, lekári. Napešo do Sadu Janka Krála alebo do Auparku. Aj do mesta sa dá dokráčať. Je tu viacero detských ihrísk a dá sa pustiť dieťa samé na odrážadle, napr. pred naším domom. Nevýhodou pre mňa je, že po cykloceste jazdia elektrické kolobežky a jednokolky úplne zbesilo, čiže treba seba aj deti navyknúť dať si pozor. Pomerne dosť psov, časť aj navoľno, to je ale po celej Petržalke. Časť budov sú novšie stavby, nie paneláky. Držím palce s výberom lokality.

beata_k
16. aug 2023

@mariskaaaa Petrzalka. Tam mas fakt vsetko. Mesiace nemusis za Dunaj 😄

kiwi3
16. aug 2023

ruzinov, ostredky. velky park, kde je denne "vypustenych" niekolko destiatok deti, mnozstvo ihrisk, skoly, restiky atd. vacsinou rodiny s detmi alebo potom starsi ludia, co tam byvaju od zalozenia sidliska.

luccija
16. aug 2023

@mariskaaaa bývala som na začiatku Petržalky a bolo výborne blízko do mesta, sadu, Aupark, hrádza ..trh, pošta, zdr.stredisko.Este sa mi páči Ružinov Štrkovec, Kuchajda, ale dnes už všade máš ihriská, parky,nákupné centrá kde sú detské ihriská okolo... aj Dúbravka je fajn, ale už ďalej

petamich
16. aug 2023

ja osobne zaciatok Petrzalky alebo Ruzinov 🙂

mateson
16. aug 2023

Tu ma ukamenuju za takúto odpovedať,aj právom 🤷 asi musíte, ale ja radím sa z Prahy do Bratislavy vôbec nestahovat.

uhnakova
16. aug 2023

@mateson niekedy sa inak neda. Aj my sme prestahovali z Prahy do Bratislavy a to som si myslela, ze som tam navzdy. Osud to zariadil inak. Bolo mi to luto, ale nakoniec som sa s tym vyrovnala. Tu sa nam narodili deti a ocenili sme, ze stari rodicia su blizko.

majlo1234
16. aug 2023

@mateson haha zdielam tento pocit😑 ale zas doma je doma ci ako sa hovori.

@mariskaaaa cisto teoreticky vsetky stare sidliskove casti su zelene a vybavene ihriskami. Co sa tyka bezpecnosti, Bratislava je velmi bezpecna(okrem par konkretnych miest, kde sa vsak urcite neprestahujete). Mne osobne je najsympatickejsia Raca s rychlou dostupnostou do mesta aj do lesa, ale prijemne sa byva aj v Petrzalke a Ruzinove. Ak chcete ist dalej od mesta, potom Karlovka. Ak mate kopec penazi, tak stare mesto v okoli horskeho parku.

mandzula
16. aug 2023

Ruzinov Ostredky, kopec zelene, ihrisk.

mariskaaaa
autor
16. aug 2023

@mateson určitě vás nikto nebude kamenovat 🙂 a dáte pls aj postrehy prečo určite nie? Vďaka!

zmrzlinka2021
16. aug 2023

@mateson Bratislava je moderne, vyspele a roznorode mesto a mozem povedat, ze uz sa moze zaradit medzi moderne europske mesta. Jeho vyhoda oproti Prahe je v tom, ze je to male mesto. V podstate take vidiecke.

anita6666
16. aug 2023

Z krásnej Prahy do špinavej Bratislavy? Au

amelia89
16. aug 2023

@mariskaaaa skolstvo, zdravotnictvo,kultura, infrastruktura, mhd, atď.
ale mate na to urcite osobne dovody tak tieto veci su v tej chvili jedno.

yoxinka
16. aug 2023

@anita6666
Ale no. Kde všade si v Prahe bola? Lebo porovnávať Václavák a nejakú zastrčenú časť Petržalky je trochu odveci. Praha je taká istá špinavá ako Bratislava. Čím chcem povedať, že BA nejako špeci špinavá nie je. Bývala som v rôznych častiach BA, bývala som v Prahe, máme tam rodinu, sme tam často. Mám Prahu prechodenú krížom-krážom, nie len vychytené turistické destinácie. Praha je oproti BA veľkomesto, to sa dá vnímať ako výhoda aj nevýhoda BA, ale určite by som Prahu nedávala ako príklad špinavého mesta, to je nefér.

mariskaaaa
autor
16. aug 2023

@yoxinka s týmto veľmi súhlasím 🙂 zober si len Vinohrady vs Jižní město, a obě sú Praha 🙄😀

yoxinka
16. aug 2023

@mariskaaaa
Ja milujem tieto múdrosti a hlášky v duchu “odporná špinavá Bratislava”. Väčšinou to tvrdia ľudia, ktorí boli max na hlavnej stanici v BA. Ja tu žijem 20 rokov a Bratislava je každým rokom krajšia a príjemnejšia pre život. Inak, myslím, že každá mestská časť je fajn na život. Mne sa páči Rača, Dúbravka, aj ten spomínaný začiatok Petržalky môže byť celkom fajn. Závisí, čo potrebuješ. Či chceš byť bližsie k mestu alebo ďalej, ču preferuješ niečo pokojnejšie alebo rušnejšie. Kamoši bývajú na Kramároch, blízko všade, aj do lesa aj do mesta ale furt šľapeš do kopca alebo z kopca. Ďalší kamoši sú na Račku. Rovno v centre, ale byt majú tak šikovne otočený, že tam majú úplne tichučko a blízko úplne všetko. My sme sa po pred pár rokmi odsťahovali do domu v Záhorskej. Mne sa deti hrajú samé na ulici, taká dedinská atmoška, nám to vyhovuje, ale toto nemusí byť pre každého 🤷‍♀️.

olimuc
16. aug 2023

Ruzinov je fajn, zaciatok Petrzalky … najdu sa pekne casti, do Pentagonu alebo na Kopciansku sa stahovat nebudete … Praga vs Bratislava … Bratislava je dedina, ak byvas v niektorych “usadlickych” oblastiach kazdy kazdeho pozna a v baraku sa dedia byty cez generacie … sama som z BA byvala som vzdy na tom istom mieste… je tam ticho a pohoda a bezpecne nakolko je policajna stanica hned pod oknom, kt si pamatam este ja ako dieta …

kris_tin257
16. aug 2023

My bývame v Petržalke blízko technopolu, všetky základné úrady na peši, v okolí dve polikliniky obe na peši nemocnica škôlky školy krúžky kocikujem okolie drazdiaku chorvátskeho ramena a v lužných lesoch kde je kľud 😊 za mňa top lokalita, bývalá som aj v Karlovke (tam tie kopce by som nechcela vkuse riesit s kočíkom), v podunajských a v novom meste, u mňa vyhráva Petržalka 👍

adrianka2606
17. aug 2023

Ja by som tiez nesla z Prahy do BA, ale ak by som musela, mne sa paci aj Karlova Ves

vreckovka2
17. aug 2023

@mariskaaaa presla som si ako studrntka skoro vsetkymi castami :D. Byvali sme neskor roky v Ruzinove. Ja osobne by som chcela v blizkosti les a teda by to bola prioritne Raca. Pripadne Kramare, alebo Karlovka.

zoeeoz
18. aug 2023

Raca, krasnany, nove mesto (okolie vinohradov)

gubka71
24. aug 2023

@mariskaaaa byvam v Karlovej Vsi,za domom hned les,pred domom skola,ihrisko..🙂
Ale nie Dlhe Diely☝️

banderaska29
24. aug 2023

Rozhodne Rača 🙂 je to kompromis v zmysle väčšia dedinka v meste, najčistejší vzduch v Bratislave, vinohrady, viniče, víno 😀 deti maju niekoľko ihrísk, plaváreň 🙂 občianska vybavenosť je super. aj Záhorská bystrica je ok, ale lepšie sa do mesta dostaneš z Rače.