Škôlka pod Rovnicami - Bratislava

pupivrca
11. sep 2020

Ahojte dievcence, zaujimal by ma Vas nazor na skolku pod Rovnicami. Ake mate skusenosti prosim? Boli ste/Ste spokojne? Dakujem velmi pekne

gabikula
11. sep 2020

Syn chodil od troch rokov. Nechcel chodiť, plakal, bol šťastný, keď mohol ostať doma. Aj veľa doma ostával, lebo som bola doma s najmladšou. On mi veľa o škôlke nevedel povedať, že prečo tam nechce ísť. Bral veci tak, ako sú. Až potom som sa postupne, nechcene (nepýtala som sa, sami rodičia iných detí sa prihovorili) dozvedala od rodičov, že nie sú spokojní s prístupom učiteliek. Od pani učiteliek som sa dozvedala pramálo, -veľmi zlá komunikácia na úrovni rodič a triedna učiteľka. Riaditeľka bola milá, lenže čo z toho, keď deti boli s inou učiteľkou. Niektoré sa aj snažili, niektoré tam boli, ako za trest a deti im boli len na obtiaž. Viacerí rodičia aj zmenili škôlku a boli spokojní, vraj tak mali urobiť hneď. Aj ja som veľa krát rozmýšľala nad zmenou, ale postupne si tam syn začal vytvárať s deťmi priateľstvá. Teraz už chodí do triedy žabiek. Prvý deň, keď počul že ideme do škôlky, plač. Zo škôlky však prišlo úplne zmenené dieťa a po prvý krát som od neho počula, že v škôlke je dobre. Chodí tam rád a každý deň len počúvam, ako sa hrali (už nie len sami, ako doteraz, ale aj spolu - húsky, húsky poďte domov, červené more,....), o čom im pani učiteľka rozprávala,...Teší sa tam. Je to aj pre mňa ako rodiča konečne nie stresujúce tam nechávať dieťa. Škoda, že to tak nemôže fungovať v tejto škôlke aj pri menších deťoch.
Niektoré pani učiteľky sa však naozaj snažili a niektoré sa tam od minulého roku zmenili, neviem posúdiť, aký budú mať prístup k deťom.

pupivrca
autor
11. sep 2020

@gabikula aha, dakujem. Ja som na vazkach ci syna dat alebo nie. 3 roky bude mat az v januari a povodne ho nikam nevzali. Som doma s 3mesacnou este tak mi to ani nevadilo, a v podstate som bola aj celkom rada lebo je este maly. Byvame v devine a tak som si povedala ze pojde o rok sem. Ale teraz pani riaditelka z ppd rovnic pise ze moze nastupit. Spytala som sa ci moze az od januara, vraj ano. Ale aj tak sa neviem rozhodnut. A potom by som chcela aby pokracoval v devine. Ale zas neviem ci je dobre ho presuvat. Ci to nebude zle pre neho, a navyse ze ci to aj nebude nevyhoda ked iz niekde chodi, tak sa bojim ze ho do devina tym padom nebudu chcciet vziat, bo tu je naval. Uprime asi by som ho mala najradsej doma este cely rok, ale furt neviem, mozno by som mala aj viac casu na malu.... teraz je taky divy, jak uzrhnuty z retaze, sekundu ho clovek nemerkuje tak zvaly dom 🙈! Muz ma kus aj tlaci do toho nech ho dam ze si aspon oddychnem a tak....