Skyro - novovznikajúca stredná škola informačných technológií a umelej inteligencie

svetlana23
16. apr 2024

ahojte, prave premyslame so synom kde ho dame buduci rok na strednu skolu, co pozeram recenzie a zoznamy strednych skol, v BA to neni ziadna slava... syna by najradsej bavila informatika a informacne technologie, rada by som mu dopriala moznost moderneho vzdelavania hodneho tohto storocia, nemam problem ho dat ani do sukromnej, ale bojim sa ze sa mi ta cena ''nevrati'' na hodnote a spoluziaci tam budu iba ludia z prominentnych rodin...
vsimla som si novu strednu skolu ktora sa bude otvarat tento rok v BA, vola sa Skyro, a co som si ich zatial napozerala tak sa mi pozdavaju asi najviac, jedina bariera je to ze je to uplne nova skola...aky mate nazor vy?

guudy
16. apr 2024

@svetlana23 osobne preferujem skoly, ktore uz maju nejaku historiu a vedia sa preukazat vysledkami. Pri novej skole nemas absolutne ziadne zaruky kvality, je vysoko pravdepodobne, ze prve roky budu vychytavat ‘detske choroby’…
Ak sa chce venovat informatike, bavi ho a ide mu aj matika?
Neviem, co si predstavujete pod informatikou…lebo to moze znamenat cokolvek. Ak chce programovat, odporucam zacat korespondencnymi seminarmi prask.ksp.sk www.riesky.sk www.sezam.sk

lucik194
16. apr 2024

kebyze maju aspon 1-2 rok fungovania, nejake recenzie, nepoviem, ale do uplne novej skoly, nie

plus ides platit za nieco, o com nic nevies, takze nie

skolne 5000eur nie je napisane ci rocne, alebo na celu dlzku studia, podla akeho planu idu, nic....
za mna dost bieda...

lulamx
16. apr 2024

@lucik194 na stranke je uvedene, ze skolne 5000 € je na skolsky rok 24/25. zapisne 850 € je na cele studium. skolne sa ma zvysovat s inflaciou kazdorocne. bezna prax na sukromnych skolach.

@svetlana23 manzel pracuje v tejto oblasti a hovori, ze ludia, co stoja za touto skolou su extremne sikovni. ocakava, ze to bude mat velmi dobru uroven.

pre nas by bolo skolne privysoke, takze nejdem potomkovi ponukat prestup 🙂

guudy
16. apr 2024

@lulamx okrem toho, ze su extremne sikovni, su aj rovnako skveli ako ucitelia? 🙂
Mne by napr skolne nevadilo, ale napr 1 hod matiky do tyzdna by mi vadila velmi. Tiez nie su jasne osnovy, celkovo ich web je plny prazdnych fraz🤷🏼‍♀️
Keby toto ponukali ako kruzok, tak v pohode. Ale ako skola, pre mna v ziadnom pripade nie 🙂

lulamx
16. apr 2024

@guudy popravde netusim, aki su ucitelia, ci budu ucit osobne, ak budu, tak ake predmety. tych ludi nepoznam. manzel mi uz davnejsie spominal, ze ma vzniknut takato skola. jemu sa ten koncept pacil. tak som sa ho pytala, ci je to ono. a nasladne posunula nazor.

niekomu mozno 1 hodina matiky staci alebo dokonca vyhovuje. neviem posudit, ci pri takto zameranej skole je to dostatocne.
nastastie, je mozne si vybrat. aspon teda do urcitej miery.

lucik194
16. apr 2024

aj najlepsi programátor moze byt uplne nevhodny ako ucitel, proste vedomosti ma, ale teens to podať nevie

mali sme takého matikara, vedomosti 200perc. ale naucit nás nevedel

za mňa absolutne nevhodné rozdelenie ucebnych osnov, sorry 1x týždenne matika je absolutne nedostatocna, pre dalsie vzdelavanie v IT. detto 3 hodiny angliny aj slovenciny......

guudy
16. apr 2024

@lulamx nie, 1 hod matiky je uplne zle na takomto type skoly. Prave naopak, ocakavala by som viac matiky ako na inych skolach.
Suhlasim s @lucik194 .

Pozerala som si kriteria na prijatie, je to celkom vysmech, kedze uspesny uchadzac musi mat aspon 2 body z 18😂 ( z mat aj slj)

skyro
14. máj 2024

Dobrý deň, radi by sme odpovedali na vaše otázky. 🙂

Rozvrh hodín
Pracujeme na úprave týždenného rozvrhu predmetov. Plánujeme navýšiť počet hodín matematiky, ktorá bude zahŕňať aj analytickú matematiku zameranú na prepojenie teórie s praxou.

Poplatky za štúdium
Školný poplatok na školský rok 2024/2025 je 5000 €. Pri nástupe sa hradí aj zápisný poplatok 850 €. Ponúkame rôzne finančné úľavy, ako sú štipendiá alebo dohody o zdieľanom príjme (Income Share Agreement), ktoré umožňujú splácanie nákladov až po dosiahnutí určitej výšky platu. Naším cieľom je zabezpečiť kvalitné vzdelanie pre všetkých talentovaných študentov bez ohľadu na ich finančnú situáciu. Preto ponúkame aj individuálne finančné plány.

Študenti majú možnosť získať praktické skúsenosti prostredníctvom stáží v renomovaných firmách, ktoré sú finančne ohodnotené. To im umožňuje splácať školné už počas štúdia.

Pre viac informácií o finančnej stránke školy si môžete pozrieť epizódy podcastu Moderná škola:
Epizóda #20 -

https://www.youtube.com/watch?v=dMZflLlfVIM


Epizóda #26 -

https://www.youtube.com/watch?v=B6Bi8fbDkYA


Epizóda #27 -

https://www.youtube.com/watch?v=M1pszMkeV70

Naši učitelia a skúsenosti
Hoci sme nová škola, náš tím tvorí skupina skúsených odborníkov z oblasti vzdelávania, biznisu a technológií, spolu s nadšenými mladými ľuďmi. Spoločne máme viac ako dekádu skúseností so vzdelávaním študentov. Naši pedagógovia prechádzajú náročnými teoretickými a praktickými skúškami, aby sme zabezpečili vysokú kvalitu vzdelávania. Napríklad skúšobné hodiny pred študentami a odborníkmi, kde vyhodnotíme ich odborné vedomosti, ale najmä ich schopnosť vzdelávať a rezonovať so študentami. Navyše, môžeme sa pochváliť aj podporou a spoluprácou s Máriou Bielikovou, CEO KiNiT a bývalou dekankou FIIT STU, čo je pre nás veľká česť.

Prijímacie skúšky a kritériá
Prijímacie kritériá pre testy zo slovenského jazyka a matematiky sú nastavené nízko, pretože najdôležitejšou časťou prijímacích skúšok je osobný pohovor. Týmto spôsobom najlepšie spoznávame potenciál a záujmy uchádzačov. Máme zároveň skúsenosti s talentovanými študentmi, ktorí sa pre nízke výsledky v prijímacích testoch nedostali na vybranú školu, hoci mali vysoký profesijný potenciál.

Pre viac informácií o známkovaní v Skyro si môžete pozrieť epizódu #15 podcastu Moderná škola -

https://www.youtube.com/watch?v=kMju3_Fu3NA

Kontakt a podujatia
Ak máte záujem o bližšie informácie, môžete nás kontaktovať e-mailom na info@skyro.ai alebo telefonicky na +421 915 509 765 a dohodnúť si individuálne stretnutie.

Dňa 29. mája organizujeme otvorené podujatie Skyro Meetup, kde budete môcť spoznať náš prístup k vzdelávaniu a vypočuť si významných hostí ako Tatiana Ondrejková (CEO Pelikan.sk), Natália Pavlovská (CEO WomanUp) a Veronika Radobická (CEO Wezeo Nordics).

Viac informácií a registráciu nájdete tu - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdgC53.... 🙂