Škôlka v Petržalke s rešpektujúcim prístupom

katka2019
10. okt 2022

Ahoj maminy.
Citliva tema, ale myslim ze pre kazdu z nas velmi dolezita a snazime sa pre to najlepsie pre nase deti..Takze, prosim vas skusenosti so skolkami v Petrzalke? Hladam statnu alebo sukromnu, kde su zamestnane pani ucitelky, ktore sa snazia napriek roznym, neraz nelahkym podmienkam byt pre dieta oporou, respektovat jeho smutok/hnev/radost a inu emociu bez toho aby po nom kricali a hovorili vety typu nerev, nekric, toto pekne dievcatko/chlapcek nerobi a slova ineho typu ktore za mna s respektovanim tej malej osobky vela spolocneho nemaju..
Individualny pristup je tazko najst aj v sukromnej skolke, takze v to uz moc nedufam, ale aspon nejaky uprimny zaujem zo strany ucitelky a snaha zapojenia ho do hry a kolektivu je viac nez vitana. A najlepsie by bolo keby mali deti co najviac pobytu von v prirode. Poznam v Petrzalke Neskolku, Do sveta a Spuntika, budem rada za komenty ak mate skusenosti ale kludne aj nejake ine skoly kde ste spokojni cela rodina (ak bude statna tak super, mame usetrene 🙂 )
Dakujem krasne

nikol789
10. okt 2022

@katka2019 ja som robila chvíľku pomocnú asistentku v škôlke Sputnik, učiteľky sú super(ale neviem či teraz jedna z naj neodišla ) bolo tam dievčatko ktoré malo 4 roky a nerozprávalo, len chcela byt sama, behom mesiaca už lepšie rozprávala aj sa zapájala s deťmi do hier, to všetko vďaka učiteľkám. Viac posúdiť neviem, nebola som tam dlho a nerobila teda taku prácu ako pani učiteľky. Ale teda napísala som skusenost s týmto dievcatkom.
Majú vlastný veľký dvor čo je teda pre teba plus.
Veľa času tam trávia,sú tam kolobežky, trampolíny, menšie pieskovisko atd.. chodia aj na prechádzky stále.

denkatn
10. okt 2022

ja som taku skolku pre moju nenasla, (teraz uz mam skolacku) ale staci ked je dobra aspon jedna ucitelka z tych co sa striedaju...ak dieta ma rado ucitelku, tak mas vyhrate..

queen_mary
10. okt 2022

Mija neter boka velmi apokojna v Skolke Krtko na Dudovej

eestimlha
10. okt 2022

@katka2019 Kamaratka ma syna v skolke Do sveta pri Drazdiaku a su tam velmi spokojni. Moj syn ma teraz 9 rokov. Ked bol v skolkarskom veku, vtedy v Petrzalke nebola ziadna lesna skolka, tak chodil do lesnej skolky v Lamaci. Keby chodil teraz do skolky, dala by som ho do Do sveta alebo Neskolky.

katka2019
autor
11. okt 2022

@denkatn No to je svata pravda, len ako najst tu dobru ucitelku 🙂 Urcite sa take najdu aj v statnych ale je to velmi o stasti a nechcem riskovat ze natrafime na nejaku zakomplexovanu pani co si to bude riesit na detoch..a to je niekedy aj tazko odhalit kedze sa nemozes pozriet ako funguju v bezny den..a povedzme si, hrat divadielko uz vie takmer kazdy :/

katka2019
autor
11. okt 2022

@nikol789 Dakujem 🙂 zatial som na nu mala dobre ohlasy, takze som si dohodla aspon nakuk nech si vypocujem a pozriem a uvidim aky budem mat z toho pocit 🙂

zuzike123
11. okt 2022

U nas v lesnej skolke v Cunove najdes vsetko, co hladas. 3deti, 3rozne skolky a lutujem len jedno, ze starsi surodenci nemali sancu chodit, tam kde ich sestricka.

zuzkacif
19. jan 2023

@katka2019 dobry den prajem, mozem sa spytat, ci ste nasli co ste hladali? 🙂 Lebo my momentalne riesime to iste. Vopred dakujem, pekny den

liskalisko
22. mar 2023

@zuzkacif @katka2019 Ja napíšem len zo svojej osobnej skúsenosti máme dcerku v Škôlke Krtko na Dudovej už 4rok a sme veľmi spokojní a najmä dcérka,odceňujem osobný prístup a vzdelávacy program nad rámec osnov štátnych MŠ anglický jazyk s lektorkou z Turecka a individualny prístup. Teraz je dcéra v predškolskej triede a vidiet veľký rozdiel v tom ako napreduje.

zuzkacif
23. mar 2023

@liskalisko dakujem pekne za nazor 🙂

lulu3584
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lulu3584
20. mar 2024

Ahoj, u nás sme mega spokojní v Dobrej škôlke na Záporožskej. Pani riaditeľka aj učiteľky majú láskyplný prístup, ale dávajú deťom aj zdravé hranice. Dcéra to tam miluje. Majú taktiež obrovský areál a 4 (!) ihríská, takže sú skoro stále vonku. K tomu pravidelné akcie s rodičmi (raz bola aj drum session 😀 ), výlety, prechádzky, atď. Tak možno mrkni i tam. https://www.dobraskolka.sk/