Ahoj, syn budeme mať v júni 3 roky tak začínam uvažovať ako to bude so školkou. Všade počúvam že v ba je strašná plnka. Mám sa hneď vzdať nádeje že by mi ho zobrali bez trvalého pobytu a hneď začať riešiť súkromnú? Pomohol by mi prechodný pobyt?
Ak máte dobrú skúsenosť so školkou v starom meste dajte tip.🙂
@luccija paráda 😃 tak to som nečakala že ešte aj so súkromnými je problém. Zo starého mesta sme
Napríklad v Petržalke chýba v škôlkach takmer 1000 miest pre deti s TP. A podobne je to zrejme aj v iných mestských častiach.
Problém budeš mať, či už máš trvalý alebo prechodný pobyt. 3-ročných detí berú málo. Súkromnú začni riešiť už teraz, sú poradovníky.
@xjakubikovak a prečo nema TP?
@maciatkolulu no asi nie sú z Bratislavy a majú TP v inom meste.
@xjakubikovak dik ženy, popozeram sa po tých súkromných
@maciatkolulu samozrejme že tp má ale nie tu v ba
@xjakubikovak
@ivkazba to mi je absolútne jasne, ze ma dieťa niekde TP, ale prečo, ho nedáte tam kde reálne žijete?
@maciatkolulu lebo zatiaľ nebyvame vo vlastnom, takže ťažko si prehlasim trvalý pobyt do cudzieho
So skolkami je to narocne, ale za pokus nic nedas. Treba hladat a mozno aj osobne vyskusat a vysvetlit riaditelke, ze v BA realne byvate, ale iba v najme. Mozte vyskusat spytat sa majitela bytu na moznost trvaleho pobytu. Treba proste skusat.
@xjakubikovak a skusili ste sa dohodnut s majitelom bytu? Ja dom mohim podnajomnikom trvaly pobyt dala. Dieta im do skolky zobrali. Teraz sa odstahovali, TP som im zrusila.
@maciatkolulu 🙈 otazka jak od negramotneho
v Ruzinove zial bez sance, 100ky miest chybaju a beru iba deti s TP a aj to najskor predskolakov, potom surodencov atd. 🤷♀️ aj so sukromnymi uz zacina byt problem a niektore maju tak vysoke poplatky, ze sa nestacim cudovat
@viky173 otázka autorky je ako od negramotnej podľa mňa, pretože XY Bratislavčanov rodených nemá ako dostať dieťa do školky a to aj starších ako 3 roky, nieto ešte niekto, kto nemá ani TP a nevie si ho zriadiť ani po pár rokov bývania v BA , tak ma žiaľ smolu. Môže sa dat do poradovnika na súkromnú škôlku. Myslím, že toto je jasne každému tiež, či? 😉Bud bude platiť súkromnú, ak vezmú, alebo sa skúsi dohodnúť s prenajímateľom. Inak veľmi ťažko. Myslím, že toto ovládajú všetci, čo majú deti v skolkarskom veku.
@xjakubikovak evidentne žijete v ba už x rokov, pravdepodobne v podnajmoch a z iného kúta sr, tak ako veľa malých ľudí.. myslíte si že ste samostatná ale TP máte ešte u manky a asi ste zistili že dieťa narodením získava TP podľa TP matky.. čo takto odísť od manky aj papierovo nielen fyzicky, byť naozaj samostatná a schopná osoba a vybaviť si všetko čo treba? Vyhadzujete smeti v ba ale neplatite tam za ne, nieje vám nepríjemné že to nemáte vybavené, a ešte chcete miesto v škôlke a pritom ozajstné bratislavské deti sa tam nedostanú? Plus kazite aj vekovú štatistiku odchodu z rodičovského domu, vybavte si najprv papiere ako fakt dospelý človek a potom riešte škôlku..
@qetka dik skúsim 🙂
@palicka nie štatistika, ale to že je asi dávno dospela žena aké je je čo je zodpovednosť a ozajstná samostatnosť.. šak tým že zmení TP podla reálneho bydliska, na ňu manka nezabudne, stále ju bude ľúbiť, ale toto si proste vybaviť treba, a sa čudujem že chlapec má nejakého pediatra v ba, ak vôbec tam ma, lebo aj ti berú podľa TP a podľa spádu hlavne..
@xjakubikovak ja s dcérou mame tiež TP v inom meste, a to bývame vo vlastnom byte. Chodila do súkromných jasliciek, chodí aj do súkromnej škôlky, v Ružinove, žiadny poradovnik nebol, zavolala som, mohla nastúpiť aj hneď. Nad štátnou škôlkou som ani nerozmyslala.
@clarissa96 a ti ste kedy kupovali byť?
@xjakubikovak vobec to nie je take tragicke, ako to tu popisuju, mam 2 deti, a nikdy nebol problem s prijatim do statnej MS v Podunajskych Biskupiciach, dceru mi dokonca zobrali aj ked nemala 3 roky, a neskôr som ju dala do MS v Ruzinove, kde mi ju zobrali bez TP v Ruzinove, a aj keď sa pri podavani prihlasky tvarili, ze su plni, realita bola taka, ze v triede bolo len 15 deti, a to iste bolo aj v Biskupiciach, ze v ziadnej triede nemali plny stav, a viem ze tam chodili deti bez TP, dokonca neboli ani z BA, ale z okolitych dedin
@xjakubikovak ja som to takisto riesila, nakoniec som si povedala, ze sukromne jasle/skolka budu aj blizsie aj lepsie vybavena. Uz som bola niektore pozriet, posledne sa mi paci Skolka pri lese pri Zeleznej. Takisto je moznost mat trvaly pobyt v Ba, zaplatit si ho, existuju na to firmy, kde platia za “schranku”, ak sa neda dohodnut s majitelom bytu. Inak tieto komenty tu hore ani nekomentujem 😊, kazdeho osobna vec preco byva v podnajme a kde ma a nema TP.
My takisto byvame v starom meste, pridite sa pohrat do zahrady. ☀️
@clarissa96 ktorá škôlka je to prosím ťa? 🙂
@liz_lemon vďaka tak nebudem hneď hádzať flintu do zita 😃
@xjakubikovak dc Preliezka, je to v trnavke, od starého mesta trosku od ruky to asi budeš mat, pre mna je to fajn, ja mám odtiaľ 5 minút autom prácu a odporúčali mi ju aj kolegovia. Ale ako píšu aj iné baby, vôbec to nie je tragické, držím palce ;)
@xjakubikovak v Ba je problém už aj so súkromnou bez TP štátnu nezoženies a v mojom okolí berú väčšinou až 3,5-4 r deti.V ktorom okrese?