Škôlka v Bratislave - rodič prítomný v triede počas adaptácie

5. sep 2023

ahojte, hladam skolku v Bratislave, v ktorej moze byt rodic pritomny v triede kym si dietko zvykne 🙂
Prosim mamicky ktore mate s takouto skolkou skusenosti napiste, dakujem🙏

ivanakaka
5. sep 2023

sad j krala Leberfinger

katkaseiner
6. sep 2023

ver mi ze dieta sa skor adaptuje ak tam rodic sediet nebude

kivivi
6. sep 2023

@katkaseiner kamoska sa odstahovala do DE, tam pocas adaptacie pritomna byt musela. Vyskusala si oba varianty a vraj teda ovela lepsie dieta znasa adaptaciu s rodicom.

anjelicek26
6. sep 2023

@kivivi no hlupost, moja na mne mesiac visela ako kliest, nehrala sa, sedela mi na kolenach, absolutny ignore... ja som uz musela do prace, sestre rupli nervy ako bola u nas, sla s nou ten den na adaptaciu ona, vo dverach povedala cau a bolo, dieta ani pip... zavisi od povahy dietata, drviva vacsina (tiez zijeme v DE) ma tu adaptaciu sialene dlhu, ked je tam rodic...

nyphadora
6. sep 2023

In skolka

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
6. sep 2023

Prvé 2,3 dni je lepšie, keď je tam rodič spolu si obzru hračky dieťa získa istotu.

kivivi
6. sep 2023

@anjelicek26 u nas 3 deti zo 4 mali sialene dlhe ranne place. A pritom ak som bola nablizku, bez problemov sa hrali s pre nich cudzim clovekom. Tiez nie som uplne ok s tym, ze deti davam do uplne neznameho prostredia, nikoho tam nepoznaju, ucitelky v zivote nevideli...

borabalazova
6. sep 2023

Montessori Horský park: funguje to tak, že počas adaptácie rodič nevstupuje do všetkých priestorov škôlky, len do vstupnej miestnosti, ktorá funguje ako šatňa a komunikačný priestor, má tam svoje miesto. Dieťaťu sa zo začiatku intenzívne venuje jedna z učiteliek a sprevádza ho škôlkou a programom a dieťa len vníma, že rodič je tam, rodič nie je nijako zaangažovaný v programe dňa. Najskôr je to na jednu-dve hodiny, potom na dopoludnie a potom postupne rodič na chvíľu odíde, alebo dieťa ide na prechádzku von a rodič zostáva v škôlke, a tak. Trvá to cca týždeň, naša dcéra už na druhý deň povedala, že chce v škôlke obedovať a na tretí deň bola ochotná zostať aj popoludní spať. Samozrejme, závisí od dieťaťa, ale v škôlke majú veľmi individuálny prístup. Rovnako je to súkromná škôlka a snažia sa robiť vždy nástupy priebežne a nikdy nie veľa detí naraz, obvykle má jedno dieťa vyhradený jeden týždeň. Teraz nastupovalo viacero detí, tak postupne, každý týždeň jedno.

klara351
6. sep 2023

V skolke, kde chodi moja som s nou bola prvy den. Sedela som v triede, kym sa hrala, bola tam asi dve hodiny. Druhy den bola 4 a to som uz bola dole v kuchynke. Ale myslim, ze to malo trvat dlhsie, moja pritomnosti v triede, ale kedze ona si ma vobec nevsimala, urychlili sme to. Povodne to bolo naplanovane po tyzdnoch. A prvy mesiac mala ucitelku len pre seba, bola jedna navyse.

doriiis
6. sep 2023

Šialené.....

pininka1
6. sep 2023

Chudák ostatné deti ktorých mamička nemôže ostať pri nich....

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
6. sep 2023

dakujem vam mile mamicky co ste mi napisali skusenosti a odporucania
a vy dalsie mile mamicky, rozumiem kazde dieta je ine, rovnako ako aj my
pekny den

stanzi
6. sep 2023

@borabalazova Prosim ta kolko malo tvoje dieta ked nastupilo, a ako dlho tam chodi? Akurat tiez pozeram tuto skolku, a teda najnovsia recenzia na Googli je dost zarazajuca, pani tam hovori, ze skolka neriesila sikanu jej dvojrocneho dietata starsimi detmi 🙄 Je tam len jedna trieda pre vsetky vekove kategorie?

borabalazova
6. sep 2023

@stanzi OK, musela som si recenziu vygoogliť: naša dcéra má 4,5 roka a chodí do škôlky od začiatku roka 2023, predtým bola v Baby programe na 4 hodiny dopoludnia v Pressburg Montessori Preschool, tá je ale medzičasom zrušená. Čiže ja mám skúsenosť s adaptáciou staršieho dieťaťa, nie vo veku 2 roky. Ak hľadáš škôlku pre 2-ročné dieťa, veľmi závisí na jeho zručnostiach, nie som si ale istá, či toto je cesta, Montessori Horský park predstavuje jednu približne 20-člennú skupinu detí a verím, že 2-ročné dieťa tam môže byť stratené. Podľa toho, ako škôlku vnímam ja, ideálna je pomerne veľká samostatnosť dieťaťa, resp. aj pomenovanie toho, čo chcem, nechcem, páči sa mi/nepáči sa mi, cítim/necítim sa komfortne. Ak hľadáš škôlku pre dieťa, ktoré toto ešte nevie, resp. ešte nerozpráva, nemá nastavené samoobslužné činnosti, atď., skúšala by som nájsť malý detský kolektív 6-8 rovnako starých detí na prvé zoznámenie sa so škôlkou ako takou, ideálne na dopoludnie 3-4 hodiny a až potom by som začlenila dieťa do väčšej skupiny rôzne starých detí ako je Montessori Horský park. S dcérou žiaden väčší problém nemáme, škôlku má rada ona a aj my ako rodičia, ale objektívne si myslím, že je nastavená na deti tak od 3,5 roka.

stanzi
6. sep 2023

@borabalazova Dakujem, aj som myslela ze to tak bude. Skoda tej Pressburg Montessori Preschool, ze je zrusena 😒

zuzkau12
11. sep 2023

Napíš mi správu, ak máš záujem.

stanzi
11. sep 2023

@zuzkau12 Nie je lepsie napisat tip rovno tu, nech si to precitaju aj ini? 🙂