Spojená škola de La Salle, Bratislava

polewa
28. apr 2021

Ahojte,
nájde sa tu niekto kto má detičky v ZŠ De La Salle? Zaujímalo by ma bližšie info. Maly ide do prvej, tak sa rozhodujeme čo a ako.
Ako to tam funguje? Ako je to so stravou? Možno ak má niekto skúsenosť aj s alergiami, ako je to s nosením vlastnej stravy.
Ďakujem

lucik194
28. apr 2021

@polewa no strava je 50/50 raz v pohode inokedy otras. nevaria ale nosia obedy z inej jedalne, co je hrozne, v podstate su len nakladaci jedla.
3-4x do tyzdna maso, v piatok mucne sladke.
vies objednat bezlaktozove, ale potom ma vsetko bezlaktozove, v jedalni vyberaju z 5 jedal pre deti na kazdy den jedno jedlo, ty nevies ako rodic vybrat jedlo. proste nemas na vyber.
bezlaktozove je napr v piatok nejaka zelenina, ale deti budu mat buchty, takze tvoje dieta sa bude pozerat na spoluziakov ako sa napchavaju sladkym ale jemu bezlaktozove buchty neurobia, bude mat ine.... 🙁
dobre na skole je to, ze je skola mala, rodinna, vsetky deti 1-4 sa poznaju, tried je malo, deti v triedach tiez, prvacke byvaju dve triedy, jedna normal jedna clil

polewa
autor
28. apr 2021

@lucik194 Dakujem, no to mi prave velmi neriesi situaciu kedze maly je ABKM cize ani bezlaktozove nemoze. Tak preto riesim ci akceptuju krabicky z domu alebo ako sa to riesi. A prosim ta s ucitelmi, kruzkami je to ako? Poobede s druzinou ci ako sa to teraz vola 😀

lucik194
28. apr 2021

@polewa abkm to fakt nevyriesi, problem je ze nebudes mat kam dat jedlo, lebo v jedalni sa nevari, tam rano “kucharky” nebyvaju.... toto neviem ja mam dieta s intoleranciou....
kruzky ako vsade inde, je ich menej lebo skola je mala, par kruzkov co robia ucitelky, par 3-4 externe, do toho ZUS. druzina v normalnom rezime do 17:00, teraz kratsie.

polewa
autor
28. apr 2021

Dakujem. Tak toto bude asi nas kamen urazu. Neviem veru co. Ideme na zapis tak uvidimeco nam povedia. Snad sa budeme moct aj popytat daco v tejto dobe 🙂

jajamalka
29. apr 2021

@polewa akceptujú krabičky, nie je s tým problém, kuchárky to zohrejú.

jajamalka
29. apr 2021

Tie krabičky z domu držia družinárky v chladničke od rána. Veľká výhoda je, že ZUŠ chodí pre deti a vyučko je v areáli školy, rodič nemusí robiť taxikára. Aj skauting je možný a veľa športových krúžkov. Viem to, lebo deti kamarátok sem chodia.

polewa
autor
29. apr 2021

@jajamalka dakujem za info 😊