Ružinov verzus Antolská

kristin00
3. aug 2022

Ahojte, už sa mi to celkom blíži a zaujímal by ma aké ste mali skúsenosti, tie čo ste nedávno rodili v Ružinove alebo Antolskej. Neviem sa rozhodnúť, na obe som počula dobre ale aj veľmi zle recenzie. Ďakujem 🙂

jari21
3. aug 2022

@kristin00 Rodila som pred 2,5 rokom v Ruzinove a za mna spokojnost. Mala som tazke tehotenstvo a pri porode stastie na podla mna najlepsieho lekara - Dr. Križko, velky odbornik a citlivy ludsky lekar, velka vdaka 😊
Neviem presne ako je to teraz po Covide, ale vtedy som bola spokojna s pristupom lekarov aj sestier a mala som v nich doveru, bola volna aj nadstandardna izba aj ked mali dost vela porodov (kvoli kupelni to bolo na nezaplatenie😄) a strava bola tiez fajn. Keby som mala znova rodit, urcite si vyberiem opat Ruzinov
Drzim ti palce😊 nech uz si vyberies ktorukolvek porodnicu, zabojuj, ukludni sa, lebo motivacia je najvacsia na svete🥰

camelie12
3. aug 2022

Ja som rodila 2x na Antolskej, takze s Ruzinovom to neviem porovnat. Treba mat stastie na porodnu asistentku (ak porod prebieha v pohode, lekar sa tam objavi len obcas, hlavne na koniec, ked sa tlaci). Prvykrat som nevedela az tak dobre tlacit, ale to nebola ich chyba. Chvalabohu to dobre dopadlo.
Druhykrat som mala velmi zlatu porodnu asistentku, aj lekar bol zlaty (taky s anglickym menom). Porodne saly su v pohode, cakala som horsie.
Obidva krat som mala epiduralku, aj to dost vplyva na priebeh porodu si myslim.

Na oddeleni sestonedelia sme boli 3 mamy + babatka. Bolo tam dost malo miesta, len taka mala skrinka. A WC a kupelna spolocne pre 2 izby, teda 6 zien. Ale tie 3 dni sa tam dali nejako vydrzat. Strava nebola ktovieco, zvlast nie vyzivna pre zacinajucu kojacu matku. A zenske a novorodenecke sestry su ako-ktore. Aj mile a starostlive, aj take uhundrane. Ale to asi vsade tak je.

Jedine sa mi nepacilo, ze tam nie je ziadna laktacna sestra a podpora kojenia je slaba, aj ked na predporodnej prednaske pan MUDr. Borovsky hovoril inak.

Antolsku som si vybrala hlavne kvoli tomu, ze tam maju JIS pre babatka a vedia dietatku poskytnut dobru starostlivost aj vo vaznejsich pripadoch, co chvalabohu nebolo treba u nas.
Drzim palce, nech sa dobre rozhodnete a porod vam dobre dopadne! ❤

henikap123
3. aug 2022

Ja som rodila na Kramároch pred 2 rokmi a teraz v Ružinove. Ja som bola veľmi spokojná s ruzinovom, stretla som dve pôrodné sestry úplne úžasne tykala som im, doktorku ktorá má odrodila tiež skvelá nechcela má roztrihnut tak pôrod viac bolel ale zase super ( za to na Kramároch pošili má poriadne). Dostala som sa na nadstandard a to nás rodilo veľmi veľa v deň príjmu do nemocnice nás čakalo 8 a tri dni predtým 14. Keď mali babatka malo mliečka dokrmovali materským mliekom zevraj v nemocniciach dokrmuju umelym. Takze keby som šla 3.krat tak do Ružinova. Pridaj sa do skupín Antolská a Ružinov a ešte tam si prečítaj. Moje dve susedky rodili na Antolskej, aj ďalšia známa že si vybrala antolsku.

luna18
3. aug 2022

@kristin00 ahoj,
Ja som rodila pred 5tyzdnami na antolskej.
Mala som zazmluvneho lekara.
Mne museli porod vyvolavat skor, preto som si vybrala antolsku - najma kvoli neonatologii.
Samotny porod bol super.
Oddelenie sestonedelia - boli sme dve na izbe. Socialne zariadenie je pre dve izby a teda pristupne z oboch izieb. je to riesene ako bunky na intraku 🙂
Na nadstandarde je kupelne na kazdej izbe.
Mne sa neuslo volne miesto ale sestricky sa ma pytali ked sa im pocas mojho pobytu uvolnilo. Iedto ci sa chcem presunut. Sestricky - ja som nenarazila na sestonedeli na ziadnu so zlou naladou. Sestricky z pediatrie - tu som narazila na jednu doktorku a sestricku ktore sa empaticky spravali ci uz na vizite alebo pocas dna ked som sa nieco potrebovala spytat. inak za cely pobyt boli sestricky napomocne, velmi ochotne a odpovedali na vsetky otazky.
Co sa tyka laktacneho poradenstva, tak sa treba naozaj velmi vela pytat. V podstate sme dostali na izbe 5minutovu prednasku co mize zena jest comu sama vyvarovat, ukazala nam letacik s moznostami poloh na dojcenie a to bolo vsetko. Ja son poprosila potom sestricku aby mi prisla pomoc a ukazala nejake techniky ktora hned prisla a vsetko mi vysvetlila. Umele mlieko bolo dostupne nonstop v kuchynke na oddeleni. Pocas noci ak som si nebola niecom ista alebo sa mi nieco nezdalo hned sestricka Pomohla.
Na antoslkej su komare teraz v lete, na to sa treba pripravit. Strava je ako v nemocnici 🙂 a tusim streda a piatok su suche vecere. Momentalne su zakazane navstevy ( co boli aj v case mojej hospitalizacie) ale muz ked mi priniesol veci tak som mu dieta ukazala aspon cez sklo na chodbe. sestricky aj doktorka sa tvarili ze ma akoze nevidia. Samozrejme nemozu chodit cele rodiny ale takto sa dalo aspon na 2-3min ukazat dieta.
Pri porode manzel mohol byt.
S odstupom casu by som urcite isla na nadstandard co sa tyka izby 🙂

terezka2233
4. aug 2022

Ruzinoov

93kris
4. aug 2022

@kristin00 Ahoj, ja som rodila v decembri 2019 na Antolskej a teraz v juni Ruzinove 🙂 Druhy porod v Ruzinove som mala neporovnatelne lahsi a rychlejsi a mala som skvelu porodnu asistentku. Mam z toho pekny zazitok 🙂 Kdezto na Antolskej mi porod vyvolavali, potrapila som sa 🤷🏼‍♀️ Ale poporodna starostlivost bola za mna urcite lepsia na Antolskej 🙂 Takze keby som mala ist rodit tretikrat tak idem urcite tam ;)

luliu
4. aug 2022

@kristin00 tu by som osobne neváhala, už len kvôli jednému dôvodu a to, že keby dieťatku niečo po narodení bolo, okamžite by ho previezli na Antolsku alebo na Kramáre. Ty by si teda nebola s ním. Toto bol dôvod prečo som o Ružinove ani neuvažovala

camelie12
4. aug 2022

@luliu, presne tak, pre tento dovod som si vybrala 2x Antolsku 😉

katarina092
5. aug 2022

@kristin00 Za mna mozem odporucit Ruzinov. Rodila som tam 2x, naposledy pred 15 mesiacmi. Spokojna s pristupom na rizikovom oddeleni, pri porode aj na sestonedeli.

beata_k
5. aug 2022

@kristin00 Ja som bola na Antolskej. A to jedine kvoli novorodeneckej JIS-ke. Ak by sa nieco zvrtlo, nemusia mi dieta prevazat do inej nemocnice. Hotel som necakala. Tych 5 dni som prezila bez ujmy.