ahojte, hladam skolku v Bratislave, v ktorej moze byt rodic pritomny v triede kym si dietko zvykne 🙂
Prosim mamicky ktore mate s takouto skolkou skusenosti napiste, dakujem🙏
ver mi ze dieta sa skor adaptuje ak tam rodic sediet nebude
@katkaseiner kamoska sa odstahovala do DE, tam pocas adaptacie pritomna byt musela. Vyskusala si oba varianty a vraj teda ovela lepsie dieta znasa adaptaciu s rodicom.
@kivivi no hlupost, moja na mne mesiac visela ako kliest, nehrala sa, sedela mi na kolenach, absolutny ignore... ja som uz musela do prace, sestre rupli nervy ako bola u nas, sla s nou ten den na adaptaciu ona, vo dverach povedala cau a bolo, dieta ani pip... zavisi od povahy dietata, drviva vacsina (tiez zijeme v DE) ma tu adaptaciu sialene dlhu, ked je tam rodic...
In skolka
Prvé 2,3 dni je lepšie, keď je tam rodič spolu si obzru hračky dieťa získa istotu.
@anjelicek26 u nas 3 deti zo 4 mali sialene dlhe ranne place. A pritom ak som bola nablizku, bez problemov sa hrali s pre nich cudzim clovekom. Tiez nie som uplne ok s tym, ze deti davam do uplne neznameho prostredia, nikoho tam nepoznaju, ucitelky v zivote nevideli...
Montessori Horský park: funguje to tak, že počas adaptácie rodič nevstupuje do všetkých priestorov škôlky, len do vstupnej miestnosti, ktorá funguje ako šatňa a komunikačný priestor, má tam svoje miesto. Dieťaťu sa zo začiatku intenzívne venuje jedna z učiteliek a sprevádza ho škôlkou a programom a dieťa len vníma, že rodič je tam, rodič nie je nijako zaangažovaný v programe dňa. Najskôr je to na jednu-dve hodiny, potom na dopoludnie a potom postupne rodič na chvíľu odíde, alebo dieťa ide na prechádzku von a rodič zostáva v škôlke, a tak. Trvá to cca týždeň, naša dcéra už na druhý deň povedala, že chce v škôlke obedovať a na tretí deň bola ochotná zostať aj popoludní spať. Samozrejme, závisí od dieťaťa, ale v škôlke majú veľmi individuálny prístup. Rovnako je to súkromná škôlka a snažia sa robiť vždy nástupy priebežne a nikdy nie veľa detí naraz, obvykle má jedno dieťa vyhradený jeden týždeň. Teraz nastupovalo viacero detí, tak postupne, každý týždeň jedno.
V skolke, kde chodi moja som s nou bola prvy den. Sedela som v triede, kym sa hrala, bola tam asi dve hodiny. Druhy den bola 4 a to som uz bola dole v kuchynke. Ale myslim, ze to malo trvat dlhsie, moja pritomnosti v triede, ale kedze ona si ma vobec nevsimala, urychlili sme to. Povodne to bolo naplanovane po tyzdnoch. A prvy mesiac mala ucitelku len pre seba, bola jedna navyse.
Šialené.....
Chudák ostatné deti ktorých mamička nemôže ostať pri nich....
dakujem vam mile mamicky co ste mi napisali skusenosti a odporucania
a vy dalsie mile mamicky, rozumiem kazde dieta je ine, rovnako ako aj my
pekny den
@borabalazova Prosim ta kolko malo tvoje dieta ked nastupilo, a ako dlho tam chodi? Akurat tiez pozeram tuto skolku, a teda najnovsia recenzia na Googli je dost zarazajuca, pani tam hovori, ze skolka neriesila sikanu jej dvojrocneho dietata starsimi detmi 🙄 Je tam len jedna trieda pre vsetky vekove kategorie?
@stanzi OK, musela som si recenziu vygoogliť: naša dcéra má 4,5 roka a chodí do škôlky od začiatku roka 2023, predtým bola v Baby programe na 4 hodiny dopoludnia v Pressburg Montessori Preschool, tá je ale medzičasom zrušená. Čiže ja mám skúsenosť s adaptáciou staršieho dieťaťa, nie vo veku 2 roky. Ak hľadáš škôlku pre 2-ročné dieťa, veľmi závisí na jeho zručnostiach, nie som si ale istá, či toto je cesta, Montessori Horský park predstavuje jednu približne 20-člennú skupinu detí a verím, že 2-ročné dieťa tam môže byť stratené. Podľa toho, ako škôlku vnímam ja, ideálna je pomerne veľká samostatnosť dieťaťa, resp. aj pomenovanie toho, čo chcem, nechcem, páči sa mi/nepáči sa mi, cítim/necítim sa komfortne. Ak hľadáš škôlku pre dieťa, ktoré toto ešte nevie, resp. ešte nerozpráva, nemá nastavené samoobslužné činnosti, atď., skúšala by som nájsť malý detský kolektív 6-8 rovnako starých detí na prvé zoznámenie sa so škôlkou ako takou, ideálne na dopoludnie 3-4 hodiny a až potom by som začlenila dieťa do väčšej skupiny rôzne starých detí ako je Montessori Horský park. S dcérou žiaden väčší problém nemáme, škôlku má rada ona a aj my ako rodičia, ale objektívne si myslím, že je nastavená na deti tak od 3,5 roka.
@borabalazova Dakujem, aj som myslela ze to tak bude. Skoda tej Pressburg Montessori Preschool, ze je zrusena 😒
Napíš mi správu, ak máš záujem.
sad j krala Leberfinger