Ahojte, býva tu niekto na byte ako študent napr. s ďalšími študentmi? Ako to zvládate, ako ste sa k tomu dopracovali a vybavili to? Potrebovala by som nejaké rady, tipy, skúsenosti 😃 ďakujem ☺️
Treba pozerat inzeraty, kde sa ponukaju izby na prenajom v zdielanych bytoch. Alebo sa spoj s nejakou kamoskou a prenajmite si pre seba cely byt.
dopracujes sa k tomu tak, ze bud mas kamosov, s ktorymi chces ist byvat a hladate si spolocny najom, alebo je xy skupin napriklad na FB o podnajmoch, tak treba hladat podla svojich poziadaviek. samozrejme vzdy je to individualne, lebo nikdy nevies, na koho natrafis 🙂
pozri spolubyvanie.sk tam je toho plno.Možno aj na fb takéto skupiny.Ja som tiež takto počas vš v Ba bývala.Lepšie ako intrák
@sendy1977 Práveže z tohto mám strach. Chcem si to už dopredu všetko pozisťovať a vybaviť ale nepotrebujem platiť nájom už od júna alebo júla. A niekedy je naozaj v tom auguste už neskoro. A normálne teda v pohode niečo našli? 🙂 Ja si myslím teda, že najlepšie je samozrejme po známosti, lebo niektorí študentom viacerým ani nechcú dávať prenájom. Keďže sú presvedčení, že budú "vyvádzať". Ale vždy sa to samozrejme ani nedá po známosti 😀.
@crazy_cat_lady Áno jasné chápem. My by sme si tak 3 alebo 4 chceli prenajať celý byt. Kukám aj FB stránky, ale tam sú ľudia veeeeľmi rýchly a niektorí naozaj nebudú čakať až dokedy sa tam v septembri nasťahujeme a budeme platiť. Radšej to dajú tým, čo tam budú chcieť ísť hneď.
syn tak býva v Prahe, predtým býval na internáte. S kamarátom sa rozhodli, že pôjdu spolu na byt. Rozhodli sa v ktorej časti Prahy chcú byť, aký veľký byt chcú a začali pozerať inzeranti. Vedeli, že im zmluva na internáte konci 10 septembra, tak začali hľadať v júli, Byt našli do týždňa ale podmienka bola, že podnájom od augusta, tak august platili byt aj internát.