Ahoj maminy.
Citliva tema, ale myslim ze pre kazdu z nas velmi dolezita a snazime sa pre to najlepsie pre nase deti..Takze, prosim vas skusenosti so skolkami v Petrzalke? Hladam statnu alebo sukromnu, kde su zamestnane pani ucitelky, ktore sa snazia napriek roznym, neraz nelahkym podmienkam byt pre dieta oporou, respektovat jeho smutok/hnev/radost a inu emociu bez toho aby po nom kricali a hovorili vety typu nerev, nekric, toto pekne dievcatko/chlapcek nerobi a slova ineho typu ktore za mna s respektovanim tej malej osobky vela spolocneho nemaju..
Individualny pristup je tazko najst aj v sukromnej skolke, takze v to uz moc nedufam, ale aspon nejaky uprimny zaujem zo strany ucitelky a snaha zapojenia ho do hry a kolektivu je viac nez vitana. A najlepsie by bolo keby mali deti co najviac pobytu von v prirode. Poznam v Petrzalke Neskolku, Do sveta a Spuntika, budem rada za komenty ak mate skusenosti ale kludne aj nejake ine skoly kde ste spokojni cela rodina (ak bude statna tak super, mame usetrene 🙂 )
Dakujem krasne
ja som taku skolku pre moju nenasla, (teraz uz mam skolacku) ale staci ked je dobra aspon jedna ucitelka z tych co sa striedaju...ak dieta ma rado ucitelku, tak mas vyhrate..
Mija neter boka velmi apokojna v Skolke Krtko na Dudovej
@katka2019 Kamaratka ma syna v skolke Do sveta pri Drazdiaku a su tam velmi spokojni. Moj syn ma teraz 9 rokov. Ked bol v skolkarskom veku, vtedy v Petrzalke nebola ziadna lesna skolka, tak chodil do lesnej skolky v Lamaci. Keby chodil teraz do skolky, dala by som ho do Do sveta alebo Neskolky.
@denkatn No to je svata pravda, len ako najst tu dobru ucitelku 🙂 Urcite sa take najdu aj v statnych ale je to velmi o stasti a nechcem riskovat ze natrafime na nejaku zakomplexovanu pani co si to bude riesit na detoch..a to je niekedy aj tazko odhalit kedze sa nemozes pozriet ako funguju v bezny den..a povedzme si, hrat divadielko uz vie takmer kazdy :/
U nas v lesnej skolke v Cunove najdes vsetko, co hladas. 3deti, 3rozne skolky a lutujem len jedno, ze starsi surodenci nemali sancu chodit, tam kde ich sestricka.
@zuzkacif @katka2019 Ja napíšem len zo svojej osobnej skúsenosti máme dcerku v Škôlke Krtko na Dudovej už 4rok a sme veľmi spokojní a najmä dcérka,odceňujem osobný prístup a vzdelávacy program nad rámec osnov štátnych MŠ anglický jazyk s lektorkou z Turecka a individualny prístup. Teraz je dcéra v predškolskej triede a vidiet veľký rozdiel v tom ako napreduje.
@liskalisko dakujem pekne za nazor 🙂
Ahoj, u nás sme mega spokojní v Dobrej škôlke na Záporožskej. Pani riaditeľka aj učiteľky majú láskyplný prístup, ale dávajú deťom aj zdravé hranice. Dcéra to tam miluje. Majú taktiež obrovský areál a 4 (!) ihríská, takže sú skoro stále vonku. K tomu pravidelné akcie s rodičmi (raz bola aj drum session 😀 ), výlety, prechádzky, atď. Tak možno mrkni i tam. https://www.dobraskolka.sk/
@katka2019 ja som robila chvíľku pomocnú asistentku v škôlke Sputnik, učiteľky sú super(ale neviem či teraz jedna z naj neodišla ) bolo tam dievčatko ktoré malo 4 roky a nerozprávalo, len chcela byt sama, behom mesiaca už lepšie rozprávala aj sa zapájala s deťmi do hier, to všetko vďaka učiteľkám. Viac posúdiť neviem, nebola som tam dlho a nerobila teda taku prácu ako pani učiteľky. Ale teda napísala som skusenost s týmto dievcatkom.
Majú vlastný veľký dvor čo je teda pre teba plus.
Veľa času tam trávia,sú tam kolobežky, trampolíny, menšie pieskovisko atd.. chodia aj na prechádzky stále.