Skúsenosti s centrom Andreas v Bratislave

melanybibi
4. jan 2021

Dobrý deň, môže mi niekto poradiť? Mám 15rocneho syna autistu a chcela by som mu zmeniť školu , rozmýšľam o škole v Bratislave . môže mi niekto odporučiť ? čítala som na ul. Dolinského chcela by som vedieť čo je to centrum Andreas či to je i škola.dakujem.

pribinak
4. jan 2021

@melanybibi centrum Andreas nie je škola, robí sa tam diagnostika, poradenstvo, terapie, nácvik niektorých zručnosti, ale škola tam nie je

klarka56
4. jan 2021

@melanybibi Andreas nie je škola. Ale na Dolinského je odporúčaná, vraj je dobrá. Skús tam aspoň zavolať, popýtať sa, príp. ak sa bude neskôr dať, dohodnúť si tam stretnutie. Ja mám autistu, ale je maličký ešte. Nám odporúčajú klasickú MŠ na integráciu, ale keby to do budúcna nevyšlo, zvažovala som ako ZŠ práve Dolinského. A teraz chodí do špeciálnej ZŠ?

melanybibi
autor
4. jan 2021

Áno chodí do ŠZŠ nie som spokojná nič ho tam nenaučili . Čítala som ževtom Andreas je denný a týždenný pobyt tak neviem.Ale zavolám si do tej školy na Dolinského.Chceme sa presťahovať do Bratislavy takže si hľadáme podnájom blízko tej školy.

klarka56
4. jan 2021

@melanybibi Andreas isto nefunguje ako ZŠ (ani MŠ). Ten pobyt asi mysleli ambulantný, t.j. tam dieťa príde na hodinu/dve, na terapiu a pod. Teda pokiaľ sa nič nezmenilo (ale pochybujem).

nesma
4. jan 2021

Škôl v BA kde mozno dať autistu je viac...škola na Halkovej aj Žehrianska, plus sú aj súkromné zariadenia ako F84.

klarka56
4. jan 2021

@nesma prosím, máš aj skúsenosť s niektorou? (okrem F84, tú poznáme). Ďakujem.

nesma
4. jan 2021

@klarka56 ahoj osobnú so žiadnou len viem že existujú

nesma
4. jan 2021

@klarka56 Inak ak vám odporúčajú dieťa integrovať tak by som nešla cestou ŠMŠ radšej potom súkromné zariadenie s menším počtom zdravých detí.

klarka56
4. jan 2021

@nesma Ďakujem. Syn chodí teraz do ŠMŠ v DSS ale odporúčajú integrovať do klasickej MŠ, kde je ale aj liečebný terapeut. Vraj také v BA sú, len som si zabudla poznačiť ktoré. Musím sa popýtať. Teraz je to aj tak všetko spomalené kvôli Covidu. Snáď od septembra sa podarí. To ja už len tak pozerám aj do budúcna na ZŠ 🙂 Ale syn má 4 roky len.

kopytko03
5. jan 2021

@melanybibi moja dcéra chodí na Dolinskeho a tu školu môžem jedine odporučiť. Jednak prístup k deťom je vyborny a jednak je to najkrajšia škola akú som kedy videla, vnútri to majú tak vyzdobené a dekorovane, že pomaly ani nemáš pocit ze si v škole. My sa budeme vo februári sťahovať, ale aj napriek tomu ze budeme musieť do školy cestovať, som neuvažovala o tom ze by som dcéru dala inde.

melanybibi
autor
6. jan 2021

@kopytko03 ahoj a dcéra chodí do akej triedy?Zajtra volám do školy snáď mi ho tam zoberú.Chceme sa presťahovať do Bratislavy do podnájmu blízko školy.

kopytko03
6. jan 2021

@melanybibi dcéra je prvácka a chodila tam už aj do pripravky. Neviem kolkatak je tvoj syn, predpokladám deviatak podľa veku? Na Dolinskeho je ZŠ aj praktická škola.
V blízkosti školy sú dve súkromné anglické školy, takže podnájmy v bezprostrednom okolí školy sú značne predražené, treba potom hľadať bývanie o kúsok ďalej.

melanybibi
autor
25. jan 2021

@nesma Ahoj prosím ťa , už som písala že chcem dať syna do školy na ul. Dolinského,len majú stým problém, keďže syn má už 15 takže mi ho do školy nezoberú tam. Nevedela by si mi poradiť? Díky.

nesma
25. jan 2021

@melanybibi ako som už písala skúste Špeciálnu školu na Halkovej. Ja len neviem vzhľadom na vek ti potvrdiť či je vhodná. Existuje aj DSS K. Matulaya v Dúbravke tuším. Len ja mám menšie dieťa a neviem či váš vzhľadom na vek už patrí do základnej školy...

nesma
25. jan 2021

@melanybibi Na Dolinského vám nevedeli poradiť vhodné zariadenie v BA?

melanybibi
autor
26. jan 2021

Mám si napísať žiadosť o prijatie do školy a mám čakať až od septembra by ho zobrali.