Dobry den, prosim nemate niekto aktualne skusenosti s tymito skolami v BA, rozhodujeme sa, kde dame syna. Je velmi sikovny, rad sa uci, vie slusne anglicky, ale ma aj specificku povahu (vela energie, velmi zvedavy, neposedny atd) a tak hladame aj osobnejsi, citlivejsi pristup zo strany ucitelov. Akekolvek aktualne info velmi pomoze, dakujem❤️
@tana85 dakujem pekne z odpoved, a kam ste nakoniec dali dieta? A co sa tyka kvality samotneho vzdelavania su vasi znami spokojni?
@janka_kubko Narnia je cirkevná škola. Nad Galileom ste nerozmýšľali? To je podľa mňa škola na úrovni.
@janamoto78 ano viem ze je citkevna, ale chodia tam aj neveriaci/nepraktizujuci… galileo je nam uz velmi daleko a asi aj mimo nasich financnych moznosti.
ohladom tej Devinskej ZS by som si overila ako mavaju tie deti rozvrh a vyucovanie, lebo na Ceskej (pod ktoru patria) v minulosti to bolo docela "husté"..... najmensie deti castokrat mali este povinný kruzok a v podstate sedeli na vyucovani do 15:00......
@lucik194 to by asi az tak nevadilo, syn sa rad uci, praveze je problem ked sa nudi… kedze uz plynule cita a pise, narocnejsia skola by mu mohla sediet. Len teda neviem ci zd ceska je ta spravna pre nas🤷♀️
@janka_kubko Zdravim, a vy ste si podali prihlášky na všetky tieto školy? lebo prijimací proces už začal, alebo to nerišiete este v tomto školskom roku
@alexnina777 ano mame podane prihlasky, v narnii sme uz boli na zapis a tie dalsie dve nas cakaju.
@janka_kubko ono pises ze ma vela energie a je neposedny.....
kamoska mali na ceskej a dali ho odtial prec
pretoze mali vyucovanie, isli na obed a znova “kruzok vyucovanie” to dieta realne od rana do 15:00 sedelo, nevyburene, nevybehane, cele zle....
toto sa popytaj ako funguje
@lucik194 toto uz citam viackrat tak asi to bude celkom problem… dakujem za reakciu
@janka_kubko nakoniec sme dali do statnej v Starom meste. podla toho, co vraveli, tak je tam na deti velky tlak, aby podavali vykon, je to dost take, ze podporuju sutazivost medzi detmi s cielom "motivovat ich", co ale nie kazdy rodic schvaluje. jedna suseds tam ma dceru v 6 rocniku a aj ked neuvazuju o zmene, vravela, ze cez vikend travia nad pripravou do skoly 3-4 hodiny...
@janka_kubko Ono je ale dosť problém sa na tieto školy dostat, je o ne extrémny záujem. Ja odporúčam dat si vzdy aspon 2-3 školy poistku na kvalitnú inú školu prihlášku. Kedže ste boli na Narnii tak poznáte asi filozofiu tejto školy, je to škola s výbornou metodikou, medziľudskýn pristupom , učia kritickému mysleniu a netlačí sa na výkon, práve naopak. O Českej viem zhruba to isté ako píše pani nado mnou. prajem veľa šťastia
@alexnina777 dakujem pekne za odpoved❤️
Tiez riesime aktualne tuto dilemu. Pozname vela ludi z Devina co maju/mali deti na ZS Ceska. Vela ludi hovori ze su tam celkovo spokojni, ale asi viac pocujem negativne reakcie az ze niekedy museli davat deti na inu skolu. Co je pozitivum, vyzera skola sa mierne meni a vyzera ze snazia sa znizit tlak na deti, aj ked to bude asi stale viac ako na inych skolach. Zaroven uz zvyknu mat deti aj menej uloh ako kedysi. Skola ide do pilotneho rocnika kurikularnej reformy, co by tiez skole mohlo pomoct byt menej orientovani na vykon, nie je to ale iste, skor si myslim ze to pojde postupne. Tu su nejake body co ti mozu pomoct pri rozhodovani ci Ceska ano alebo nie (berte to prosim iba co som sa dozvedel, nemame tam dieta)
- skola je bilingualna, zapaja anglictinu do predmetov od 1. rocnika a postupne graduje az v 5. rocniku prechadzaju na full english
- je tam dost memorovania a ucenia slovicok naspamat, kedze sa ucia uz od zaciatku po anglicky tak taka prvouka neskor biologia moze byt naozaj dost biflovani
- skola je mensia (2x8 rocnikov), co dava taky rodinnejsi feeling ako pri velkych skolach
- ulohy by ze vraj mali byt uz iba dobrovolne/odporucane, co vychadza tiez z reformy
- skola ma iba 8 rocnikov, dost deti ide po 4. prec a kolektivy sa premiesaju - niekedy je to ok niekedy tam vznikaju problemy - to je ale asi bezne. Po 8 rocniku sa vacsina hlasi na 5 rocne bilingualne gymnazia ak sa nedostanu, musia ist na 9. rocnik niekde inam
- nemaju na skole skolsku psychologicku, ak je problem musi sa ist na Gymnazium Ceska do mesta, co je dost nevyhoda, lebo tym je tato sluzba vlastne pre deti nedostupna
- nemaju native speakerov - kedysi mali, ale ze nemali s tym dobru skusnost
- komunikacia so skolou je tazsia a dost setria na veciach, priestory vyzeraju trocha zanedbane, nejake zlepenia navrhy od rodicov nie su velmi realne
- dbaju dost na disciplinu a vykon, vela testov a znamok - na dni otvorenych dveri nam to vyslovene povedali ze nie su skola typu Felix kde sa deti viac ucia hravou formou
Ako som vravel, niektori ludia velmi chvalia a ze deti su tam spokojne, ini su taki ze ok ale s vyhradami a su aj taki co uplne zle a dali deti prec. Nozaj to tazko povedat, asi fakt zalezi od dietata, pripadne v kombinacii s triednym ucitelom a kolektivom. Boli sme aj na Narnii a tam sme z toho mali lepsi pocit - komunikacia, priestory, prezentacia skoly, filozofia.
@janka_kubko aha. Chápem. My sme veriaci. Nám by to bolo jedno, ale Gaˇileo vyšlo lepšie. Aj keď je to drahšie najmä keď je tých detí už viac. Držím palce pri rozhodovaní.
@inghame velmi pekne Vam dakujem ta odpoved, velmi mi to pomohlo🍀 vcera sme boli na zapise, stale mam velmi zmiesane pocity, uvidime ako sa rozhodneme a teda aj kam nas prijmu. Vy sa teda tiez hlasite? Ak by ste chceli zdielat skusenosti a info, mozeme si napisat aj sa. Zatial pekny den
@janka_kubko ZS Ceska v Devine necakaj citlivy pristup. tri rodiny mam v okoli, co bud uz vzali alebo hladaju kam deti odtial vezmu. ja som tam bola s dcerou na zapise dva roky dozadu a zial, na mna skola urobila zly dojem, aj samotna riaditelka je kapitola, s nou si neviem predstavit riesit to, co riesime napr. zs ktoru sme si nakoniec vybrali