Spolubývanie alebo bývanie ako študent na byte

diefrau
25. apr 2024

Ahojte, býva tu niekto na byte ako študent napr. s ďalšími študentmi? Ako to zvládate, ako ste sa k tomu dopracovali a vybavili to? Potrebovala by som nejaké rady, tipy, skúsenosti 😃 ďakujem ☺️

sendy1977
25. apr 2024

syn tak býva v Prahe, predtým býval na internáte. S kamarátom sa rozhodli, že pôjdu spolu na byt. Rozhodli sa v ktorej časti Prahy chcú byť, aký veľký byt chcú a začali pozerať inzeranti. Vedeli, že im zmluva na internáte konci 10 septembra, tak začali hľadať v júli, Byt našli do týždňa ale podmienka bola, že podnájom od augusta, tak august platili byt aj internát.

zuzanaete
25. apr 2024

Treba pozerat inzeraty, kde sa ponukaju izby na prenajom v zdielanych bytoch. Alebo sa spoj s nejakou kamoskou a prenajmite si pre seba cely byt.

crazy_cat_lady
25. apr 2024

dopracujes sa k tomu tak, ze bud mas kamosov, s ktorymi chces ist byvat a hladate si spolocny najom, alebo je xy skupin napriklad na FB o podnajmoch, tak treba hladat podla svojich poziadaviek. samozrejme vzdy je to individualne, lebo nikdy nevies, na koho natrafis 🙂

liusa82
25. apr 2024

pozri spolubyvanie.sk tam je toho plno.Možno aj na fb takéto skupiny.Ja som tiež takto počas vš v Ba bývala.Lepšie ako intrák

diefrau
autor
25. apr 2024

@zuzanaete áno chceme si takto traja prenajať možno ešte aj s jedným 😁

mexico_16
25. apr 2024

@diefrau a v ktorej casti?

mexico_16
25. apr 2024

@diefrau a v ktorej casti Ba?

diefrau
autor
26. apr 2024

@sendy1977 Práveže z tohto mám strach. Chcem si to už dopredu všetko pozisťovať a vybaviť ale nepotrebujem platiť nájom už od júna alebo júla. A niekedy je naozaj v tom auguste už neskoro. A normálne teda v pohode niečo našli? 🙂 Ja si myslím teda, že najlepšie je samozrejme po známosti, lebo niektorí študentom viacerým ani nechcú dávať prenájom. Keďže sú presvedčení, že budú "vyvádzať". Ale vždy sa to samozrejme ani nedá po známosti 😀.

diefrau
autor
26. apr 2024

@crazy_cat_lady Áno jasné chápem. My by sme si tak 3 alebo 4 chceli prenajať celý byt. Kukám aj FB stránky, ale tam sú ľudia veeeeľmi rýchly a niektorí naozaj nebudú čakať až dokedy sa tam v septembri nasťahujeme a budeme platiť. Radšej to dajú tým, čo tam budú chcieť ísť hneď.

diefrau
autor
26. apr 2024

@mexico_16 Ja si myslím, že na tom až tak nezáleži 😅 pretože každý bude mať školu úplne niekde inde. Tak len aby sme sa tam dostali v pohode MHD stači 😂.

sendy1977
26. apr 2024

@diefrau keď chceš niečo slušné, tak už musíš začať hľadať v júly. A zrejme aj ten august zaplatiť, keď sa nedohodnete na septembri . Syn našiel byt cez realitku.

diefrau
autor
27. apr 2024

@sendy1977 áno, veď keď sa nebude dať inak tak už v auguste zaplatíme 😅