Dobrý deň, ako to je naozaj s bývaním v Slnečniciach ? Čítala som na Facebooku v skupine, že ľudia už ľutujú kúpu. Odovzdávanie bytov meškalo aj rok, nekvalitne postavané byty, vysoké náklady a pomer cena a kvalita otras. Takúto mám referenciu aj od jednej kamošky, ktorá sa odtiaľ sťahuje. Máte podobné skúsenosti, či naopak ste spokojní ?
My čakáme na skolaudovanie, Predĺžilo sa to, z objektívnych dôvodov, všetko nám bolo riadne vysvetlené.
📌 téma zaujíma aj mňa, pripinam sa 😊
Každá jedna novostavba je hejtovana, zväčša tam tí ľudia nikdy nebyvali. Ak si začneš čítať o novostavbach, kvalite prevedenia, lokalite atď, tak máš pocit, že najlepšie ti bude v krabici pod mostom.
Vysoké náklady? Kamarátka bola nájomníčka či majitelka?
@tanapeta Bola majiteľka 🤷🏻♀️ tiež mi to nepríde logické, keďže to bola novostavba
Tak my mame v slnecniciach menšie náklady za energie v prepočte, ako mame v inej novostavbe. Ja viem totiž porovnať.
My pozeráme ten projekt Slnečnice UNIQ, čo majú aktuálne na stránke a zaujal nás.
Nebyvam, ale poznam 3 majitelov bytov v slnecniciach. Jeden spokojny byva uz dlho, kupoval v jednej z prvych budov. Dalsi dvaja spadaju do kategorie, ze byt este nemaju, napriek tomu, ze uz ho mali mat odovzdany. V podstate o rok dlhsie musia platit najom oproti povodnemu planu, lebo byt sice stoji, ale kolaudacia je blokovana.
Máme 2 byty v Slnečniciach. Za mňa spokojnosť, aj nájomníci sú spokojní. Oba byty máme v časti Viladomy, vo vnútri. Časť mesto by som nekupovala, z jednej strany 4 prúdovka, z druhej strany pomerne aktívna železničná trať. Jeden byt mám vyše 5 rokov, druhý kratšie, za ten čas absolútne žiadny problém s nekvalitou, náklady úplne v norme. Treba ale kúpiť aj parkovacie alebo garážové státie, inak môže byť problém s parkovaním, pretože "verejných" je tam ozaj len pár, ani náhodou nie pre všetkých.
.
Cakame na kolaudaciu, ktora sa kvoli uradom a istym stazovatelom, ktori napadnu takmer kazdy projekt, neumerne predlzuje, dostavane bolo uz davno a nacas. Poznam viacero ludi, ktori uz byty maju v inych etapach a nestazovali sa na kvalitu - drobne nedostatky pri preberani najdes vsade a opravia sa. Prostredie nadherne (cast viladomy), nova park, pekne upravene okolie. Naklady pri takomto projekte musis logicky pocitat aj na spravu prave tych vonkajsich priestorov, ale ja si teda radsej priplatim a mam upravene, ako sa pozerat na nepokosenu travu pri panelaku. Dalej ak mas parkovacie miesto, naklady mas aj nan, naopak na novy byt ako taky nie su urcite vyssie. No a tiez sa castokrat stazuju prave ti, ktori ani nesli okolo, takze to by som brala s rezervou.
Bývam v Slnečniciach od septembra 2021 v bytovom dome, ktorý aktuálne získal ocenenie Stavba roka 2022..ja som už bývala kade-tade...ako dieťa som vyrastala v Ovsisti, potom som si kúpila byť na Tupolevovej, odtiaľ sa sťahovala na Kramáre, potom do Vrakune (novostavba), následne do domu v Rovinke...zaprisahala som sa, že do bytu a už vôbec nie do Petržalky sa v živote nevrátim...pod vplyvom životných okolností som mala nečakanú možnosť kúpiť byt v Slnečniciach vo Viladomoch v bytovom dome S14...a teda som skutočný človek, ktorý tu býva, žiadna reklama...a sme tu veľmi spokojní...kúsok hrádza, krásne prostredie, veľa zelene, v pohode ludia...je pravda, že do Slnečnice-Mesto by som asi nešla...ale to je zase len môj subjektívny názor ...takže za mňa veľká spokojnosť s bytom v Slnečniciach-cast Viladomy..
Vždy na nete nájdeš skôr sťažnosti. Spokojní ľudia nemajú dôvod to písať. Inak lokalita super