Škôlka v Bratislave

21. apr 2023

Dobrý deň, sú v BA nejaké štátne materské školy dostupné aj pre deti, ktoré tam nemajú trvalý pobyt?
Z každej strany počúvam že je nereálne dostať deti do štátnych škôlok v Bratislave 🫣

zoeeoz
21. apr 2023

Nie, statne skolky su podla trvaleho pobytu..mna vie toto vytocit, samosprave platit to nie ale decko v skolke "zadarmo" to ano..tak to potom vyzera, vsetci trvale pobyty v zuberci u rodicov, tam aj platia ale skolky chcu v BA..

mamutka
21. apr 2023

Štátnych škôlok je malo, majú na ne nárok ľudia, ktorí v konkretnej časti bývajú a platia dane. A neujde sa všetkým, takže dieťa dajte do škôlky podľa trvalého pobytu

zuzanka.zuzu
21. apr 2023

áno, je. SM, NM, Ružinov asi nie, skús odľahlejšie a počkaj kým deti poodhlasujú počas roka, volaj na doplnenie kapacity 😉

mamutka
21. apr 2023

@zuzanka.zuzu myslim, že aj v tých okrajových častiach je dosť ľudí, čo čakajú na šancu počas roka, aspoň u nás. Riaditeľka si nemôže dovoliť zobrať niekoho mimo, zožrali by ju zaživa. Sú tu sukromné škôlky, cca 400 EUR mesiac plus strava, nech sa páči, hocikto môže využiť. Aj my sme tak museli, kým sa našlo miesto v štátnej, a to tu roky platíme dane.

henka123123
22. apr 2023

Nie..maju problem sa dostat aj tie co maju trvaly pobyt

milanemila
22. apr 2023

Je problem aj ked mas trvaly pobyt v inej mestskej casti, nie to este mimo BA 🤷🏼‍♀️

juliet86
22. apr 2023

pozri si dtatistiky kolko bolo miest ponukli kolko deti prijali a kolko odmietlim tak zistis ktore skolky a mestske casti su menej vytazene. napr v niektorych petrzalskych skolkach so zlou povestou mas mozno sancu. upozornujem ze dalsi faktor je ze kedy ma dieta narodeniny aj to zavazi ak je chuda napr oktobrove novembrove

lucik194
22. apr 2023

ale mas, zoberu aj bez trvaleho pobytu..... napr. ked robis na miestnom urade.... vtedy je 100perc ze Ti dieta zoberu, alebo ked si ucitelka na ZS a k nej je priradena skolka, tak Ti dieta zoberu....

liz_lemon
22. apr 2023

mam skusenost s 2 statnymi MS, a v oboch boli deti bez TP, dokonca niektore ani nebyvali v BA, moja dcera nemala TP v Ruzinove (ale mali sme TP v inej MC BA), a tiez nam pri prihlaske tvrdili, ze maju strasne vela deti, a nakoniec bolo v triede 15 deti, podla mna to vobec nie je take hrozne, ako sa stale hovori

katuska93
22. apr 2023

nam nevzali do skolky pri dome, v kriteriach na prijatie bolo, ze body su aj podla bydliska... ked sme sa boli riaditelky pytat osobne, ci sa neuvolnilo miesto, ze byvame hned vedla, vysmiala nas, ze ona musi zobrat jedine predskolakov, inak ju vobec nezaujima, kde byvame. Pritom ked tade idem popoludni, neda sa peso prejst ulica, co sa tam toci aut, takze vacsina deti nebyva v okoli. Jedna vec je co maju oficialne na stranke a druha, ako to je v skutocnosti. Vela robia znamosti a obalky...

zoeeoz
22. apr 2023

@katuska93 presne, uplatky hraju najvacsiu rolu :D

zuzanka.zuzu
22. apr 2023

@katuska93 @zoeeoz a môžete mi povedať komu a v akej výške mám ten úplatok dať? lebo všade sa o tom píše, hovorí a ja furt neviem, nikto mi v tomto neporadí 😉

zuzkagg
22. apr 2023

@zuzanka.zuzu oficiálne sa tomu hovorí sponzorsky príspevok a niektoré škôlky/školy majú k nemu info aj priamo na svojich webstrankach, samozrejme ze nikto si nevypýta úplatok, všakže 😉

zuzkagg
22. apr 2023

čo sa týka výšky, to už je otázka osobného stretnutia

pallacinka29
22. apr 2023

dufam, ze nie…

pallacinka29
22. apr 2023

@zoeeoz presne…

zoeeoz
22. apr 2023

@zuzanka.zuzu neviem, ja nedam ani cent takze cakam jeden velky fakáč s oznamenim o neprijati :D ale tak predpokladam, ze je to na tebe kolko uznas za vhodne a ci to bude dostatok zistis podla toho, ci ti dieta vzali :D tiez som dumala nad tym aka matika za tym funguje a ani neviem ako sa to dava..prihlaska so slovami: tlacili sme farebne? 🤣🤣

zoeeoz
22. apr 2023

@zuzkagg aha, to som nepocula o tomto sponzorskom prispevku, pekne vychvane😅

zuzkagg
22. apr 2023

@zoeeoz funguje to tak všade, od škôlok až po domovy dôchodcov. Smutnè, ale tak sme si to žiaľ ako spoločnosť nastavili..

zoeeoz
22. apr 2023

@zuzkagg k takemuto jednoduchemu zovseobecnovaniu sa ani nepripajam a ani sa mi o tom nechce viest diskusia..kazda nech si uz okolo toho mysli svoju omacku :D